Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς

2011-03-08 21:59

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση που στην ουσία είναι να διαλέξουμε με ποιο σκοινί θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό, αν θα είναι μεταξωτό, τρίχινο ή δεν ξέρω τι.
Προβλέπουμε ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία. Οποιαδήποτε όμως συμφωνία κι αν υπάρξει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα είναι το κρατούμενο: Νέα δυσβάσταχτα, αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού, κατά των λαών της Ευρώπης. Επομένως συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει.
Έρχονται τα χειρότερα και όσο πιο έτοιμος είναι ο λαός να τα αντιμετωπίσει, αγωνιστικά, ενωτικά, πολιτικά και αποφασιστικά, από καλύτερες θέσεις θα μπορέσει να βλέπει το αύριο».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έθεσε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό θέμα μεταναστών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:
«Ναι. Για άλλη μια φορά επανέλαβα ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα πριν να είναι αργά. Πολύ περισσότερο που βλέπουμε με ποιους δυστυχισμένους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε, όταν προτιμούν να πηδήξουν στα βάθη της θάλασσας, μέσα στο κρύο, προκειμένου να γλιτώσουν τη βίαιη επιστροφή στις πατρίδες τους».

Από:tasosnastos.blogspot.com/2011/03/blog-post_113.html