Δημοσκόπηση VPRC για τα “Επίκαιρα”:

2011-02-17 23:33

 H ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλείνει στο 1% – εντυπωσιακή ένοδος του ΚΚΕ στο 12,5%

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, που αγγίζει τα όρια της ανατροπής, καταγράφει η δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο 70ο τεύχος του περιοδικού  “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” που κυκλοφορεί σήμερα.

 

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33% και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 32%, η διαφορά δηλαδή βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους. Εντυπωσιακή άνοδο σημειώνει το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 5% και οι Οικολόγοι που με 4% δείχνουν να περνούν άνετα το κατώφλι της Βουλής.
*   *   *
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ καταγράφεται για το ΛΑΟΣ που το ποσοστό του πάντως φτάνει το 5%. Η Δημοκρατική Συμμαχία, της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι μόλις στο 2%, λίγο πάνω από την Eξωκοινοβουλευτική Aριστερά που παίρνει 1,5% και λίγο κάτω από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που παίρνει 2,5%. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά αθροίζουν 44,8%.
*   *   *
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ είναι επίσης τα στοιχεία που προκύπτουν στα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης.
*   *   *
Το 74% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 50% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από το Μνημόνιο και το 84% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση.
*   *   *
Ολόκληρη η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Επίκαιρα που κυκλοφορεί σήμερα..
Αναδημοσιεύεται από:erodotos.wordpress.com/2011/02/17/dimoskopisi-vprc-2011/