Ο Πρετεντέρης και τα όρια της κοροϊδίας (του)...

2011-04-29 17:33

    «Τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρακμάζουν εδώ και χρόνια και η πτώση τους θα είναι φαντασμαγορική και θορυβώδης. Πανικόβλητοι οι νταβατζήδες της διαπλοκής βάζουν τα πρόθυμα σκυλιά τους να γαβγίζουν όλο και πιο πολύ, σε μια προσπάθεια να θυμίσουν κάτι από την παλιά τους δόξα και να πείσουν πως είναι δυνατοί ακόμα».

 

Προφητικός ο pitsirikos, έγραψε πρωταπριλιάτικα τον ιδανικό πρόλογο για ό,τι θα διαβάσουμε παρακάτω. Την τέλεια αφορμή μας δίνει ο Γ. Πρετεντέρης με το πρόσφατο άρθρο του «Τα όρια της κοροϊδίας», στο οποίο «αισιοδοξεί» πως το «πολιτικό σχέδιο περιθωριακών ακραίων κομματικών στοιχείων» για κατάρρευση των κυρίαρχων ελληνικών ΜΜΕ θα... αποτύχει!
 
Και η… κοροϊδία μόλις αρχίζει…
Μα ποιός τολμά να μιλά για "υπηρέτες του συστήματος";;; Το ότι παραμονές εκλογών ο «εθνικός εργολάβος» και αφεντικό σου, Γ. Μπόμπολας, είχε κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, εντάσσεται στα πλαίσια της αρρωστημένης φαντασίας του «περιθωρίου». Η επίσης κατ’ ιδίαν συνάντησή σου με τον υπ. Οικονομικών προ ελαχίστων ημερών (βλ. φωτό), επίσης αποτελεί μία αρρωστημένη φαντασιακή πλάνη. Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτές τις πριβέ συναντήσεις σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία, οι συμμετέχοντες συζητούν για μπάλα, γκόμενες και ψάρεμα…
Κι εδώ θα συμφωνήσουμε! 24+1 περιπτώσεις απροκάλυπτης προπαγάνδας επιβεβαιώνουν καθημερινά και αδιαλείπτως του λόγου το... αναληθές! Επιπλέον, είναι γνωστό έως και τη Γη του Πυρός ότι οι ελληνικές εφημερίδες κλείνουν η μία μετά την άλλη (ακολουθούν και τηλεοπτικοί σταθμοί), επειδή ακριβώς «η αξιοπιστία και η επιρροή» τους παραμένουν στο ζενίθ τους! Ακέραιες ωσάν βράχοι λέμε!

Όσο για την δήθεν «εξυπηρέτηση συμφερόντων», τρέχουμε πάλι να σε επιβεβαιώσουμε με τα παρακάτω:

«Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ έχουν περάσει σε 4-5 επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς ομίλους, που είναι και ανά δύο ή ανά τρεις συνεταίροι. Μεγάλα δημοσιογραφικά και πολιτικά ονόματα σχετίζονται άμεσα (με γάμους) και έμμεσα (με κουμπαριές) με εφοπλιστές. Από το "βασικό μέτοχο" περάσαμε στο... βασικό εφοπλιστή. Παρόλες αυτές τις σχέσεις, όχι και τόσο εμφανείς στα μάτια και στα αυτιά των πολιτών, εξακολουθούν να αυτοπροβάλλονται σαν αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης.

- Η «Καθημερινή» και ο «Σκάι» ανήκουν στον εφοπλιστή Γ. Αλαφούζο με συμμετοχή και του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη.

- Ο «Ελεύθερος Τύπος» ανήκε μέχρι πρότινος στον εφοπλιστή Θ. Αγγελόπουλο. Το ίδιο και ο City FM, ο οποίος αγοράστηκε από τον εφοπλιστή Ρέστη, που στο μεταξύ έχει μπει και στην εκδοτική εταιρεία του Πέτρου Κωστόπουλου.

- Από τα «Νέα» και το «Βήμα» του Λαμπράκη περάσαμε πλέον τον όμιλο ΔΟΛ – Ρέστη οποίος κατέχει και μεγάλο μέρος του Mega μαζί με τον όμιλο Μπόμπολα.

- Το STAR ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Βαρδινογιάννη.

- Μέρος του καναλιού ALTER κατέχει και η Marfin του (και) εφοπλιστή Βγενόπουλου».

[ πηγή: iospress.gr - αναλυτικότερα: media-industry.blogspot.com και σχετικός πίνακας εδώ ]
Αδυνατoύμε να διαφωνήσουμε και εδώ! Όσο εσύ γράφεις τα παραπάνω, οι παρακάτω χρωστάνε:

Alter 512 εκατ. Ευρώ
ΔΟΛ με 219 εκατ. ευρώ
Πήγασος με 215 εκατ. Ευρώ
Mega με 184 εκατ. Ευρώ

Καλοστέριωτη να μας είναι η «οικονομική οντότητα»!
Εδώ θα φωνάξουμε τον φίλο μας, τον πρώην Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, για να αποδείξει σε πείσμα κάθε "περιθωριακού κομματόσκυλου" πως όσα γράφεις έχουν ένας κύρος διεθνές και δεν αποτελούν εμέσματα χρόνιου εντεταλμένου κοντυλοφόρου...


(...) «Τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην Αθήνα ελέγχονται από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που δημιούργησαν ή κληρονόμησαν τις περιουσίες τους μέσω ναυτιλιακών, τηλεπικοινωνιακών, τραπεζικών, πετρελαϊκών ή άλλων επιχειρήσεων, και έχουν μεταξύ τους συγγένεια εξ αγχιστείας, ή παντρεύονται με πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ή και άλλους ισχυρούς επιχειρηματίες».


(...) «Η ελληνική βιομηχανία των media ελέγχεται από μεγιστάνες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις τους στα ΜΜΕ, λόγω της επιτυχημένης λειτουργίας των υπόλοιπων επιχειρήσεών τους» για να «ασκήσουν πολιτική και οικονομική επιρροή».

(...) «Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τα media, τους δίνουν τη δυνατότητα να ασκούν πολιτική και οικονομική επιρροή. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα ΜΜΕ συχνά προβάλλουν μία σχεδόν ομοιόμορφη εικόνα, εκτός των διαχωρισμών σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές».

(...) «Ο ελληνικός όρος «διαπλεκόμενα» αναφέρεται αποκλειστικά στον ιστό των αλληλοσυνδεόμενων συμφερόντων μεταξύ των ΜΜΕ, των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης» (…) και «οι σχέσεις (τους) είναι πιο περίπλοκες και «αιμομικτικές» από αυτές μεταξύ των Θεών, των ημίθεων και των ανθρώπων στην ελληνική μυθολογία».

(...) «Η ελληνική κοινή γνώμη τρέφεται σήμερα, όπως και στο 800 π.Χ., σε μύθους, αποδιοπομπαίους τράγους, και θεωρίες συνωμοσίας». [ tvxs.gr ]

    ...Κάπως έτσι λοιπόν, ο επί σειρά δεκαετιών λιβανιστής της οποιαδήποτε κυβέρνησης που "πάσχισε γι' αυτόν τον τόπο και τη Δημοκρατία", έρχεται τώρα να αποδώσει χαρακτηρισμούς και ευθύνες σε αφηρημένα "πολιτικά σχέδια ακραίων" και ακόμη να θέσει με απίστευτο θράσος τα όρια της... κοροϊδίας! Επειδή όμως τελικά, η (δική του) κοροϊδία δεν έχει όρια, απολαύστε ασχολίαστο και τον κωμικοτραγικό του επίλογο...
Και μιας και "συμφωνήσαμε" μαζί του σε όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω,
ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας και στο τελευταίο:

    ...«Πρετεντέρης: ένας απέραντα αμόρφωτος, απαίδευτος και ακαλλιέργητος τύπος, ένας βαθύτατα κομπλεξικός χωριάτης που αφήνει πίσω του τον Αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου. Καλογυαλισμένος και επηρμένος ως τον ουρανό, με «ανάστημα» γεμισμένο από το απέραντο τίποτα. Αν κάποιος τον τσιμπήσει με μία βελόνα, θα σκάσει όπως το μπαλόνι. Είναι ένα τίποτα που έρχεται από πουθενά και δεν εκπροσωπεί κανέναν. Το γεγονός πως αυτός ο τύπος πληρώνεται αδρά για να περιφέρει το παθολογικό του υπερεγώ αναδεικνύει εκτός των άλλων και την έκταση της αλλοτρίωσης της κοινωνίας μας»...

Ακούστε:

 
Διαβάστε:

 

Aπό:aksioprepeiakantoxh