ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!...

2011-05-12 11:11

"...αλλάξατε επάγγελμα γιατί αυτό λερώνει!"

(από σύνθημα απεργών στην Πάτρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Η διαχρονικότητα καταδείχνει και το επιτυχημένο του)

 

Σημερα είμαι τελείως (μα τελείως!) εκτός κομματικής γραμμής, αλλά άνθρωποι είμαστε και η ψύχραιμη και νηφάλια αποτίμηση των γεγονότων δεν είναι πάντα εφικτή.

Είναι προφανές πως μάλλον αρχίζει να εφαρμόζεται το πλάνο νο2.

Αφού μάλλον η προπαγάνδα πλέον δεν κάνει και μεγάλη δουλειά, ας περάσει το μύνημα του τρόμου! Σταδιακά και απόλυτα σχεδιασμένα! Αφού λοιπόν είχαμε μια μέρα πριν τις δολοφονικές επιθέσεις από τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες (που έφτασαν ανενόχλητες λίγο έξω από την ...ΓΑΔΑ!), είχαμε και την μέρα της απεργίας τις δολοφονικές επιθέσεις των κρατικών και ένστολων, αυτή την φορά φασιστικών συμμοριών (λέγε με και ΕΛ.ΑΣ.) σε βάρος απεργών διαδηλωτών. 

Ολοφάνερος ο πολιτικός συντονισμός των δολοφονικών επιθέσεων

Γιατί το λέω αυτό;

Γιατί το ζητούμενο, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, είναι η ανίχνευση πιθανών αντιδράσεων και ο σταδιακός εθισμός της "κοινής γνώμης" στην φασιστική βία.

Οι επιθέσεις γίνονται στοχευμένα εναντίων ομάδων χωρίς μεγάλα κοινωνικά ερείσματα. Σας θυμίζει κάτι;

Αρχικά λοιπόν μετανάστες (οι οποίοι "προφανώς" και ευθήνονται για την ό,ποια ποινική εγκληματικότητα). Μετά το πιο αδύναμο κομμάτι (με τεράστια δικιά του ευθήνη για την αδυναμία του αυτή, αλλά δεν είναι του παρόντος) της απεργιακής συγκέντρωσης. Αδύναμο μιλώντας πολιτικά πάντα. Ο "αριστερισμός"* στερούμενος κάθε λαϊκής γείωσης και απεύθηνσης, αλλά και οργανωτικών δομών, αποτελεί ιδανικό πεδίο κατασταλτικών πειραματισμών. Ετσι λοιπόν είχαμε για πρώτη φορά ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ επίθεση σε απεργιακή συγκέντρωση, οι αντιδράσεις κατά τις οποίας είναι τουλάχιστον μέχρι τώρα σχετικά χαλαρές, με την έννοια πως δεν προκλήθηκε ....γενικευμένη εξέγερση!

Ναι, οτιδήποτε λιγότερο αποτελεί χαλαρή αντίδραση στην παρούσα φάση!

Γιατί δυστυχώς η λογική τους, περνάει:

Τι με νοιάζει εμένα, δεν είμαι Πακιστανός!

Τι με νοιαζει εμένα, δεν είμαι εξωκοινοβούλιο!

...και η συνέχεια είναι γνωστή:

Ο φασισμός δεν βαριανασαίνει πια απλά στον σβέρκο μας, αλλά έχει αρχίσει ήδη να θωπεύει τις σωματικές μας κοιλότητες, και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε....

Ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα!

Κάπου εδώ, και με τα νεύρα μου κρόσια, σταματάω να γράφω. Δύο μόνο διευκρεινήσεις:

  • *τον όρο "αριστερισμός" τον χρησιμοποιώ σαν όρο πολιτικής θεώρησης και πρακτικής, οπότε συμπεριλαμβάνω εδώ και τις διάφορες Α/Α ομαδοποιήσεις.
  • Παρά τα όσα έχω κατά καιρούς σούρει στον "αριστερισμό" τόσο διαδυκτιακά όσο και κατά πρόσωπο, όταν αυτοί οι άνθρωποι δέχονται δολοφονικές επιθέσεις από φασιστικές, ένστολες ή μη συμμορίες, δεν απλά συναγωνιστές είναι σύντροφοι! (η πολεμική ενάντια στις ιδεοληψίες τους βεβαίως και θα συνεχιστεί...)

Επίσημο Ιατρικό Ανακοινωθέν για τον σοβαρά τραυματία της σημερινής πορείας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση ΜΑΣ

Σχόλια βίντεο και ανακοινώσεις οργανώσεων, υπάρχουν στο "granma"

Καταγγελίες:

  ΚΚΕ(μ-λ) | ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" | Μ-Λ ΚΚΕ | Τοπική Επιτροπή ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας [Εn] | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση | ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Συνέλευση Αναρχικών | Εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ | Πρωτοβουλία για την αυτοοργάνωση στην Εκπαίδευση |

Ανακοίνωση "πρωτοβάθμειων"

 Ακόμη: eksapodo.wordpress.com/2011/05/12/574/

Θέμα: ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!...

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ημερομηνία: 2011-05-12 | Από: faros

Κοίτα, κατανοητά απόλυτα τα αισθήματα αγανάκτισης και εν πολλοίς και αηδίας γι΄αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα (;).
Κατανοητή κι η αντίδραση που "βγαίνει" απ΄το άρθρο !

Μια μικρή παρατήρηση, αν μου επιτρέπεται.
Γενικευμένη εξέγερση τύπου Δεκέμβρη του 2008, χωρίς μπούσουλα, χωρίς προσανατολισμό ταξικό, χωρίς οργάνωση σε όλα της τα επίπεδα το πιο πιθανό είναι να φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προτάσσει το άρθρο.

Η απάντηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι η συσπείρωση, η οργάνωση, η διαμόρφωση ενός ρωμαλέου Λαϊκού Κινήματος με χαραχτηριστικά επαναστατικά και προοπτική να αλλάξει τάξη η εξουσία.

Γι αυτό, χρειάζεται να σφίξουμε τα δόντια, να ξεπεραστούν ιδεολοψίες, να ξεφύγουμε από το δηλητήριο πολλών χρόνων της αντικομμουνιστικής χυδαίας προπαγάνδας και να ορθοβαδίσουμε πλάϊ στο Κόμμα της Εργατικής Τάξης.

Στην Ταξική Ενότητα, θα κριθεί το μέλλον μας !

Απάντηση:ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ημερομηνία: 2011-05-13 | Από: trash

Σαφώς και σου επιτρέπεται!
Ομως η δουλειά των κομμουνιστών, δεν συνίσταται ακριβώς στο να μπολιάσουν με συνείδηση, οργανωση και ταξικό προσανατολισμό, το αυθόρμητο κίνημα;
Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω μαζί σου.

Νέο σχόλιο