Δίκη Άρη Σειρηνίδη: Είπαμε Χούντα, αλλά με λίγη προσοχή!

2011-03-10 13:02

Ένα δικαστικό πραξικόπημα πήγε σήμερα να προστεθεί σε όσα έχουν γίνει σε βάρος του Άρη Σειρηνίδη, από την μπατσοκρατία και την εντεταλμένη δικαιοσύνη. Σχεδόν ένα χρόνο τώρα, από τις 12 Μαΐου 2010, ο Άρης Σειρηνίδης είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Το κράτος και οι μηχανισμοί του έστησαν σε βάρος του μια από τις απροκάλυπτες και εξόφθαλμες σκευωρίες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Το μόνο στοιχειό τους είναι η ταύτιση του βιολογικού υλικού (DNA), σε μια χειρουργική μάσκα, που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος. DNA που πάρθηκε από το πορτοφόλι του Άρη, χωρίς την συγκατάθεσή του. Ακόμη και αυτή η ίδια η ταύτιση φέρει πολλές αυθαιρεσίες. Ανεπίσημο εργαστήριο κλπ. Όλα αυτά βέβαια θα αποδειχτούν περίτρανα στην ακροαματική διαδικασία.

Το σημερινό δικονομικό «πραξικόπηματάκι» - σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα – ήταν η αντικατάσταση αυτού που είχε οριστεί ως εισαγγελέας της δίκης – κάποιο κώλυμα παρουσιάστηκε – με την εισαγγελέα που έκανε την προδικασία και «τύλιξε» τον Άρη με εντελώς αυθαίρετες εικασίες. Παράνομο, ακόμα και για τους δικούς τους νόμους. Βεβαίως οι συνήγοροι και ο Άρης δεν μάσησαν. Έκαναν αμέσως ένσταση εξαίρεσης της εισαγγελέως και ξετίναξαν και με πολιτικά και δικονομικά επιχειρήματα την νέα  αυθαιρεσία.

Ήταν ωραίες στιγμές όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης έχωναν στα μούτρα της εισαγγελέως ότι έκανε σε βάρος του Άρη – ήταν παρούσα και δεν είχε δικαίωμα λόγου – και αυτή «απαντούσε» με ένα άκρως ηλίθιο χαμόγελο. Όπως ήταν ωραίες στιγμές όταν η Ιωάννα Καρυστιάνη, ως μάρτυρας υπεράσπισης έλεγε ότι η εισαγγελέας αν είχε φιλότιμο – λέμε τώρα - θα έπρεπε η ίδια να ζητήσει την εξαίρεσή της. Αυτό δεν το άκουσε γιατί στην εκδίκαση της εξαίρεσης ήταν άλλος εισαγγελέας. Ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και στο τέλος πρότεινε και ο ίδιος την εξαίρεση. Ελπίζουμε πάντως να την πληροφορήσανε για το τι ειπώθηκε.

Πάει και αυτό. Η δίκη ξεκίνησε χωρίς την κυρία εισαγγελέα. (Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17/3) Η κυρία εισαγγελεύς πήγε αλλού να προσφέρει τις υπηρεσίες της.  Στα αφεντικά της – πάντα. Δουλειά υπάρχει μπόλικη. Ο Άρης Σειρηνίδης πάντως δεν μασάει. Ούτε αυτός, ούτε οι συμπαραστάτες του, ούτε οι υπερασπιστές του. Θα την λουστούν για τα καλά την σκευωρία τους.

                                                                                   Β. 

Θέμα: Δίκη Άρη Σειρηνίδη: Είπαμε Χούντα, αλλά με λίγη προσοχή!

καλώς σε βρήκα

Ημερομηνία: 2011-03-13 | Από: black bedlam

Σε μια βόλτα στο μπλοκ του φίλου Φάρου σε βρήκα και είπα να σου έρθω.
Διάβασα λοιπόν το κείμενό σου και πολύ θύμωσα πράγμα που μου συμβαίνει πολύ τακτικά τελευταία μην σου πω ότι μονίμως είμαι θυμωμένη.
Και επειδή τα λόγια και οι λέξεις της γλώσσας μας πια μοιάζουν φτωχές να περιγράψουν συναισθήματα και καταστάσεις,αλλά και επειδή καθώς λέει και το τραγούδι [..]να δεις τι σούχω για μετά[..].
Τουλάχιστον πριν τρελαθούμε θα προλάβουμε να βγούμε να ουρλιάξουμε και να σαλπίσουμε με τις σάλπιγγες της Ιεριχούς,το κέρατό μου;


Απάντηση:καλώς σε βρήκα

Ημερομηνία: 2011-03-15 | Από: TRASH

Καλως όρισες στο μπλογκ μου. Πάντα ευπρόσδεκτη. Συγνώμη για την αργοπορεία της απόντησης, αλλά είχα κάτι προβληματάκια με την σύνδεση μου.
Θυμό έχω και εγώ, μην πω και μίσος απύθμενο!
μερικές φορές, πριν επικρατήσει μέσα μου η κομμουνιστική "σύναιση", σκέφτομαι τα λόγια του Γ.Καραϊσκάκη (τώρα που συζητάμε και για το 1821):
"Αν ζήσω, θα τους γ#$%σω!
αν πεθάνω, θα μου κλάσουν τον μπ#$τζο!"
Οχι να φωνάξουμε, αλλά να τους θάψουμε θα προλάβουμε συντρόφισσα, αν όχι εμείς σίγουρα τα παιδιά μας!

Νέο σχόλιο