Το κίνημα «Δεν πληρώνω» και ο κ. Ρουφίνο ντελ Ρίο

2011-02-14 14:15

Διαβεβαιώνουμε τους απαρηγόρητους υπερασπιστές των κατασκευαστικών εταιρειών ότι το σύνθημα «Δεν πληρώνω», πολύ πριν τη Μελίνα Μερκούρη, τον Ντάριο Φο, το ΚΚΕ ή τον κ. Τσίπρα, το έχει επινοήσει ο χριστιανισμός, προστάζοντας τους εισπράκτορες: «Δωρεάν ελάβατε, δωρεάν δότε».

Και επειδή γνωρίζουν οι ιεροφάντες πως ως απάντηση θα ακούσουν τη φράση «Δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα», ανέλαβαν να επιδείξουν μονομερώς φιλάνθρωπο πνεύμα, δηλαδή να αρνηθούν την καταβολή οποιουδήποτε φόρου. Για τούτο η εκκλησία «θεραπεύει τις ασθένειες προσφέρουσα δωρεάν το μεγάλο φάρμακο της ευχαριστίας του Κυρίου και σιτίζει τους πάντες με τα θρεπτικά σπέρματα του θείου Λόγου», εμπορεύματα για τα οποία δεν απαιτούνται κόμιστρα, αποθήκες, αμπαλάζ και ΦΠΑ.

Και επειδή το υφιστάμενο κράτος είναι ελληνοχριστιανικό, η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις ιερές επιταγές, έπαψε να μισθοδοτεί τους επιστήμονες του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, διέκοψε τη λειτουργία ειδικών σχολείων για να μην καταβάλει δίδακτρα, σταμάτησε την παροχή υποτροφιών και μαθητικών ναύλων, έκλεισε οριστικά τις πύλες άλλων 150 δημόσιων οργανισμών, συντασσόμενη (η κυβέρνηση) στους πρωτοπόρους του κινήματος «Δεν πληρώνω». Και αφού ο κατά τον κ. Στίγκλιτς «αστέρας των Βρυξελλών» και πρωθυπουργός του 19% δηλώνει θριαμβευτικά «τα καταφέραμε», για τούτο οι οδηγοί περνούν τα διόδια χωρίς να πληρώνουν, κορνάρουν και πανηγυρίζουν.

Και, όπως πιστεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το μέγαρο Μαξίμου «καθυστέρησε να απαντήσει ιδεολογικά» στην ελλοχεύουσα αριστερά, η οποία καθοδηγεί τους αρνητές πληρωμής. Για τούτο κυβερνητικά στελέχη της Γραμματείας Κοινωνικών Μελετών ανέλαβαν ιδεολογική εκστρατεία εναντίον του κινήματος «Δεν πληρώνω», αποκαλώντας «τζαμπατζήδες» τους ακτιβιστές των διοδίων και ακολούθως, ερευνώντας το ιδεολογικό οπλοστάσιο του διαλεκτικού υλισμού, απονομιμοποιούν θεωρητικά την αριστερά με τους πολιτικούς όρους «λωποδύτες, τζερεμέδες, μπαταχτσήδες, μπουκαδόροι, απατεώνες, κοπρίτες» (Θεόδωρου Πάγκαλου «Απαντα», έκδοση Ακαδημίας Αθηνών). Ο ίδιος συγγραφέας, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με θέμα «Λεχρίτες, ξυπόλητοι και αγράμματοι στο Δημόσιο» αναφέρθηκε «στους αθώους κεντρώους που δεν καταλαβαίνουν τι εστί κομμουνισμός». Και επειδή οι κομμουνιστές ευθύνονται για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου παύει κάθε δίωξη εις βάρος των κ.κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, Αλέξανδρου Κοντού και Πέτρου Δούκα, απόφαση που θεωρείται δεδικασμένο για το σκάνδαλο Siemens και την υπόθεση «Δομημένα ομόλογα».

Αφού απονομιμοποιήθηκαν οι αριστεροί, αναμένεται να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός και για το κίνημα «Δεν πληρώνω». Οπως οραματίζεται ο κ. Ρέππας, οι νταλίκες θα ισοπεδώσουν τα Ι.Χ., φορτηγά θα διαλύσουν τα «4x4», εποχούμενοι θα εξοντώσουν τους πεζούς, οι πεζοί τους επιβάτες, οι καθήμενοι τους ορθίους, οι Θηβαίοι τους Βολιώτες, οι Λαρισαίοι τους Αθηναίους, τους Θεσσαλονικείς η Εθνική, η Ολυμπία τους Πατρινούς και η Ιόνια τους Ηπειρώτες.

Αν και είναι βέβαιο πως η κυβερνητική στάση πληρωμών έχει υπερκεράσει το κίνημα «Δεν πληρώνω», για λόγους επικοινωνιακούς θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά κάποιος προνομιούχος από έναν «μικροσυνταξιούχο» όταν συλληθφούν στο λεωφορείο χωρίς εισιτήριο. Προς τούτο, σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, ο «μικροσυνταξιούχος» για να αποδείξει την ιδιότητά του, πλην του εισιτηρίου θα είναι υποχρεωμένος να επιδείξει στους ελεγκτές δελτίο ταυτότητας, εκκαθαριστικό εφορίας, κάρτα ΑΜΚΑ, πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως, τραπεζική ενημέρωση συντάξεως, λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ και δύο αξιόπιστους μάρτυρες, χριστιανούς και λευκούς, κατά προτίμηση τους κ.κ. Βορίδη και Πρετεντέρη. Ο κύριος «κάποιος προνομιούχος» δεν υποχρεούται να εμφανίσει τα ως άνω δικαιολογητικά, αφού κυκλοφορεί μονίμως με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο.

Και εφόσον η εφορία θα εισπράττει διόδια προς όφελος των ιδιωτικών εταιρειών (πάλι ο Ρέππας) και επειδή σε πολλούς από εμάς οφείλονται χρήματα, είναι λογικό τα δημόσια ταμεία να εισπράττουν και τα δανεικά για λογαριασμό των δικαιούχων, διευρύνοντας τις σχέσεις πολιτείας και φορολογουμένων.

Θα κλείσουμε αναφερόμενοι στη συνέντευξη των 5 εταιρειών κατασκευής διοδίων Ελλάδος, και ειδικά στον κ. Ρουφίνο ντελ Ρίο που, αναπολώντας την εργολαβική του εμπειρία στο Μεξικό, τραγουδούσε σε ρυθμούς λάτιν: «Ολα, όλα, όλα, πάρτα όλα Καρμανιόοολααα».

Από:www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=250875