Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους

2011-04-12 13:56
Είναι γεγονός ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της αστικής πολιτικής και της ανηλεούς επίθεσης ενάντιά του. Η δράση του καρφί στο μάτι του αστικού πολιτικού συστήματος, της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών, ξεσηκώνει την πιο συκοφαντική και άτιμη προπαγάνδα που ξεπερνά και αυτήν την προσφιλή τους πολεμική της διαστρέβλωσης της πολιτικής του. Αλλωστε, η ψευτιά ως προπαγανδιστικό όπλο ενάντια στο ΚΚΕ είναι μέρος της στρατηγικής του αντιπάλου μας και έχει εκφραστεί πολλαπλά, άλλοτε με τα οικονομικά του, άλλοτε με επιχειρήσεις που είναι ανύπαρκτες, άλλοτε με την υπόθεση «Γερμανός». Τι και αν έχουν διαψευστεί... Δεν μπήκαν καν στον κόπο να καταγράψουν, να πουν έστω ότι έπεσαν έξω στα ψέματα που προπαγάνδιζαν.

Αλλά η ξαναεμφάνιση σεναρίων για τα καθοδηγητικά κομματικά όργανα και τα στελέχη, οι φανταστικές ερμηνείες, με αφορμή τις οργανωτικές αλλαγές στο Κόμμα που ολοκληρώθηκαν με τις Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων Περιοχών, τους ανακαταμερισμούς καθηκόντων σε στελέχη, έγιναν η αφορμή για δημοσιολόγους και εφημερίδες να κατασκευάσουν ειδήσεις, νομίζοντας πως μπορούν να παρέμβουν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΚΕ και μάλιστα στα ανώτερα καθοδηγητικά του όργανα. Εδώ εντάσσεται και η σεναριολογία περί αλλαγών και διαδοχολογίας στο ΚΚΕ, από το «Βήμα» και την «Αυγή», σχεδόν πανομοιότυπες μετά τη δημοσιοποίηση των εργασιών Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής και του ονόματος του Γραμματέα της, μέλους του ΠΓ.

«Στρώνουν το δρόμο στο ΚΚΕ για τη διαδοχή - Τον επόμενο γενικό γραμματέα φαίνεται να δείχνει η εσωκομματική τράπουλα που ανακάτεψε ο Περισσός ολοκληρώνοντας την "καλλικρατική" αναδιοργάνωση των δυνάμεών του», γράφει το «Βήμα», με διάφορα σενάρια περί του τι σηματοδοτούν οι ανακαταμερισμοί καθηκόντων. «Ερωτηματικό παραμένει το μέλλον του άλλοτε γραμματέα της ΚΟΑ», γράφει η «Αυγή», με τα ίδια επίσης σενάρια που γράφει το «Βήμα». Εργολαβία με άνωθεν εντολές ή όχι και ποιος ξέρει από πού, δεν έχει σημασία. Γράφουν για τα στελέχη του Κόμματος, τη λειτουργία του, τις αρχές του, με κριτήρια εντελώς ξένα απ' αυτά του ΚΚΕ. Το κάνουν στοχοπροσηλωμένα, σκόπιμα κι όχι από άγνοια για τη λειτουργία του.

Βεβαίως, το «Βήμα» και ο ΔΟΛ έχουν μεγάλη ιστορία στην ταχτική παρέμβασης, επίδρασης έως και διαμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, με επεμβάσεις στο εσωτερικό αστικών κομμάτων.

Αλλά ανησυχούν. Το αστικό πολιτικό σύστημα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης έχει τεράστιες δυσκολίες να χειραγωγήσει λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική. Οι αστοί βρίσκονται μπροστά σε ανυπέρβλητες δυσκολίες στη διαχείριση της κρίσης. Δυσκολίες που δεν έχουν να κάνουν με την ικανότητα της μιας ή της άλλης κυβέρνησης να επεξεργαστεί μια ρεαλιστική πολιτική εξόδου από την κρίση, όπως στο παρελθόν, αλλά με την εξάντληση των μέσων διαχείρισης των κρίσεων, με την αυξανόμενη δυσκολία του καπιταλισμού να περάσει σε φάση ανάκαμψης που θα συνεχίζει και θα δυναμώνει την κερδοφορία.

Γι' αυτό και η αντιΚΚΕ προπαγάνδα, προσδοκώντας και μ' αυτήν την άτιμη μεθοδολογία να εμποδίσουν τη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων στην πολιτική του, τη συμπόρευση μαζί του, την παρεμπόδιση ένταξης ακόμη πλατύτερων δυνάμεων στην ταξική πάλη. Να παρεμποδίσουν την έκφραση στην πράξη της ολοένα και μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στο Κόμμα δυνάμεων που είναι δυσαρεστημένες από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, να εμποδίσουν τον απεγκλωβισμό δυνάμεων από την αστική πολιτική, να μολύνουν λαϊκές συνειδήσεις με την αντίληψη ότι το ΚΚΕ δεν είναι αυτό που διακηρύσσει. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, δηλαδή από το γεγονός πως επειδή στα αστικά κόμματα, οι προσωπικές πολιτικές των στελεχών τους, η τάση προσωπικής ανέλιξης, οι αλλαγές και ομαδοποιήσεις είναι σύμφυτο της λειτουργίας τους και απότοκο της σάπιας πολιτικής τους, το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ.

Στην ίδια ρότα δρουν και οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή». Κρίνουν επίσης εξ ιδίων το ΚΚΕ, νομίζοντας πως λειτουργεί σαν και αυτούς, όπου οι διαφορετικές και προσωπικές πολιτικές των ηγετικών στελεχών τους είναι πιο πολλές και από τα «ρεύματα» και τις «συνιστώσες». Και το κάνουν με κατασκευασμένα ρεπορτάζ, ψευτιές, προβάλλοντας δικές τους φανταστικές πραγματικότητες σαν αντικειμενικά γεγονότα.

Προσδοκούν να καλλιεργήσουν συνειρμούς σε λαϊκές δυνάμεις ότι το ΚΚΕ είναι το ίδιο με τα αστικά και μικροαστικά κόμματα. Δεν είναι πρώτη φορά που επιδιώκουν να χτυπήσουν το Κόμμα μας, με τέτοιες μεθοδεύσεις, με δεδομένες τις δυσκολίες του αστικού πολιτικού συστήματος στις συνθήκες οικονομικής κρίσης να διαχειριστεί την υπόθεση χειραγώγησης των λαϊκών δυνάμεων. Σκοπός να πλήξουν το κύρος του, τα καθοδηγητικά του όργανα, τα στελέχη, τις αρχές του, έτσι που να καλλιεργούν συνειρμούς ότι είναι μάταιο να προσδοκούν από το ΚΚΕ και την πολιτική του διέξοδο στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές, οι λαϊκές οικογένειες. Επειδή η αστική πολιτική αποσυσπειρώνει δυνάμεις από τα αστικά κόμματα, ίσως και επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν αποτελεσματικά στη γραμμή του ΚΚΕ, πάνε οι δημοσιολόγοι να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο για το λαϊκό κίνημα πεδίο, αποπροσανατολισμού του λαού από το κύριο, την οργάνωση, τη συμμετοχή στην ταξική πάλη κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου, τη συσπείρωση στην πολιτική διεξόδου του ΚΚΕ, (αυτό τους φοβίζει), κατασκευάζοντας ανύπαρκτες ειδήσεις.

Η αστική προπαγάνδα, αλλά και η προπαγάνδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, (εδώ ταυτίζονται), την ενιαία δράση του ΚΚΕ των στελεχών του με τη στρατηγική του και τις αποφάσεις των οργάνων του, τη λοιδορούν αποκαλώντας το ΚΚΕ δογματικό, συντηρητικό, αποστεωμένο ιδεών και τη λειτουργία του αντιδημοκρατική. Με ποιο επιχείρημα; Ακριβώς με αυτό ότι δρούμε όλοι ενιαία με ένα σκοπό, την απαλλαγή της εργατικής τάξης, του λαού, από το βάσανο της εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, προσπαθούν, ανάλογα με την περίσταση, να αντιστρέψουν αυτή τους την προπαγάνδα, κατασκευάζοντας διαφορές ανάμεσα στα στελέχη, δίνοντας ανύπαρκτες ερμηνείες και χαρακτηρισμούς όπως τώρα με τον ανακαταμερισμό καθηκόντων στα καθοδηγητικά όργανα.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, μέλη καθοδηγητικών οργάνων, εκλέγονται στα όργανα και συμμετέχουν με συγκεκριμένο καταμερισμό καθηκόντων, που αποφασίζεται συλλογικά από τα ίδια τα όργανα και που μπορεί να αλλάζει αυτός ο καταμερισμός καθηκόντων πάλι με συλλογική απόφαση των οργάνων χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο απ' αυτό. Ούτε αναβαθμίσεις, ούτε υποβαθμίσεις, όπως γράφουν στις φυλλάδες τους οι αστοί και οι οπορτουνιστές.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τον καταμερισμό καθηκόντων, βρίσκονται καθημερινά μέσα στην εργατική τάξη και το λαό, στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, παλεύουν μαζί τους ανιδιοτελώς για την υπόθεση της εργατικής τάξης, για την οργάνωση της πάλης, με ένα και μοναδικό κίνητρο, μία και μοναδική φιλοδοξία, υπηρετώντας καθημερινά τον ίδιο σκοπό: την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη για να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Αυτή είναι και η ποιοτική διαφορά των στελεχών του ΚΚΕ από τα στελέχη των άλλων κομμάτων. Η ανιδιοτελής δράση τους, οι αντοχές στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες του αγώνα πηγάζουν από το σκοπό της πάλης του ΚΚΕ. Χωρίς καμιά προσδοκία για προσωπικά οφέλη, παρά μόνο προσωπική δύναμη και θυσίες που αντλούν από τις ηθικές αξίες του πιο υψηλού σκοπού που βάζει μπροστά η ιστορία της ανθρωπότητας. Την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Τους το έχουμε ξαναπεί ότι δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους. Το ξέρουν, και οι αστοί και οι οπορτουνιστές, γνωρίζουν πολύ καλά τη λειτουργία και τις αρχές του ΚΚΕ, αλλά το κάνουν, νομίζοντας ότι μπορούν να διαβάλουν το Κόμμα μας, τα στελέχη του, να δημιουργήσουν αμφιβολίες και αμφισβητήσεις στην εργατική τάξη, στο λαό. Τους έχουμε ξαναπεί επίσης πως ό,τι και αν κάνουν οι επιδιώξεις τους θα πέσουν στο κενό. Οι εργάτες, ο λαός έχει κριτήριο και μπορεί να κρίνει. Οσο και αν του παρεμβάλλουν εμπόδια σ' αυτό, η ίδια η αντικειμενική πραγματικότητα, σε συνδυασμό με τη δράση του ΚΚΕ, ανοίγουν δρόμους ανατροπής όχι μόνο της κατασκευασμένης προπαγάνδας τους αλλά της ίδιας της πολιτικής και της εξουσίας τους.

Η στρατηγική του ΚΚΕ, οι αρχές λειτουργίας του, οι αξίες του, οι δεσμοί του με την εργατική τάξη και το λαό, (σ' αυτούς και μόνο δίνουμε λογαριασμό), είναι και η δύναμή του, γι' αυτό και είναι σε θέση να βλέπει μπροστά με αισιοδοξία και να θέτει νέους πιο υψηλούς και φιλόδοξους στόχους.

Τους πονάει που, ενώ παρεμβαίνουν στ' άλλα κόμματα και έχουν αποτελέσματα, στο ΚΚΕ δεν το καταφέρνουν. Αλλά το ΚΚΕ δεν καθορίζει την πολιτική του με κριτήριο το βαθμό αποδοχής, ή έστω και ανοχής από τα συμφέροντα των κυρίαρχων και δε θα τους ρωτήσουμε ούτε για την πολιτική μας ούτε για τη διάταξη των στελεχών μας. Καταλαβαίνουμε τον πόνο τους αλλά θα τους το ξαναπούμε άλλη μια φορά. Το ΚΚΕ δεν είναι και δε θα γίνει του χεριού τους, όσο και αν σκούζουν. Αφεντικά και φερέφωνα μαζί...

Από: www1.rizospastis.gr/story.do?id=6194882

Θέμα: Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους

Φερέφωνα

Ημερομηνία: 2011-04-16 | Από: Philemon

Ιδίως τα φερέφωνα έχουν γδάρει τα πνευμόνια τους τον τελευταίο καιρό…

Απάντηση:Φερέφωνα

Ημερομηνία: 2011-04-16 | Από: TRASH

Πρέπει βλέπεις αγαπητέ, να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους...

Νέο σχόλιο