Εργατικά

2011-02-07 15:26
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Να γίνει η απεργία ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τη λαϊκή αντεπίθεση
«Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και στους λαούς της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Μαρόκο, της Υεμένης και αλλού, που μαζικά, μαχητικά ξεσηκώνονται και επιχειρούν να σπάσουν τις αλυσίδες της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της βίας και του αυταρχισμού.

Η βία, η άγρια καταστολή, ο αποπροσανατολισμός και η κάθε μορφή εργοδοτικής και κρατικής χειραγώγησης μόνο προσωρινά μπορούν να ανακόψουν την πορεία των λαών προς τα εμπρός, προς το δρόμο της κατάκτησης της πραγματικής λαϊκής εξουσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους λαούς αυτών των χωρών. Οσα περισσότερα θα είναι τα πλήγματα που θα δεχτεί ο ιμπεριαλισμός σε κάθε χώρα, τόσο καλύτερα για όλους τους λαούς του κόσμου.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ,

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 π.μ.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Στην οργάνωση και αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Πρέπει να το κάνεις τώρα για να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε και αποδοκιμάζουμε όσα έγιναν σε βάρος μας, ότι δε νομιμοποιούμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, δε σκύβουμε το κεφάλι και ότι δυναμώνουμε την αντίστασή μας στα χειρότερα που φέρνουν. Πρέπει κι εσύ να συμβάλεις, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να τους ταρακουνήσει. Να δείξουμε τη δύναμή μας σε κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες, ΕΕ, ΔΝΤ. Να ξεθαρρέψουν οι φοβισμένοι.

Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Οχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή λιτότητα.

Η εργατική τάξη δέχεται πόλεμο και πρέπει να απαντήσει. Από αυτή την απεργία και τους επόμενους αγώνες μπορεί και πρέπει να ηττηθούν οι άρπαγες του κοινωνικού πλούτου που παράγουμε, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, με τα κόμματα και τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που τους υπηρετούν.

Εχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Με το ΠΑΜΕ μπροστά μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να ανοίξουμε το δρόμο για άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Καμία συναίνεση, καμία υποταγή.

Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα.

Ενιαίος αγώνας παντού. Οργάνωση, αλληλεγγύη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η επιχείρηση αφαίμαξης του λαού με νέα χειρότερα μέτρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Οι εκβιασμοί σε βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος τους. Να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μην παρασύρεσαι από τα ψέματά τους, ότι από την επιμήκυνση του χρέους, την επαναδιαπραγμάτευση ή τα ομόλογα θα έχεις όφελος. Ωφελημένοι θα είναι πάλι οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες. Σε σένα θα έρθει πάλι ο λογαριασμός με πιο βαριές αλυσίδες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Με το νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θέλουν να μειωθούν δραστικά οι μισθοί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θέλουν να καταργήσουν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Να επιβάλουν ατομικές συμβάσεις. Να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να καταργήσουν την Κυριακή αργία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ:

Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Καμία διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών και επιδομάτων! Τώρα αυξήσεις σε μισθούς που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

Η αντιασφαλιστική επίθεση συνεχίζεται. Μειώνονται παραπέρα οι συντάξεις. Οι επικουρικές θα μειωθούν τουλάχιστον 20%. Κόβονται οι μισές αναπηρικές. Η 13η και η 14η σύνταξη καταργούνται οριστικά.

Οι μισοί εργαζόμενοι που ανήκουν στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα πετάγονται έξω. Με αυτόν τον τρόπο, τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται 5 - 7 χρόνια. Οι συντάξεις θα μειωθούν τουλάχιστον 20%. Ωφελημένη θα είναι η εργοδοσία.

Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Οριο συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες.

Οι άνεργοι είναι πάνω από ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός τους είναι βέβαιο ότι θα εκτιναχθεί σε νέα ύψη. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει κι άλλο το επίδομα ανεργίας. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Φτάνει πια! Ουσιαστικές αυξήσεις τώρα στο επίδομα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΣΕ και των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών φέρνουν νέες αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια. Καταργήσεις δρομολογίων, των μειωμένων και «ελευθέρας» εισιτηρίων για ειδικές κατηγορίες ή ευπαθείς ομάδες του λαού.

Με το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία δίνουν τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προς όφελος των εμπόρων της Υγείας. Για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική - λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική.

Η κυβέρνηση, οι μεγαλέμποροι - πολυκαταστήματα επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, σκλαβώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους, αφού οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται έτσι σε μεσαιωνικά κάτεργα, αφού θα εργάζονται όσο και όποτε το επιθυμεί η μεγαλοεργοδοσία.

Το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει και σαν πιλότος για όλους τους κλάδους. Το ωράριο, δηλαδή, να είναι λάστιχο στα χέρια των καπιταλιστών.

Θα αποτελέσει επίσης ένα ακόμη όπλο στα χέρια των μονοπωλίων για να μπορέσουν να αφανίσουν τους μικροεπαγγελματίες του κλάδου.

Απαιτούμε κανένας εργατοϋπάλληλος ανασφάλιστος. Κανένας εργατοϋπάλληλος να μην πληρώνεται κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις και όσα άλλα προβλέπουν.

Καμιά οικογένεια άνεργου χωρίς τα απαραίτητα. Κανένας ανοργάνωτος.

Εργάτη, εργάτρια, άνεργε, άνεργη,

Μη χάνεις άλλο χρόνο

Για να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα και να εξασφαλιστεί σχέδιο νικηφόρας αντεπίθεσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, χρειάζεται ισχυρή οργάνωση κι ενιαίο μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις τους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Για ένα τέτοιο κίνημα αγωνίζεται το ΠΑΜΕ. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Είναι απέναντι. Ηταν και είναι στρατευμένοι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Εκφράζουν την εργατική αριστοκρατία που έχει συμφέροντα και σκοπό να συντηρεί την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημά μας.

Η απόφαση για προκήρυξη απεργίας στις 23 Φλεβάρη πάρθηκε κάτω από την πίεση που άσκησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλει, ούτε πρόκειται να παλέψει για την επιτυχία της. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη συσπείρωση που θα πετύχουν και τη μάχη που θα δώσουν οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τα Πρωτοβάθμια και οι άλλες οργανώσεις σε κάθε τόπο δουλειάς.

Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά, οργανωμένα, με Συνδικάτα απαλλαγμένα από τους εγκάθετους των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Τώρα να πάρουμε στα χέρια μας την ευθύνη του αγώνα, της οργάνωσής του, της κλιμάκωσής του. Απεργιακές επιτροπές παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η Απεργία στις 23 Φλεβάρη πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μαζί με τις δυνάμεις που παζαρεύουν τι θα χάσουμε. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Απεγκλωβισμός τώρα από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους δορυφόρους τους.

Σταθερά, αμετακίνητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ο πλούτος που παράγουμε να γίνει κτήμα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων.

Κανένας συμβιβασμός, καμιά ανοχή στην αντεργατική πολιτική. Καμιά υποταγή στο μονόδρομο της βαρβαρότητας.

Με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία. Εμείς είμαστε η δύναμη που θα σαρώσει και κυβερνήσεις και συμφέροντα και θα επιβάλλουμε τη δική μας λαϊκή εξουσία. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί πλήρης, σταθερή εργασία για όλους, θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση.

Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

Σ' αυτόν τον αγώνα σας καλεί το ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 π.μ.»www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/2/2011&id=13081&pageNo=3&direction=1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργιο νοθείας της ΠΑΣΚΕ στην Καλαμπάκα

Κατασκευάζει σωματεία και παράγει νόθους αντιπροσώπους με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι να αποδοκιμάσουν και να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που αποδεδειγμένα δε διστάζει σε τίποτα
Σε όργιο νοθείας έχει προχωρήσει η ΠΑΣΚΕ στην Καλαμπάκα της Θεσσαλίας, κατασκευάζοντας σωματεία και παράγοντας νόθους αντιπροσώπους, δείχνοντας, και με αυτό τον τρόπο, το αληθινό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και της συνδικαλιστικής τους παράταξης. Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια με αναλυτικό δελτίου Τύπου της η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Το ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

«Οργια της ΠΑΣΚΕ στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ με την κατασκευή σωματείων και την παραγωγή νόθων αντιπροσώπων για την αλλοίωση των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα με σκοπό να παρουσιάσει αύξηση των δυνάμεων της!!!

Θέλουν να "πείσουν" τους εργαζόμενους ότι τι κι αν το ΠΑΣΟΚ "λιανίζει" δικαιώματα και κατακτήσεις σπρώχνοντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερο τμήμα του λαού, η ΠΑΣΚΕ ανεβαίνει, συσπειρώνει και κερδίζει!!

Βιομηχανία νοθείας - απάτης και σαπίλας.

Να ποιο είναι το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ το "Σωματείο" (Πανθεσαλλικό Σωματείο Υπαλλήλων) με 921 ψηφίσαντα μέλη, στις αρχαιρεσίες του τον Δεκέμβρη του 2009, με 37 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο, (Σωματείο με μέλη συνταξιούχους ΤΕΒΕ - Δημοσίων Υπαλλήλων - ΟΓΑ - εργαζομένων που δεν ξέρουν ότι είναι μέλη και έχουν ψηφίσει κλπ.) είναι ο τροφοδότης για την επιχείρηση παραγωγής νόθων αντιπροσώπων.

Στις 22/1/2010 πάντα στην Καλαμπάκα, το νεοσύστατο Σωματείο στις επισιτιστικές επιχειρήσεις και στα τουριστικά επαγγέλματα εμφανίζει 581 ψηφίσαντα μέλη και 23 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο από τους οποίους οι 5 αντιπρόσωποι ήταν οι ίδιοι και στο Πανθεσαλλικό Σωματείο. Εχουμε ράμματα για τη γούνα και των υπολοίπων 18.

Η μεγάλη όμως πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους ήταν στην ίδρυση του Συνδικάτου Μετάλλου Τρικάλων με έδρα την Καλαμπάκα όπου και η ΜΑΦΙΑ θα έτριβε τα μάτια της.

Στις 22/9/10 συζητήθηκε η αίτηση για αναγνώριση του Σωματείου και στις 1/10/10 δημοσιεύτηκε!! (σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις καθυστερούν μήνες).

Το "Σωματείο" καταχωρήθηκε στις 18/11/10 στο Βιβλίο του Πρωτοδικείου Τρικάλων. Στις 22/11/10 τρεις εργάσιμες μέρες αργότερα, συνήλθε η Εφορευτική Επιτροπή στις 10 π.μ. που είχε εκλεγεί την ίδια μέρα. Παρέλαβε τις υποψηφιότητες, τις έλεγξε και στις 10.30 ξεκίνησε η ψηφοφορία. Δηλαδή στις 22/11/2010 μέχρι τις 10.00 το πρωί συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση!!, διαπιστώθηκε απαρτία!! και συγκροτήθηκε σε σώμα!!! Εγιναν οι εργασίες και αποφασίστηκε σε ποιες δευτεροβάθμιες οργανώσεις θα εκπροσωπείται με μυστική ψηφοφορία.!!!

Στις 10 π.μ. η Εφορευτική Επιτροπή αναλαμβάνει και στις 10.30 ξεκινά η ψηφοφορία. Την ίδια πάντα μέρα μέχρι τις 18.30 ψήφισαν 352 μέλη!!! (1 περίπου λεπτό της ώρας έκαστος) σε τρεις διαφορετικές κάλπες για ΔΣ - ΕΚ - ΠΟΕΜ!!!

Η ψηφοφορία συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα μέχρι τις 19.00 μ.μ., όπου προσήλθαν ακόμη 14 μέλη. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία (στις 19.00 μ.μ.) συνεδριάζει το ΔΣ το οποίο δεν έχει εκλεγεί ακόμη και συνέρχεται σε Σώμα!!!

Η αθλιότητα δεν έχει πάτο

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Μετάλλου έδωσαν μάχη να αποκλειστούν οι σύνεδροι του συγκεκριμένου "Σωματείου". Αλλά ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ τους νομιμοποίησαν.

Στην συνέχεια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να αποκαλύψουν την "επιχείρηση" νοθείας. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Οι 4 από τους 5 που αιτούνται για την ίδρυση Σωματείου είναι ήδη εκλεγμένοι και στελέχη του Πανθεσσαλικού αλλά και του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού, ψηφίσαντες και εκλεγμένοι σε διάφορα όργανα ακόμα και στου Εργατικού Κέντρου.

Τα 8 από τα 20 ιδρυτικά μέλη του "Σωματείου Μετάλλου" είναι ήδη εκλεγμένα στελέχη και συμμετέχουν και σε άλλα Σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο. Το ΔΣ, οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν σε Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταυτοχρόνως αξιώματα και σε άλλα σωματεία. Αλλά το κυριότερο που προέκυψε είναι ότι από τους 366 δήθεν ψηφίσαντες στο "Σωματείο Μετάλλου" οι πραγματικοί ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και επομένως οι μισθωτοί είναι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, και αυτοί δεν είναι σίγουρο ότι είναι μεταλλεργάτες!! Που σημαίνει με ψεύτικα στοιχεία, με ανύπαρκτους εργαζόμενους ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ!!

Οι δικαστικοί λειτουργοί που εκτέλεσαν χρέη δικαστικών αντιπροσώπων είναι συνένοχοι, αφού στήριξαν και έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή την αθλιότητα των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ».

Θέλουν εργατικό κίνημα υποταγμένο

«Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός επιδιώκει να κρατάει στα χέρια του τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αυτούς τους μηχανισμούς και με αυτούς τους άθλιους τρόπους. Γιατί θέλουν εργατικό κίνημα συμβιβασμένο, υποταγμένο. Για να σπέρνουν τη μοιρολατρία και τη συναίνεση. Για να περνούν πιο εύκολα και χωρίς κραδασμούς οι αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να αποδοκιμάσουν και να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που αποδεδειγμένα δε διστάζει σε τίποτα προκειμένου να κρατά χειραγωγημένους και σε ομηρία τους εργαζόμενους.

Τα συνδικάτα να δουλέψουν για την οργάνωση της εργατικής τάξης στα ταξικά συνδικάτα. Να βελτιώσουν τη λειτουργία τους, να είναι το δεύτερο σπίτι των εργαζομένων, το αποκούμπι τους. Να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ταξική αντίληψη στους χώρους δουλειάς. Τα συνδικάτα να είναι ζωντανά κύτταρα συλλογικής δράσης, αποφάσεων και συσπείρωσης. Οργανωμένης ανυπακοής στην αντεργατική θύελλα. Είναι μεγάλη συμβολή και προϋπόθεση στην αντεπίθεση του εργατικού κινήματος η συνεχής προσπάθεια για την αλλαγή συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να παλέψουν με όλη τους τη δύναμη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και αυτούς που την εφαρμόζουν»

.www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/2/2011&id=13081&pageNo=7&direction=1