Σήμερα άνοιγμα διοδίων - μπλόκο στα ακυρωτικά στις συγκοινωνίες

2011-02-18 09:45

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

«Οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση κατά της αντιλαϊκής θύελλας».

Με το σύνθημα αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει, με στόχο το άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το κάλεσμα συμμετοχής απλώθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες σε εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, εργατικές λαϊκές οικογένειες, ώστε να δώσουν μαζικά «παρών» στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν σε όλη τη χώρα ενάντια, όπως έχει σημειώσει: «Στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει». Να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει με την ποινικοποίηση του αγώνα τους (μέσω των τροπολογιών) ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

«Εχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα.

 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση έχει απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί αύριο σε πολλά σημεία. Μεταξύ άλλων, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σε αγωνιστική παρέμβαση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στις 6 το πρωί και το απόγευμα στα διόδια της Ελευσίνας. Η αναχώρηση για τα διόδια θα γίνει στις 4 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας έχει ορίσει αγωνιστικό ραντεβού αναχώρησης για τα διόδια στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Λαού.

Από:www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/2/2011&id=13164&pageNo=3&direction=1

 

 

Ακόμη:

Συγκέντρωση στα διόδια Αφιδνών, το Σάββατο, των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Με συγκέντρωση το Σάββατο, στις 4 το απόγευμα, στα διόδια των Αφιδνών αντιδρά το κίνημα «Δεν Πληρώνω» στον χαρακτηρισμό ως παράβαση του ΚΟΚ της άρνησης πληρωμής διοδίων. Μέλη του κινήματος έκαναν επίσης γνωστό ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης.

(Ξανά) ανοίγουν οι μπάρες των διοδίων σε όλη τη χώρα την Κυριακή

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει για την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, το κίνημα «Δεν πληρώνω». Στο πλαίσιο αυτό, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα ανοίξουν και πάλι οι μπάρες των διοδίων σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης στην Αττική Οδό, αλλά και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου.

Από:news.in.gr/shortnews/?aid=1231079741