ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

2011-03-26 09:03
Αρχικα να πουμε οτι  εχει ξεκινησει η εκπομπη ενημερωσης και αλληλεγγυης στον Αρη Σειρηνιδη απο τον 98 φμ.Θα υπαρχει συνεχης ενημερωση απο την δικη.
 
τελευταια ενημερωση 11:03

Η δικη ξεκινησε γυρω στις 9-30.Αλληλεγγυοι εχουνε μπει μεσα στην αιθουσα του πρωτοδικειου Αθηνων.(οδος δεγλερη 4) καθως υπαρχουνε 30 ατομα και εξω απο την αιθουσα.Οι συνολικοι μαρτυρες κατηγοριας ειναι 47 ατομα.Στην προηγουμενη δικη ειχανε περασει 17 ατομα.Σημερα μεχρι στιγμης εχουνε περασει 2 ατομα ακομη.Ο δευτερος μαρτυρας περιγραφει τον δραστη πολυ πιο ψηλο και αδυνατο μ εμακρυ μαλλι και κοτσιδα κ λεει χαρακτηριστικα πως δεν ειναι ο Αρης Σειρηνιδης. Ενας αλλος μαρτυρας αλλοδαπος αγνωστου διευθηνσης  δεν εμφανιζεται
στο δικαστηριο και η υπερασπιση του Αρη εκανε ενσταση στο να διαβαστει η καταθεση του αλλοδαπου.Στην καταθεση του αλλοδαπου περιγραφεται ενας τυπος πολυ ψηλος, σαν μπασκεμπολιστας μ ε μαλλια .
Επισης αξιοσημειοτο ειναι οτι το δικαστηριο πηγε να εξετασει μπατσο μαρτυρα που εχει διεξαγει προανακριττικα καθηκοντα.Η υπερασπιση αμεσως κατεθεσε αποφαση αρειου παγου οτι αυτο ειναι παρανομο.Τελικα με συμφωνη γνωμη εισαγγελεα -διακστη ο μπατος θα καταθεσει ως ατομο με ειιδκες γνωσεις,(πανω στην μασκα του dna). και οχι ως ατομο με προανακριτικα καθηκοντα.


www.radio98fm.org/index/


 
Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
1276446
ενημερωση
από παρευρισκομενος 4:07μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
η δικη θα συνεχιστει στις 11/4
 
1276483
επιπλεον ενημερωση απο δικη
από 98fm 6:20μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Σημερα κατεθεσε επισης στην δικη του Αρη Σειρηνιδη ενας ακομη μπατσος, ο οποιος ειναι ενας απο τους τρεις που πραγματοποιησανε την εργαστηριακή ερευνα στα εγκληματολογικα εργαστηρια της ασφαλειας οσον ανφαορα την ταυτιση γενετικου υλικου(dna). Να πουμε οτι στην συγκεκριμενη μασκα ,με βαση την οποια δικαζεται ο Αρης βρεθηκε γενετικο υλικο απο 3 διαφορετικα ατομα.Επισης βρεθηκε και ενας αναπτηρας απο οπου πηρανε γενετικο υλικο. Επισης σημαντικο ειναι οτι απο την στιγμη που οι μπατσοι περισηλεξανε την συγκεκριμενη μασκα απο την περιοχη και την πηγανε στα εκληματολογικα εργαστηρια δεν υπηρχε καποιος ανθρωπος που να περιγραφει κατα την διαρκεια των ερευνων της μασκας τι αποτελεσματα βγαινανε, κοινως η ταυτιση γενετικου υλικου πανω στην μασκα πραγματοποιηθηκε κομμενη και ραμενη απο τους βιολογους-μπατσους της ασφαλειας και υπο την αιγιδα παντα της αντιτρομοκρατικης. Ακομη σε ερωτηση των δικηγορων υπεράσπισης του Αρη ,οταν ο μπατος-βιολογος ελεγε οτι η ταυτιση γενετικου υλικου εγινε με βαση ενα δειγμα πλυθησμου της ταξεως των 200-300 ατομων , για το ποιο ειναι αυτο το δειγμα πλυθησμου ,ειναι μπατσοι?, ειναι πολιτες που οικιοθελως δινουνε το γενετικο τους υλικο ? ο μπατσος δεν απαντησε καθολου.(κοινως αποδεχτηκε μεσα σε εισαγωγικα οτι μπορει να ειναι και μπατσοι). Ακομη ο μπατσος κατεθεσε οτι το δειγμα γενετικου υλικου παρθηκε απο μια τραπεζα dna .Πολυ σημαντικο να ειπωθει ειναι οτι παρολο που εχει περασει νομος απο την βουλη για τραπεζα dna στην ελλαδα δεν εχει φτιαχτει ακομη.Οποτε παρθηκε απο μια ευρωπαικη τραπεζα dna , οπως παραδεχθηκε μετα απο ερωτηση των δικηγορων του Αρη. Ακομη τα εγκληματολογικα εργαστηρια της ασφαλειας ειναι ειδικευμενα πανω στην ταυτιση γενετικου υλικου (dna) απο σπερμα η αιμα.Πουθενα στην δικογραφια δεν αναφερεται ποιο ειναι το υλικο που βρεθηκε πανω στην μασκα με την οποια κατηγορουνε τον Αρη,σιγουρα δεν ειναι αιμα η σπερμα.Οταν ερωτηθηκε απο του συνηγορους υπερασπισης οτι εφοσον δεν ειναι αιμα η σπερμα με ποιο κριτηριο ειστε τοσο σιγουρος???δεν δοθηκε απαντηση. Tέλος πολυ σημαντικο ειναι οτι ενας αλλοδαπος, ο οποιος παρεδωσε την μασκα στους μπατσους και πανω σε αυτον βασιζεται ολη σκευωρια των μπατσων δεν κατεθεσε στο δικαστηριο, ειναι εξαφανισμενος. Ζητηθηκε απο τους δικηγορους του Αρη να διαβαστει η καταθεση του σημερα.Κοινως οι μπατσοι εχουνε πει σε αυτον τον ανθρωπο τι να πει ακριβως στην καταθεση του με αποτελεσμα να φοβαται να εμφανισθει. Το ζητημα της υποθεσης του  Αρη Σειρηνιδη ειναι πολυ σοβαρο, καθότι  για πρωτη φορα τίθεται ως μόνο τεκμηριο ενοχης σε μια πολιτικη δικη ηταυτιση γενετικου υλικου. Η δικη ξεκινησε στις 9¨-30 το πρωι και τελιωσε γυρω στις 3, με μεγαλη παρουσια αλληλεγγυων(70-80 ατομα) Η δικη θα συνεχιστει στις 11 Απριλη ξανα στο πρωτοδικειο αθηνων(δεγλερη 4). 

Θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο