Εργαλείο για τη δουλειά του» κεφαλαίου...

2011-02-18 10:01

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», λέει, θέλει ο Γ. Παπακωνσταντίνου για να διαθέτει ένα «εργαλείο να κάνει τη δουλειά του»...

Ποια «δουλειά του», δηλαδή να φορολογεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους για να τα δίνει στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. Ωραία δουλειά!

Η απορία μας, πάντως, είναι η εξής: Η αστυνομία που ήδη έχουμε δεν είναι ...«οικονομική»; Τι είναι; Για την ακρίβεια, πιο «οικονομική» δε γίνεται.

Σε περίπτωση που έχει διαφύγει της αντίληψής τους, η κύρια απασχόληση της ΕΛ.ΑΣ. είναι να προστατεύει πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και πολύ συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές.

Απεργούν οι ναυτεργάτες; Παρούσα η Αστυνομία να προστατέψει τους εφοπλιστές. Διαδηλώσεις έξω από καταστήματα που γίνονται απολύσεις; Εκεί η Αστυνομία για να προστατεύσει την «απρόσκοπτη λειτουργία».

Κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες για τις τιμές των προϊόντων; Νάτη η αστυνομία να απαγορεύει τις συναθροίσεις. Γίνεται συγκέντρωση σε εργοστάσιο πρώτη - πρώτη η Αστυνομία, καθότι είναι «ιδιωτικός χώρος».

Για την περίπτωση που αμφισβητείται η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συνολικά, δεν το συζητάμε. Στο πόδι ολόκληρη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. με ΜΑΤ, δακρυγόνα και ό,τι άλλο φανταστείτε.

Μάλλον αυτό που ζητάει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ολόκληρη η κυβέρνηση δεν είναι μια ακόμη Αστυνομία. Περισσότερη καταστολή θέλουν και αυτό θα επιδιώκουν όσο πιο αντιλαϊκή γίνεται η πολιτική τους.

Γιατί, παρά τα κουραφέξαλα που κατά καιρούς λένε περί «ωριμότητας του ελληνικού λαού», περί «ανοχής» και «πατριωτισμού» των Ελλήνων, ξέρουν πολύ καλά πως άπαντες τους έχουν καταλάβει.

Οσο κι αν ...φάνε τα λυσσιακά τους οι γνωστοί τηλεπαρουσιαστές στα δελτία των 8.30, ξέρουν ότι αυτή η πολιτική «δεν περνάει» στο μυαλό του ελληνικού λαού. Οπότε μόνο με το (άγριο) ζόρι μπορεί να επιβληθεί.


 

Για όσο κρατήσει κι αυτό φυσικά, γιατί όλα έχουν τα όριά τους...

Από:www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=18/2/2011&columnId=161