Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο

2011-03-29 15:53

Ακρως αποκαλυπτικός για το βάθος της ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη, ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, με όσα είπε στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο, προς τιμή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος το πρωί της ίδιας μέρας με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μετά τη λήξη της Συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο Μπ. Ομπάμα με τη χαρακτηριστική φράση «πολεμάμε μαζί» απένειμε δημόσια εύσημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, μαζί με τις ΗΠΑ, στους πολέμους στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, δείχνοντας πόσο ψεύτικοι είναι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, που τους επαναλαμβάνουν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. ότι δήθεν ο ρόλος της Ελλάδας είναι βοηθητικός και όχι ουσιαστικός.

Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 20 λεπτών, που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ελληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, ο Μπ. Ομπάμα σημείωσε με νόημα την «ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην περιοχή», αναφέρθηκε εκτενώς στις πολεμικές επιχειρήσεις, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση συνδράμει από θάλασσα, αέρα και έδαφος και συνεχάρη τον Γ. Παπανδρέου «για τη θετική πορεία της χώρας».

Στο μεταξύ, όλο και περισσότερο βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο. Χτες, σε ελληνικά αεροδρόμια βρίσκονταν 22 «συμμαχικά» μαχητικά αεροσκάφη και ακόμα άλλα 10 μεταγωγικά και άλλων αποστολών. Ειδικά στη βάση της Σούδας είχαν προσγειωθεί: 6 «Μιράζ-2000» του Κατάρ, 4 «Μιράζ-2000» της Γαλλίας και 6 «F-16» της Νορβηγίας. Επίσης, 2 ιπτάμενα ραντάρ «KC-135», 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου «RC-135», των ΗΠΑ και ένα αμερικανικό μεταγωγικό «C-130», καθώς και ένα γαλλικό μεταγωγικό «C-160». Επίσης, στη Σούδα έχει ελλιμενιστεί ένα αμερικανικό υποβρύχιο. Στη βάση του Αράξου παραμένουν τα 6 βελγικά «F-16», τα οποία παίρνουν μέρος στους βομβαρδισμούς λιβυκών στόχων. Χρησιμοποιούνται ακόμα, εκτός από τη Σούδα και τον Αραξο, τα αεροδρόμια της Ανδραβίδας και του Ακτίου και ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για χρήση των πολεμικών αεροδρομίων στο Καστέλι της Κρήτης και της Καλαμάτας, πράγμα που επιβεβαιώνει και ο Ε. Βενιζέλος.

«Τώρα, είπε ο υπουργός Αμυνας, που αναπτύσσεται η ΝΑΤΟική επιχείρηση, θα εξετάσουμε και άλλα αιτήματα, μέσα στο πέπλο αυτό το ΝΑΤΟικό, τα οποία θα τα αξιολογήσουμε, πάντα με κριτήριο το Ψήφισμα 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας και πάντα στο πλαίσιο του άρθρου 28 του ελληνικού Συντάγματος», είπε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε «ήδη η ελληνική φρεγάτα "Λήμνος" έχει αναλάβει αποστολή». Σχετικά με τα ζητήματα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων νότια της Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ» που είναι τέτοιος που να «διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά μας δικαιώματα», αφού «η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης είναι η περιοχή στην οποία αναπτύσσεται η επιχείρηση του ΝΑΤΟ, το εμπάργκο όπλων, και αναπτύσσεται υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ με Αμερικανό, Καναδό και Ιταλό διοικητές»

Από: www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/3/2011&id=13344&pageNo=11&direction=1

 

Θέμα: Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο

Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο

Ημερομηνία: 2011-03-30 | Από: FAROS

Δεν υπάρχει ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που η Ελλάδα να μην έδωσε το παρόν !

Μια ζωή οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας, υπόδουλοι ραγιάδες ...

Άστα !

Απάντηση:Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο

Ημερομηνία: 2011-04-01 | Από: Τrash

Πέστα ρε Φάρε!
Αποικία ζουάβων είμαστε, καλά έλεγε ο Τσώρτσιλ....

Νέο σχόλιο