Ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία

2011-02-08 19:32

Με την επίθεση στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη συνδέει η αστυνομία τον Β.Παλαιοκώστα

Στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που είχε σταλεί, βρέθηκε αποτύπωμα του Παλαιοκώστα
Στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που είχε σταλεί, βρέθηκε αποτύπωμα του Παλαιοκώστα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα

Ένταλμα σύλληψης για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση εκδόθηκε την Τρίτη σε βάρος του ήδη καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα από τον 13ο Ανακριτή Αθηνών. Το ένταλμα συνδέεται με το χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που είχε σταλεί, βρέθηκε αποτύπωμα του Παλαιοκώστα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με βάση το ένταλμα σύλληψης, ο Β.Παλαιοκώστας κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.

Η υπόθεση αφορά το θανάσιμο τραυματισμό, το βράδυ της 24ης Ιουνίου, του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αποτύπωμα του Β.Παλαιοκώστα βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε υπουργό.

Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αποτυπώματα του καταζητούμενου Β.Παλαιοκώστα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, που εγκαταλείφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην περιφερειακή οδό Λειβαδιάς-Αράχωβας.

Ένας εκ των επιβατών του ΙΧ είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον του αυτοκινήτου της αστυνομίας, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί στον αριστερό μηρό. Είχε προηγηθεί καταδίωξη.

Η προανάκριση για το περιστατικό συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Από:news.in.gr/greece/article/?aid=1231077810

Aκόμη:

news.in.gr/greece/article/?aid=1231068687

news.in.gr/greece/article/?aid=1231064581

σ.σ.

Κάτι το σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της δανιμαρκίας...