Blog

Αλλού η "οικονομία" αντέχει...

2011-02-07 18:29

...και οι πιστωτές της χώρας, κανένα δεν έχουν πρόβλημα:

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου υπό τον Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε αύξηση ύψους 15% στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να αμβλύνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί χρονικά υποσχέσεις για διερεύνηση των ισχυρισμών για νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος και υποθέσεων διαφθοράς αξιωματούχων, αλλά δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τις δεκάδες χιλιάδες Αιγυπτίους να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες τους, που ξεκίνησαν δύο βδομάδες νωρίτερα.


Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υπουργό Οικονομικών, οι προαναγγελθείσες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των περίπου 6 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων της χώρας αντιστοιχούν συνολικά σε 960 εκατ. δολάρια και θα τεθούν σε εφαρμογή τον Απρίλιο.

Η πρακτική αυτή, είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν, όταν το καθεστώς Μουμπάρακ είχε ανακοινώσει αντίστοιχες αυξήσεις ύψους 30% κατά τις εξεγέρσεις του 2008. Κάτι που είχε φέρει τότε τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς βοήθησε προσωρινά στον περιορισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας.

www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=249064

Σε άμεση πολιτική σχέση με αυτό αν και απείρως μικρότερου ειδικού βάρους:

«Μη ποινικός» ο χαρακτήρας της νομοθετικής ρύθμισης για όσους δεν πληρώνουν

Μειώσεις διοδίων προσεχώς προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών

Περισσότερο από 50% θα είναι η μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα αυτοκινητοδρόμων δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, θα έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση του διαλόγου μεταξύ των κατασκευαστριών κοινοπραξιών και των τραπεζών. Θέμα των συζητήσεων των δύο μερών, η εκπτωτική πολιτική τους για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις από τα διόδια. Επίσης όπως δήλωσε ο ίδιος, θα προχωρήσει η εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων και η πληρωμή ανάλογα με τη χρήση. Θα υπάρξει επίσης διευκόλυνση των κατοίκων των γειτονικών περιοχών, με κάρτες διέλευσης, το κόστος των οποίων θα αναλάβει το κράτος μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του παράπλευρου δικτύου.

Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Μαγκριώτης, η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών για όσους περνάνε τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο, αλλά θα λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν.

www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=249041

Τελικά ούτε "μονόδρομοι" υπάρχουν, ούτε υποχρεωτικές πολιτικές.

Τα πάντα αποτέλεσμα συσχετισμών είναι, και του αγώνα που κάνουμε για τους αλλάξουμε υπέρ μας.

Το ότι θα πληρώνει το δημόσιο (δηλαδή όλοι μας) σε ιδιώτες το κόστος των διοδίων μέχρι να φτιαχτούν οι (υποχρεωτικοί) παράδρομοι, το αφήνω ασχολίαστο για να μην ρίξω το επίπεδο.

 

Ξεκίνησαν οι επαφές με τους υπουργούς Δεν τίθεται από την τρόικα θέμα κατάργησης του 13ου-14ου μισθού, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

2011-02-07 15:52
Ξεκίνησαν οι επαφές με τους υπουργούς
Δεν τίθεται από την τρόικα θέμα κατάργησης του 13ου-14ου μισθού, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση
Από:news.in.gr/economy/article/?aid=1231077624
Χο,χο,χο
Και εγώ τωρα ρε παιδιά, γιατί θυμήθηκα τον Σώκρατες που δήλωνε στην TV "στηρίζουμε τον προπονητή μας" δύο ώρες πριν απολύσει τον Κάτανετς;

Nαι, ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταστολή!

2011-02-05 08:51

Τάδε έφη σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega ο "τομεάρχης άμυνας" του ΛΑΟΣ κ.Αντώνης Μυλωνάκης.

Το πράγμα θα ήταν μία ακόμη από τις γραφικότητες του εν λόγω πολιτικού(;) μορφώματος εάν αυτός ο κύριος δεν ήταν απόστρατος συνταγματάρχης της αεροπορίας στρατού, και δεν εξηγούσε -μέσα στην πολιτική τύφλα και τον φανατισμό του- με απόλυτα τεχνικούς όρους το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ένοπλες δυνάμεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως όπως μας εξήγησε αυτός ο κύριος, ειδικά η 71η Ταξιαρχία μπορεί να επέμβει σαν δύναμη καταστολής με απευθείας εντολή του ΝΑΤΟ χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως, καμμία απολύτως έγκριση από καμμία ελληνική αρχή!

Ακόμη:

/v/2m62AkjkDWU?version=3">

όταν βλέπεις «Σκάι» κινδυνεύεις να πιστέψεις ότι οι άνθρωποι γύρω σου τρελάθηκαν

2011-02-04 11:51

Ηταν θέμα χρόνου να το πουν:

Για τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι μισθοί. Αυξήθηκαν υπερβολικά τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να επανέλθουν σε «φυσιολογικά» επίπεδα.

Κατά τον «Σκάι» μάλιστα «όλοι οι πολιτικοί το έχουν δεχτεί αυτό» (στο δελτίο των 9 το βράδυ).

Δεν είναι το μόνο παράδειγμα, που όταν βλέπεις «Σκάι» κινδυνεύεις να πιστέψεις ότι οι άνθρωποι γύρω σου τρελάθηκαν.

Σύμφωνα με τον «Σκάι», οι επιβάτες θέλουν να πληρώνουν χρυσό το εισιτήριο στο λεωφορείο και επιμένουν να πληρώνουν χαράτσι για ένα δρόμο που ούτε καν υπάρχει.

Σ' έναν σταθμό μετρό, όπου ο μόνος που επέμενε να «χτυπήσει» εισιτήριο, ήταν ο «δημοσιογράφος» του «Σκάι», τα στελέχη του σταθμού από το στούντιο έβγαζαν αφρούς, γιατί κάποιοι εμπόδιζαν τον «δημοσιογράφο» να είναι «νόμιμος».

Το γεγονός ξεπερνά τα όρια της προβοκάτσιας. Δείχνει πόσο αμείλικτη είναι - και θα γίνει περισσότερο - η αστική τάξη και η δημοσιογραφία της, η ψεύτικη ενημέρωση και η κατασκευή εικονικής πραγματικότητας, προκειμένου να υπερασπίσει το συμφέρον της. Στο προκείμενο, την επιδίωξη να φορτωθούν κι άλλα βάρη στα λαϊκά στρώματα, για να αυξηθούν τα δικά της κέρδη.

***

Στην ίδια κατεύθυνση με το προηγούμενο και οι σοφιστείες. Τις κάνουν διάφοροι αρθρογράφοι που για να υπηρετήσουν το αποτέλεσμα που θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, προσθαφαιρούν μήλα με πορτοκάλια κατά πως τους βολεύει, για να βγει το αποτέλεσμα που έχουν προαναγγείλει!

***

Γράφει ένας: «το μοντέλο της Αριστεράς έχει καταρρεύσει». Αυτό το προβάλλει ως αξίωμα, ως δεδομένο. Λαθροχειρία πρώτη: Ο όρος «αριστερά», πλέον, μόνο τεχνητά συντηρείται για να εμφανίσει διαφοροποιήσεις εντός μιας πολιτικής που «αριστερά» και «δεξιά» συμφωνεί στο κύριο: Το αδιατάραχτο της αστικής εξουσίας και τη διαφορά στη διαχείρισή της. Αν θέλουν να μιλήσουν για διαφορά ας μιλήσουν για κομμουνισμό και καπιταλισμό, δύο απόλυτα διακριτά πράγματα. Αμ δε, που θα μιλήσουν για την πραγματική διαφορά.

Αφού χτίζει πάνω στην αυθαιρεσία ότι το πολύ κράτος της «αριστεράς» έχει αποτύχει, περνά σαν επόμενο δεδομένο ότι πρέπει να απελευθερωθεί η αγορά από τις στρεβλώσεις. Κρύβει ότι αυτό το κράτος είναι ο εγγυητής αυτής της αγοράς. Οτι αυτό το κράτος εγγυάται πως οι καπιταλιστές θα βγαίνουν στην αγορά με εγγυημένη την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και μ' αυτήν την εγγύηση καθορίζουν την εκμετάλλευση του εμπορεύματος «εργατική δύναμη», που παραμένει εκμετάλλευση όσο οι παραγωγοί - εργάτες δεν είναι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής.

Εσύ, όμως, πρέπει να κάνεις την πρόσθεση πάνω στα αυθαίρετα δεδομένα. Και για να μην κουράζεσαι την κάνει ο αρθρογράφος:

Κάνει δήθεν κριτική σ' όσους «δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους» και «επιμένοντας αριστερά» βάζουν εμπόδια ως κράτος στην αγορά. Στη συνέχεια, αφού - με μια τρίτη αυθαιρεσία - ταυτίζει την κοινωνία με το συμφέρον των καπιταλιστών, αφήνει πια τη σκέψη σου «ελεύθερη» να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ό,τι δημόσιο είναι και κακό και άρα σε συμφέρει σαν «κοινωνία» να χειροκροτήσεις το ιδιωτικό κεφάλαιο.

***

Οπως σε κάθε σαθρό οικοδόμημα έτσι κι εδώ, αφαιρείς τη βάση και πέφτει όλο. Στο προκείμενο αφαιρείς την αγορά. Μιλάς ευθέως για συμφέροντα καπιταλιστών και εργατών. Και πάνω σ' αυτή τη διαφορά καλείται ο καθένας να επιλέξει.

Την προβολή αυτής της διαφοράς, όμως, από τον Τύπο, μπορεί να την κάνει μόνο όποιος έχει θεό του το ταξικό κριτήριο. Στα δικά μας, μόνο ο «Ριζοσπάστης», όντας - αποδεδειγμένα - στην πρώτη γραμμή των δυνάμεων που παλεύουν υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων αναδεικνύοντας τις ταξικές διαφορές και αντιθέσεις, βρίσκεται απέναντι στη μεταφυσική που είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η σημερινή τάξη πραγμάτων. Η περιγραφή της πραγματικότητας καιρό πριν όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι δεν αρκεί πια.

Ας έχουμε καθαρό ένα: Η αντιπαράθεση είναι κορυφαία. Δεν είναι απλό πράγμα, ούτε εύκολο να πισωγυρίσεις τον κόσμο κοντά δύο αιώνες. Δεν μπορεί να γίνει. Αυτό που θέλουν να κάνουν - με δεδομένο πως πια η εργατική τάξη ξέρει ότι μπορεί να ζήσει και λεύτερη (αυτό δίδαξε ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε) - είναι να κατοχυρώσουν - όσο περισσότερο μπορούν - την ασυδοσία του κεφαλαίου. Και επιδιώκουν να το κάνουν πείθοντας ή και αναγκάζοντας τα θύματα να δεχτούν ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρχουν είναι σκυφτοί. Ε, σ' αυτό απαντά το ΚΚΕ δείχνοντας στους εργάτες το μεγαλείο μιας ζωής, όπου οι παραγωγοί του πλούτου είναι και οι αφέντες του.

Σ' αυτήν τη μάχη διάφοροι θα ξεβρακωθούν. Παράδειγμα: Ο,τι γράφει η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της και επανέλαβε η Μπακογιάννη μιλώντας στον «Σκάι», δεν έχουν να κάνουν με ένα κοινό σκονάκι. Είναι ιδεολογία. Της κυρίαρχης τάξης, είτε αυτή εκφράζεται ευθέως από τον ΣΕΒ, είτε από την πολιτική του εκπροσώπηση, είτε από τη δημοσιογραφία του.

www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=4/2/2011&columnId=1761

Το παραλλήρημα του κ.Γεωργιάδη

2011-02-03 12:05

Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από την free press και πολύ in, Athens voice.  Το παραθέτω μόνο και μόνο για να δείξω πόσο υποτιμάνε την νοημοσύνη του "in" κοινού τους. Το εξοργιστικό είναι περισσότερο αυτό(το ότι θεωρούν ανδράποδα τους πάντες πλην του εαυτού τους), παρά η απροκάλυπτη υπέρ της κοινωνικής πολυδιάσπασης (και μάλιστα με επίκληση στον ...Μαρξ!) προπαγάνδα.

Θα μπορούσε ακόμη να έχει τίτλο η κακή δημοσιογραφία ενός αποτυχημένου προπαγανδιστή

Τα παρένθετα σχόλια με κόκκινο είναι δικά μου.

 

Είναι άκρως ενδεικτικό ότι η Ομοσπονδία Υδραυλικών συναντάται ιδεολογικά με τις Ενώσεις των Δικηγόρων,  τις επαγγελματικές συσπειρώσεις των Φαρμακοποιών, την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών και Ταξιτζήδων με κορύφωση την ιδεολογική ταυτότητα των παραπάνω επαγγελματικών φορέων με τους Πολιτικούς Μηχανικούς. Τον Μίκη Θεοδωράκη, το βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλη (το ΛΑΟΣ έχει ταχθεί υπέρ όλων των μέτρων που προτείνει το μνημόνιο, ο συντάκτης λαθροχειρεί ανερρυθρίαστα) και τους Αλέκο Αλαβάνο και Λιάνα Κανέλη. Η «συνάντηση» αυτή ξεφεύγει από τα στενά όρια της πολιτικής που επιβάλλει το Μνημόνιο (ξανά το ίδιο ψέμα σε μία μόλις πρόταση!) και επεκτείνεται σε θέματα εθνικής στρατηγικής, τραπεζικής ανάλυσης και κυρίως  το θέμα της Πολιτισμικής Αναδιάρθρωσης της χώρας (ένα παράδειγμα να ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάς ακριβώς;). Ενδιαφέρον στοιχείο αναδεικνύεται το γεγονός ότι τα «ιδεολογικά ανταμώματα» (3η φορά ψεύδεται , αλλά αλλιώς δεν βγαίνει ρε γαμώτο η επιχειρούμενη απαξίωση...) των ως άνω πικραμένων (το ακροατήριο σου έχει συρρικνωθεί δραματικά λόγω κρίσης, ε Νίκο; Πικράθηκες ή μου φαίνεται;), λόγω του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, εφάπτονται της αισθητικής (αφού πολιτικά δεν τολμάμε να το πούμε εξαρχής και ευθέως αυτό που θέλουμε, ρίχνουμε και μία εστέτ παρέμβαση)των διαφημιστικών μηνυμάτων «11888» περί τυχαίου, σύνθημα που κατά την τελευταία χρονική περίοδο αποτελεί μόνιμη επωδό σε κάθε κλείσιμο πολιτικής επιχειρηματολογίας. Το γνωστό «Τυχαίο; …Δεν νομίζω !». Το τι ακριβώς συνδέει τον υδραυλικό, το φαναρτζή, τον καθηγητή γυμνασίου και το δικηγόρο Πύργου Ηλείας ανήκει στο χώρο της Θεωρίας των Χορδών. Διότι δεν είναι απολύτως σαφές το τι επιβάλλει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ ενός φαρμακοποιού και ενός ταξιτζή. Προφανώς θα πρέπει κανείς να εντρυφήσει στον Έγελο, και ενδεχομένως στον Ρολάν Μπαρτ, προκειμένου να αντιληφθεί τη διαλεκτική σχέση μεταξύ τους.(ή να ρίξει μια ματιά στον πραγματικό κόσμο και να δει πως όλων αυτών το επίπεδο ζωής κατρακυλάει, αλλά ο κ.Γεωργιάδης μάλλον δεν συναναστρέφεται με τόσο μπανάλ ανθρώπους για να το αντιληφθεί))

Η Θεωρία των Μήτσων
Ο Μήτσος, ωστόσο, που επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο Χαϊδάρι στον τομέα του «Ντονέρ Κεμπάπ» (..και κατά συνέπεια βρωμάει τσίκνα και κρεμύδι, άρα μάλλον δεν φτάνει στο ύψος της σκέψης του συντάκτη, ε;) και ο άνθρωπος ακούει πολλά και βλέπει ακόμη περισσότερα, θεωρεί πως το λεπτό νήμα που συνδέει την ιδεολογική αυτή πλατφόρμα με το σύνθημα «Η μιζέρια είναι ανάγκη» (άρα και είναι μαλάκας αφού για να ζήσει δουλεύει, και δεν τα παίρνει για κάνει χάι προπαγάνδα όπως ο συντάκτης) προέρχεται από την ενδόμυχη, και εν πολλοίς αμορφοποίητη ακόμη πεποίθηση, πως η παρούσα οικονομική δυσχέρεια είναι αποτέλεσμα της δραστηριοποίησης του διεθνούς Σιωνισμού, των Μασόνων της Στοάς της Σκοτίας (στην οποία κατά τους κύκλους αυτούς ανήκε και ο Ανδρέας Παπανδρέου) αλλά και των Τεκτόνων της «Μεγάλης Ανατολής» στην οποία, όπως επιμένουν, ανήκε ο ιδρυτής της ΕΡΕ Κ. Καραμανλής. Κατά τους ανωτέρω κύκλους, η όλη διαμάχη, με επιστέγασμα το Μνημόνιο, εντάσσεται στα πλαίσια του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ των Νεφελίμ και Ελοχίμ. Πρόκειται για την εμπεριστατωμένη ανάλυση η οποία προτείνεται από τον εθνικό καθοδηγητή - βιβλιοπώλη. Ο συγκεκριμένος φέρεται να ασκεί καθήκοντα διακριτικού συμβούλου της Μητρόπολης Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, γνωστής βουλευτού του ΚΚΕ, της ΕΟΚΑ Γ΄ (!), των επιγόνων της Μονής Χρυσοπηγής, του ηγουμένου Εφραίμ και του γνωστού Εκδότη ο οποίος, μέσω παρένθετου προσώπου, εισήλθε προ ημερών σε γνωστό μαγαζί γωνία του κυριακάτικου Τύπου. Το παρένθετο πρόσωπο πρωταγωνίστησε στο πρόσφατο παρελθόν στη διαχείριση οικονομικών ζητημάτων που ανέκυψαν στη Μονή Βατοπεδίου και Τοπλού, αλλά και σε μία άκρως ενδιαφέρουσα κόντρα με δικαστικές προεκτάσεις μεταξύ του ΟΤΕ και της Νήσου Sao Tome et Principe, ανοικτά της Γκαμπόν.

(Ολα τα παραπάνω υπογραμμισμένα, βέβαια δεν τεκμηριώνονται από κάπου, αλλά δεν πειράζει. Εντύπωση δημιουργήθηκε, και πες-πες κάτι θα μείνει που έλεγε και ο Γκέμπελς)

Franchise στην «ταρίφα»
Ο Μήτσος με το σουβλατζίδικο επιχειρεί εδώ και μερικές εβδομάδες να επεκταθεί με τη μέθοδο του franchising  και στο Μπραχάμι(τρε μπανάλ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η επαγγελματική αυτή επιτυχία τον κατατάσσει προφανώς σε ιδιαίτερα αξιόπιστο συνομιλητή (αμα διαβάσει κανένας σουβλατζής την φυλλάδα, και αρχίσει να φτύνει στα σουβλάκια που παραγγέλνουν, ίσως τους εκτιμήσουν περισσότερο), και ως εκ τούτου οι αναλύσεις του ως προς τη δαιδαλώδη εφαρμογή του Μνημονίου αλλά και των κοινωνικο-πολιτικών επιπτώσεών του στον απανταχού ελληνισμό χρήζουν μελέτης. Διότι ο Μήτσος ξέρει. αλοίμονο! είναι δυνατόν να ξέρει ο Μήτσος και να μην ξέρει ο κ.Γεωργιάδης μέσα από την γυάλα του;)

Η ουσία της βαθιάς σχέσης μεταξύ της πάσης φύσεως  «ταρίφας» και της νέας ιδεολογικής - πολιτικής τάσης της κοινωνίας αφορά μία λέξη. Το ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ. Πρόκειται για μία παγκόσμια αποκλειστικότητα όπου διά νόμου επιβάλλεται το Καρτέλ και θεσμοποιούνται οι μικρομαφίες ως «επαγγελματική δραστηριότητα». Ας πούμε, το γεγονός ότι ο φαρμακοποιός στην Καλαμάτα δικαιούται να διαπλέκεται με το γιατρό του ΙΚΑ και τους μόνιμους ιατρούς του ΕΣΥ στο Δημόσιο Νοσοκομείο ώστε να εκτελεί μαζικές συνταγογραφήσεις στον ΟΓΑ με φάρμακα που έχουν αποθηκευτεί παρανόμως από το αποθέματα του νοσοκομείου και φυλάσσονται σε απόμακρες περιοχές που έχουν υποδείξει οι προμηθεύτριες εταιρείες. Πρόσφατο παράδειγμα οι «ανακαλύψεις» στο Λαύριο. Ένα άλλο παράδειγμα αφορά την ελάχιστη αμοιβή των δικηγόρων, των μηχανικών, των συμβολαιογράφων, της γνωστής δε κυρίας συμπεριλαμβανομένης ελέω πάντα του ηγούμενου της Αγίας Μονής του Περιβολιού της Παναγιάς. Ναι, λοιπόν, στην Ελλάδα των εκσυγχρονιστικών παρεκτροπών, το ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ αποτελεί τη λέξη κλειδί που συνδέει τη μαφία του πανεπιστημίου με αυτή των γιατρών, με εκείνη του ταξιτζή ή του νταλικιέρη. Αυτός ο απαράβατος νόμος επιτρέπει στον αντιπρύτανη πανεπιστημιακού ιδρύματος να μην παραιτείται παρά την έγγραφη απαίτηση του πρύτανη. Ο αντιπρύτανης κατηγορείται για εξαπάτηση λόγω υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης υφισταμένης του, όταν δίδασκε στην Αμερική. Όλα τα παραπάνω είναι εγγράφως αποδεδειγμένα, αλλά ο άνθρωπος δεν παραιτείται διότι απλά… εξελέγη. Που σημαίνει… κεκτημένο.(στην πάνω παράγραφο δεν κάνω παρένθετο σχολιασμό, γιατί απότελεί ένα θαυμάσιο δείγμα χυδαίου λαϊκισμού -στην ίδια μοίρα ο αντιπρύτανης που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση με τον εργάτη που αναγκάζεται να δουλεύει με μισθό κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύνβαση Εργασίας-, τον οποίο ο συντάκτης δεν έχει διστάσει να κατακεραυνώσει σε άλλες περιπτώσεις με την παραμικρή ευκαιρία)

Υ.Γ. Παρά το γεγονός πως ο συντάκτης δεν τολμάει να αναφέρει το παράδειγμα του εργάτη που δουλεύει με μισθό κάτω από την σύμβαση, αναφέρει τρεις φορές την λέξη ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ, και μάλιστα τις δύο με κεφαλαία. QUIZ: Ποιό είναι το τελευταίο κεκτημένο που χάθηκε;

Keep walking
Ο Κάρολος Μαρξ είχε προβλέψει τα πάντα, εκτός από το φαινόμενο του Στάλιν βεβαίως, αλλά δικαιούται και αυτός να υποπέσει σε σφάλμα. Ο Μαρξ δεν γνώριζε ωστόσο δύο όρους οι οποίοι εισήλθαν σε χρήση μεταγενέστερα. Αυτόν του Καρτέλ και αυτόν της Μαφίας (αν είναι να τον επικαλούμαστε -τον Μαρξ-, καλό θα ήταν να τον έχουμε διαβάσει κιόλας για να μην λέμε μπούρδες, αλλά ο συντάκτης ποντάρει στο γεγονός πως μάλλον κανείς από το "ψαγμένο" κοινό στο οποίο απευθήνεται δεν έχει διαβάσει Μαρξ για να τον πιάσει στα πράσσα), αλλιώς θα τους είχε συμπεριλάβει σε ειδικό κεφάλαιο με τίτλο «Προοπτικές προς αποφυγή» στη μελέτη «Περί Καρτέλ και Μαφίας στη σύγχρονη Ελλάδα» και υπότιτλο «Σημειολογική ταυτοποίηση του όρου Ταρίφα». Ο Γερμανός φιλόσοφος και βαθύς γνώστης των οικονομικών μηχανισμών προφανώς αγνοούσε τη δυνατότητα χώνευσης και αναπαραγωγής του παγκόσμιου καπιταλισμού από τους νεοέλληνες μικροαστούς. Αν το γνώριζε τότε, πιθανώς και να διαμόρφωνε διαφορετικά τα τελευταία (χρονικά) συμπεράσματά του. Ενδεχομένως δε να μην επέλεγε τον Ηράκλειτο ως θέμα για τη διδακτορική διατριβή του και να αναγκαζόταν να μελετήσει το φαινόμενο «Ο Μήτσος ως παγκόσμια προοπτική υπέρβασης των κυκλικών κρίσεων». Τότε, πιθανότατα, να είχε αντιληφθεί πως στο τέλος αυτής της γραμμικής εξέλιξης, ο Μήτσος, ο ταρίφας, ο συμβολαιογράφος, ο μητροπολίτης Σεραφείμ και ο αντιπρύτανης θα συγκροτούσαν το νέο μοντέλο δυναμικής ανάπτυξης, με πυρήνα τους 15 του πορίσματος SIEMENS. Διότι, οποία έκπληξις. Υφίσταται ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ τους, ο οποίος και περιγράφεται ως  Underground Dialectics.  

(το πάνω το υπογραμμίζω γιατί αν και ο συντάκτης στο μεταξύ δεν έχει πει ή αποδείξει ο,τιδήποτε, επανέρχεται στο αρχικό του θεώρημα, λες και το τεκμηρίωσε ενδιάμεσα)


n.georgiadis1@yahoo.com

από:athensvoice.gr/the-paper/article/331/underground-dialectics

Από την ..."Αυγή"!

2011-02-02 14:21
Από την ...ΑΥΓΗ!
Η μεγάλη αντεπίθεση του κεφαλαίου
Χρήστου Δημήτρης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/02/2011

Μετά το σπάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας το 2007, αποτέλεσμα του ανεξέλεγκτου κερδοσκοπικού ράλι της κυρίαρχης παγκοσμίως νεοφιλελεύθερης απληστίας, και παρά τους όρκους των Ευρωπαίων, πως έλαβαν το μάθημά τους από το ταρακούνημα της παγκόσμιας οικονομίας, σήμερα βιώνουμε τη μεγαλύτερη επίθεση του καπιταλισμού για να πάρει πίσω  όσα παραχωρούσε στον κόσμο της εργασίας όταν το αντίπαλο δέος του σοσιαλισμού τους τρόμαζε και τους ανησυχούσε. Σε αυτή την προσπάθεια κατάφεραν να υποτάξουν σύσσωμη τη σοσιαλδημοκρατία, με πρώτη και καλύτερη την ελληνική, που δέχτηκε άνευ όρων και ορίων να κάνει τη χώρα το πρώτο μεγάλο κοινωνικό πειραματόζωο...

το υπόλοιπο άρθρο στο:www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=596529

Σοβαρά ωρέ παλληκάρια; Τους τρόμαζε και τους ανησυχούσε το "αντίπαλο δέος του σοσιαλισμού";

Ποιού σοσιαλισμού;

Αυτού που βρίζατε με τα χειρότερα λόγια τους υπερασπιστές του, σαν πειθήνια όργανα της Μόσχας;

Αυτού που όσο υπήρχε τον χαρακτηρίζατε την "χειρότερη τυρρανία και διχτατορία";

Αυτού που γιορτάζατε όταν η κόκκινη σημαία κατέβαινε από το κρεμλίνο;

Και ξαφνικά και χωρίς να προηγηθεί κανενός είδους αυτοκριτική, τώρα που ο κόσμος καταλαβαίνει σιγά-σιγά κάποια πράγματα, ανοίγουμε την "Αυγή" και νομίζουμε πως διαβάζουμε τον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"!

Η υποτίμηση της νοημοσύνης αλλά και της μνήμης όλων, από την "ανανεωτική αριστερά", γίνεται εξοργιστική.

Μα καλά, τα γιαούρτια δεν τα φοβόνται;

600 αιτήσεις για ίδρυση επιχειρησιακών σωματείων εκκρεμούν στο πρωτοδικείο!

2011-01-31 18:35

 

600 αιτήσεις για ίδρυση επιχειρησιακών σωματείων εκκρεμούν στο πρωτοδικείο!(από τις ειδήσεις του ΣΚΑΪ)

Κοινώς όποια επιχείρηση δεν έχει σωματείο για να παρακάμψει τις κλαδικές συμβάσεις, σπεύδει να φτιάξει ένα δικό της!

Και ρωτάω:

Υπάρχει κάποιος να προσφέρει στο κεφάλαιο καλύτερες υπηρεσίες, από το λεγόμενο «συντονιστικό πρωτοβάθμειων σωματείων» (λες και τα σωματεία του ΠΑΜΕ είναι διακοσοβάθμεια), το οποίο έχει επενδύσει και ιδεολογικά στην δήδεν υπεροχή των επιχειρησιακών σωματείων έναντι των κλαδικών, με δοιανοουμενίστικα επιχειρήματα περί αμεσοδημοκρατικών δυνατοτήτων;

Ακριβώς την στιγμή που η αστική τάξη επιχειρεί την πολυδιάσπαση της εργατικής χτυπώντας τα κλαδικά σωματεία μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, κάποιοι την σιγοντάρουν πολιτικά και ιδεολογικά προπαγανδίζοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα προκειμένου να βελτιώσουν υπέρ τους (κούνια που τους κούναγε) τους συσχετισμούς μέσα στο εργατικό κίνημα και ενάντια στο ΠΑΜΕ (εν τέλη υπέρ της "πουλημένης ΓΣΕΕ"). Εχουν σκεφτεί τι έγκλημα κάνουν σε βάρος της τάξης ή τόσο τους τυφλώνει το Αντι-ΚΚΕ μένος τους;

Για του λόγου το αληθές:

ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ: «Σειρά πρόσθετων μέτρων, που αφορούν το 2012 έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Υυπουργών Οικονομικών της Ενωσης τον περασμένο Δεκέμβριο, με δεκαεξασέλιδο κείμενο το οποίο δεν είδε το φως της δημοσιότητας αλλά είναι σε απόλυτη γνώση της κυβέρνησης (...) Οπως αναφέρει ρητά, θα πρέπει "οι επιχειρησιακές συμβάσεις να υπερτερούν εκείνων που γίνονται ανά κλάδο και επάγγελμα χωρίς περιορισμούς (...) Η επέκταση των κλαδικών και επαγγελματικών συμβάσεων σε μέρη που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις καταργείται (...) επιτρέπεται πιο ευέλικτη διαχείριση του χρόνου εργασίας, περιλαμβανομένης της μερικής απασχόλησης" (...) Τα επιδόματα ανεργίας να είναι πιο "αποδοτικά" (σ.σ. περικοπή), ώστε να εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ: «Δεδομένου του αργού ρυθμού με τον οποίο προχωρούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, οι δανειστές μας ζητούν μόνιμα μέτρα: Πρώτον, ατομικές συμβάσεις εργασίας, δεύτερον, ελαστικό ωράριο, τρίτον, μείωση της αποζημίωσης, μείωση του εφάπαξ και μείωση των επικουρικών συντάξεων (...) Ως προς τα δύο τελευταία, η τρόικα ουσιαστικά ζητά την κατάργησή τους και την προώθηση λύσεων μέσω του ιδιωτικού τομέα (...) "Η λύση της σωτηρίας της χώρας έχει την πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. Θέμα νομιμοποίησης, ούτως ή άλλως, θέσαμε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτήν τη νομιμοποίηση την έχουμε", απάντησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΥΓΜΗ: «Η πραγματική λύση βρίσκεται στην "εσωτερική" υποτίμηση, δηλαδή τη μείωση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας στο σύνολο της οικονομίας (...) Η δυσκολία βρίσκεται στη μεθόδευση (...) μείωση των υποχρεωτικών επιβαρύνσεων στο κόστος εργασίας, κυρίως των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης του εισοδήματος εργασίας (...) μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα (...) μια γιγάντια ιδιωτικοποίηση (...) το κράτος οφείλει να καταργήσει όλα τα εμπόδια στην ελεύθερη διαπραγμάτευση (...) εσωτερική υποτίμηση χωρίς καμία ζημιά δεν έχει εφευρεθεί (...) η οικονομία χρειάζεται θάρρος, αποφασιστικότητα και, βεβαίως, εσωτερική υποτίμηση!» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

 

Τους έχω βαρεθεί(τους ΠΑΣΟΚους)

2011-01-31 13:57

Εχω βαρεθεί τους ΠΑΣΟΚους που τάχα ανακάλυψαν πριν από μερικούς μήνες την νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του πάλαι ποτέ "σοσιαλιστικού κινήματος". Την επάρατο επταετία Σιμήτη, σε άλλη χώρα ζούσαν; Τόσο πολύ υποτιμάνε την νοημοσύνη μας; Για τους "ανεξάρτητους" και "αριστερούς" του ΠΑΣΟΚ ο λόγος, και αφορμή το:

Κίνημα «χρέους» με την υπογραφή Σακοράφα

www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%84%CE%BF-tvxsgr-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%C2%AB%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B1#comments-title

Και

Κριτική της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ στον Ανδρέα Λοβέρδο

www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=246802

Καταργείται το άσυλο!

2011-01-31 10:13

«Σκοτώνουν το άσυλο αυτοί που το προστατεύουν»

Θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις η διαχείριση του ασύλου σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Λίγα 24ωρα μετά τα γεγονότα με τους μετανάστες στη Νομική, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου ανακοινώνει ότι η λύση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τη διαχείρισή του θα δοθεί μέσα από τη συνολική αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των ΑΕΙ.

Σε συνέντευξή της στα «Νέα», η υπουργός εξηγεί ότι οι αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα αφαιρέσουν από τους πρυτάνεις τη δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου, καθώς το Συμβούλιο του Ιδρύματος, που θα λειτουργεί εκτός πανεπιστημίου, θα παίρνει την απόφαση για το εάν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η Αστυνομία.

Παράλληλα, στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνομία ή σεκιούριτι που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστημιακά κτίρια.

Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να μη βρίσκεται στην καρδιά τέτοιων γεγονότων, είπε η κ.Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, αναφερόμενη στα γεγονότα της Νομικής. «Είναι υποκριτικό να λέμε ότι φταίει ο πρύτανης» τόνισε.

Η υπουργός ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο οφείλει να λειτουργεί με κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους καθηγητές. Αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο διοίκησης, βάσει του οποίου ο πρύτανης θα έχει καθαρά ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο, ενώ την ευθύνη για τον εσωτερικό κανονισμό των ιδρυμάτων θα έχει το Συμβούλιο Διοίκησης που θα συσταθεί.

«Το άσυλο σκοτώνουν αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν» είπε στα «Νέα» η κ.Διαμαντοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι με το νέο μοντέλο διοίκησης στα πανεπιστήμια «θα καταργηθεί το γενικευμένο καθεστώς ανομίας που οφείλεται στην παντελή έλλειψη αξιολόγησης και ελέγχου».

»Η αντιµετώπιση του προβλήµατος πρέπει να είναι ριζοσπαστική και να αφορά τη συνολική αλλαγή του µοντέλου λειτουργίας των ΑΕΙ. Το πανεπιστήµιο και το ΤΕΙ δεν αρκεί να είναι αυτοδιοίκητο, πρέπει να γίνει και διοικήσιµο. Αυτό θα γίνει – όπως γίνεται σε όλες τις δηµοκρατικές χώρες µε σπουδαία πανεπιστήµια – όπου κανείς δεν διανοείται να εκχωρήσει την εύρυθµη λειτουργία τους στην Εισαγγελία και τις Αστυνοµικές Αρχές. ∆εν χρειάζονται λοιπόν κορόνες, αλλά πολιτική γενναιότητα ώστε µε ευρεία συναίνεση να αποφασίσουµε και να εφαρµόσουµε µια ουσιαστική µεταρρύθµιση» τονίζει.

Και προσθέτει: «Με το νέο μοντέλο διοίκησης, ο πρύτανης θα είναι ακαδημαϊκός ηγέτης αφοσιωμένος και απερίσπαστος στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του πανεπιστημίου-γιατί ξεχάσαµε ότι αυτή είναι η αποστολή του – και το ανεξάρτητο από ψήφους και συστήµατα διαπλοκής Συµβούλιο του Ιδρύµατος να θέτει στόχους και να προωθεί την κοινωνική λογοδοσία και τον έλεγχο σε κάθε ίδρυµα».

Η κ.Διαμαντοπούλου στρέφει τα πυρά της κατά όσων επιχειρούν να τορπιλίσουν κάθε αλλαγή, προβάλλοντας το δίλημμα «άσυλο ή μη άσυλο», γι' αυτό και όπως λέει, ο διάλογος είναι επιλογή να μην «ασυλοποιηθεί», να μην «συριζοποιηθεί».

«Κάποιοι θέλουν να τορπιλίσουν κάθε αλλαγή πυροδοτώντας το κλίμα με τον γνωστό άγονο διάλογο «άσυλο ή μη άσυλο» και παραμερίζοντας την πραγματική ανάγκη για αλλαγή προς όφελος των φοιτητών και της κοινωνίας (...). Είναι επιλογή μας ο διάλογος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να μην «ασυλοποιηθεί» να μη «συριζοποιηθεί», να μείνει έξω από την πόλωση και να βασιστεί πάνω σε προτάσεις που απαντούν στις αγωνίες της κοινωνίας μας που πλήττονται πανταχόθεν» λέει η υπουργός Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την τύχη των µεταναστών που είχαν καταλάβει τη Νοµική η κ.∆ιαµαντοπούλου εξηγεί ότι θα εφαρµοστεί ο πρόσφατα ψηφισθείς νόµος, δηλαδή θα κριθεί για καθέναν ξεχωριστά εάν θα πρέπει να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο ή εάν θα απελαθεί.  «Κάποιοι ήθελαν η Νομική να θυμίζει Κάϊρο» τόνισε.

Σχετικά με τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η κ.Διαμαντοπούλου τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος µε τα κόµµατα στη διακοµµατική επιτροπή, διάλογος στο ΕΣΥΠ (Εθνικό Συµβούλιο Παιδείας) στο οποίο συµµετέχουν εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς, διάλογος στο ∆ιαδίκτυο, ενώ παράλληλα διοργανώνονται από φορείς, ινστιτούτα και πανεπιστήµια και ΤΕΙ συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος για τις συγχωνεύσεις σχολείων, η κ.Διαμαντοπούλου ξεκαθαρίζει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων θα είναι καθαρά παιδαγωγικά. «Συνεκτιμώνται ο αναγκαίος χρόνος μετακίνησης, οι αποστάσεις και οι περιορισμοί της νησιωτικής και ορεινής Ελλάδας».

Newsroom ΔΟΛ

news.in.gr/greece/article/?aid=1231076639

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

2011-01-30 11:13
 

Τα γεγονότα στη Νομική, με τον άθλιο σχεδιασμό σε βάρος των μεταναστών, μπορεί να μην έφτασαν ως το τέλος με βίαιη εκκένωση της Νομικής και καταπάτηση του ασύλου, αλλά αποκάλυψαν πως παίζονται παιχνίδια στις πλάτες τους και ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Η βίαιη εκκένωση αποφεύχθηκε γιατί ο ύπουλος σχεδιασμός αποκαλύφθηκε. Κυβέρνηση και αστικά κόμματα φοβήθηκαν τη λαϊκή κατακραυγή. Η συζήτηση στα αστικά ΜΜΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, περί ανομίας, με αφορμή τις οργανωμένες κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, εντάθηκε με την απαίτηση εφαρμογής του «κράτους του νόμου». Η λύση του προβλήματος υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς αλλά είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σχετίζεται με την υπεράσπιση συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 www1.rizospastis.gr/

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>

Topic: Blog

buy cialis online cialiswithdapoxetine.com

Ημερομηνία: 2021-11-04 | Από: cialis generic

&lt;a href=&quot;https://cialiswithdapoxetine.com/#&quot;&gt;best prices for cialis 20mg&lt;/a&gt; cialis coupon

cewPreenD mtxzk

Ημερομηνία: 2020-09-28 | Από: poiffnara

free slots games &lt;a href=&quot; https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;online slot games &lt;/a&gt; play casino https://onlinecasinouse.com/#

cewPreenD phemh

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: poiffnara

free casino slot games free slots games &lt;a href=&quot; https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;free slots &lt;/a&gt; big fish casino [url=https://onlinecasinouse.com/# ]play slots [/url]

cewPreenD nbzat

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: poiffnara

online casino real money &lt;a href=&quot; https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;world class casino slots &lt;/a&gt; online gambling https://onlinecasinouse.com/#

Sleklypleglique qhmsj

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: DomoQuamplula

online casino https://onlinecasinouse.com/# play slots online &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;free casino games online &lt;/a&gt; casino slots

Sleklypleglique upbgp

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: DomoQuamplula

https://onlinecasinouse.com/# online casino free casino &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;gold fish casino slots &lt;/a&gt; casino online

cewPreenD iqhyc

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: poiffnara

https://onlinecasinouse.com/# free slots games world class casino slots &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;big fish casino &lt;/a&gt; world class casino slots

Sleklypleglique zsctl

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: DomoQuamplula

casino online slots [url=https://onlinecasinouse.com/# ]play online casino [/url] free casino games &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;online casino bonus &lt;/a&gt; best online casinos

Sleklypleglique jbcdy

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: DomoQuamplula

cashman casino slots [url=https://onlinecasinouse.com/# ]casino bonus codes [/url] slots for real money &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;play casino &lt;/a&gt; casino bonus codes

cewPreenD judvv

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: poiffnara

https://onlinecasinouse.com/# online casino real money slots games &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;slots online &lt;/a&gt; free casino games

1 | 2 >>

Νέο σχόλιο