Αύριο απεργούμε και διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ

2011-02-22 10:01
  • Στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Αύριο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα απεργούν και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ. Στις συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, κατεβαίνουν με τα λάβαρα των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών. Μαζί τους, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και γυναίκες, απαντούν σαν μια γροθιά μέσα από τα ταξικά τους συνδικάτα και τις συσπειρώσεις τους, στην αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα. Απαντούν στα κελεύσματα της υποταγής και της ηττοπάθειας, υψώνοντας το δικό τους μέτωπο της απειθαρχίας και της ανυπακοής. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, μπορούν να μετατρέψουν την απεργία σε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα είναι στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

Στο μεταξύ, μέχρι την τελευταία στιγμή, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της αυριανής απεργίας. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο μαζική εξόρμηση στα μαγαζιά της περιοχής, μοιράζοντας φυλλάδια και με ντουντούκες καλούσε τον κάθε εργαζόμενο και μικρό μαγαζάτορα να συμμετέχει στην απεργία.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου πραγματοποίησε χτες στην Πάτρα, περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους στα πρακτορεία ΑΡΓΩΣ και ΕΥΡΩΠΗ, στην εταιρεία «Τυπογραφικό Χωριό», στην κυτιοποιία «EL PACK». Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας προχώρησε σε σύσκεψη με τους εργαζόμενους και το κλαδικό συνδικάτο Τύπου - Χάρτου στην Πάτρα.

Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο της Αττικής εργαζομένων σε κλωστοϋφαντουργία, ιματισμό και δέρμα συνεχίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή την ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου, απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα. Σήμερα, προχωρούν σε εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως ATRATIVO, RAXEVSKI, LAPIN, ELITE, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ. Εξορμήσεις γίνονται και στις βιοτεχνίες στη Νέα Ιωνία, αλλά και στα φασονατζίδικα του κέντρου, όπου εργάζονται εκατοντάδες μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες.

Η Εργοστασιακή Επιτροπή της ΝΟΥΝΟΥ έκανε σύσκεψη το Σάββατο, με θέμα την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο ρόλο των εργοδοτικών σωματείων στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, στον αγώνα για να εμποδιστούν οι απολύσεις. Με ανακοίνωσή της, καλεί στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας . Ξεσηκωθείτε συνάδελφοι, μην περιμένετε να αγωνιστούν άλλοι για εσάς».

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία, απευθύνουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ Σάμου. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημόσιων Υπαλλήλων Αθηνών καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ. Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Νομού Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα, όπως αντίστοιχα καλεί και το Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της COCA - COLA 3E Πατρών.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της πανεξόρμησης ενημέρωσης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, σήμερα θα γίνουν πικετοφορίες. Στις 6 μ.μ. στον Εύοσμο και στις 6.30 μ.μ. σε Αμπελόκηπους, Χαριλάου και Τριανδρία.

Χθες πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες από το ΜΑΣ, στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έγινε πανεξόρμηση στα στέκια νεολαίας με σταθμό εξόρμησης την Καμάρα, όπου είχαν στηθεί μεγαφωνικές, από όπου με τραγούδια και συνθήματα, οι νέοι του ΜΑΣ καλούσαν σε ξεσηκωμό.

Στη Θεσσαλία

Στη Λάρισα, κλιμάκια του ΠΑΜΕ και της ταξικής διοίκησης του ΕΚΛ έχουν περιοδεύσει σε δεκάδες εργοστάσια κι άλλους χώρους δουλειάς. Προχτές, Κυριακή, συνελεύσεις πραγματοποίησαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA», η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας. Στη Μαγνησία, συνεχίζονται οι προετοιμασίες του ΠΑΜΕ, προκειμένου να απαντήσουν στο μπαράζ απολύσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κλάδο του μετάλλου, όπου επιχειρήσεις είτε κλείνουν (ΒΙΟΣΩΛ), είτε προχωρούν σε μειώσεις προσωπικού (ΚΟΝΤΙ, ΣΤΑΛΚΟ), είτε βγάζουν τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα (ΒΕΚ).

  • Στην αυριανή πανελλαδική - πανεργατική 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί και τυπογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ και τον Τύπο, με αποφάσεις των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών τους. Αύριο καμία ενημερωτική εκπομπή και κανένα δελτίο ειδήσεων δε θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση και τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ μεθαύριο Πέμπτη δε θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα.
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Διεθνιστική αλληλεγγύη από την ΠΣΟ

Συνεχίζουν να φτάνουν απ' όλο τον κόσμο μηνύματα αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ, μπροστά στην αυριανή γενική απεργία.

Σε μήνυμά της, η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας σημειώνει: «Αγαπητοί σύντροφοι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, εκ μέρους της ΠΣΟ χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα της ελληνικής εργατικής τάξης, που με την καθοδήγηση του ΠΑΜΕ αντιστέκεται και απορρίπτει τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και του διεθνούς κεφαλαίου. Εκ μέρους των 80 εκατομμυρίων μελών μας που ζουν, εργάζονται και αγωνίζονται σε 120 χώρες των πέντε ηπείρων δεχτείτε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τους ταξικούς μας χαιρετισμούς.

Σύντομα, στην Αθήνα στις 6-10 Απρίλη, όπως γνωρίζετε θα διοργανωθεί το 18ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο. Συνδικαλιστές ηγέτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη θα έρθουν στη χώρα σας για να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα του διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος. Επιτρέψτε μας να ευχαριστήσουμε το ΠΑΜΕ για την ουσιαστική βοήθεια και την ολόπλευρη στήριξη που δίνει για την επιτυχία του Συνεδρίου μας. Ζήτω η εργατική τάξη της Ελλάδας! Ζήτω οι ταξικοί αγώνες!»

Το «Συνδικάτο Εργαζομένων Μετρό της Στοκχόλμης στη Σουηδία» σημειώνει στο μήνυμα του υπό τον τίτλο «Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας»: «Είμαστε στο πλευρό σας στον αγώνα σας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στις περικοπές μισθών, συντάξεων. Βλέπουμε ότι επικρατεί η ίδια κατάσταση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση και στη Σουηδία. Ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες. Το συνδικάτο μας λέει το ίδιο που λέει και το ΠΑΜΕ : "Ολοι για έναν και ένας για όλους"».

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να τρομάξουμε κεφάλαιο και κυβερνήσεις
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Να τρομάξουν το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του βαδίζοντας μαζικά στο δρόμο του ταξικού αγώνα κάλεσε τους εργάτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, στη χτεσινοβραδινή του περιοδεία στο αμαξοστάσιο καθαριότητας του δήμου στην Ιερά Οδό.

Αμεσο βήμα στην υλοποίηση αυτού του καλέσματος αποτελεί η μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική, πανεργατική απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ο κόσμος, είπε, πρέπει να δείξει ότι δε δέχεται αυτήν την πολιτική. Ξέρουν ότι αυτή η πολιτική μπορεί να αλλάξει και αυτό φοβούνται.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου ανέδειξε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία μιλά για χρέη και ελλείμματα την ώρα που το κεφάλαιο έχει συσσωρεύσει τεράστια ποσά σε τράπεζες στο εξωτερικό. Τμήμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής, σημείωσε, είναι και οι συμβασιούχοι, οι στρατιές των πολιτικά και εργασιακά ομήρων των κυβερνήσεων. Οπως είναι το πλήθος των συμβασιούχων στο Δήμο Αθήνας, τους οποίους, ενώ η δημοτική αρχή σκοπεύει να τους διώξει ετοιμάζεται να προσλάβει άλλους συμβασιούχους, 8μηνίτες και τετραωρίτες, ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια. Πρέπει, είπε ο Ν. Σοφιανός, να μην περιμένουν άλλο, να ετοιμαστούν να οργανώσουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και νέες ιδιωτικοποιήσεις, παρουσιάζει μάλιστα αυτή την απόφαση σαν θετική για το λαό αφού έτσι θα αποπληρωθεί ένα μέρος του δημόσιου χρέους. Είναι όμως προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας;
Η κυβέρνηση και στην περίπτωση αυτή δεν πρωτοτυπεί. Και πέρυσι το δημόσιο χρέος έγινε το όχημα για να περικόψει συντάξεις, να πετσοκόψει μισθούς, να απολύσει εργαζόμενους, να ψηφίσει σωρεία νομοθετημάτων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Σήμερα, με πρόφαση και πάλι το δημόσιο χρέος, περνά στη δεύτερη φάση της αντιλαϊκής επίθεσης, σχεδιάζοντας να παραδώσει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους περιουσία που για δεκαετίες συσσωρεύτηκε από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Ομως, το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν το δημιουργούν οι εργαζόμενοι, αλλά πολλές φορές είναι ένας μόνιμος μηχανισμός του καπιταλιστικού κράτους, για να απομυζάται το εργατικό εισόδημα και να χρηματοδοτούνται οι εγχώριοι και ξένοι τοκογλύφοι. Για τους καπιταλιστές, τους τραπεζίτες και τα πιράνχας των αγορών, τα κρατικά χρέη είναι η «ιερή αγελάδα» που τους εξασφαλίζει σταθερά και στα σίγουρα όλο και περισσότερα κέρδη. Και από μία άποψη το δημόσιο χρέος είναι το μόνο που πραγματικά «ανήκει στο λαό»!

Η αλήθεια είναι ότι οι νέες ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας είναι άλλος ένας τρόπος για να βρουν «διέξοδο» τα λιμνάζοντα κεφάλαια των καπιταλιστών, τα οποία έχουν αποκτηθεί από τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Είναι το νέο «Ελ Ντοράντο» για να «επενδυθούν» με όσο γίνεται πιο προσοδοφόρο τρόπο τα αμύθητα κεφάλαια που μέχρι τώρα δε θέλουν να τοποθετήσουν σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Συμβαίνει, δηλαδή, το αντίθετο απ' ό,τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Κεφάλαια υπάρχουν αλλά στα χέρια λίγων. Είναι τα κεφάλαια ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που υπό τη μορφή καταθέσεων και άλλων αξιών μεταφέρονται στο εξωτερικό, ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση αναζητά χρήματα. Και πώς τα βρίσκει; Μα με την αύξηση της φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων, την αύξηση του ΦΠΑ, τις περικοπές για τις κοινωνικές ανάγκες. Την ίδια ώρα δίνει νέες φοροαπαλλαγές στην πλουτοκρατία, μειώνει παραπέρα το συντελεστή φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών.
Αλλά και οι εκδόσεις έντοκων γραμματίων που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα επιβεβαίωσαν ότι πλούτος υπάρχει, αλλά είναι στα σεντούκια μιας ισχνής μειοψηφίας που ληστεύει τον κοινωνικό πλούτο. Ετσι, οι εκδόσεις αυτές «καλύφθηκαν» και «υπερκαλύφθηκαν» τρεις και τέσσερις φορές - με το αζημίωτο βέβαια - και μάλιστα το 60% με 70% προέρχονταν από εγχώριους «επενδυτές».

Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν. Το δημόσιο χρέος είναι το «τυρί» πίσω από το οποίο κρύβεται το δόκανο και νέων αντεργατικών μέτρων, είναι το πρόσχημα για νέα αντιλαϊκή επίθεση, για να διαιωνιστεί το αντιλαϊκό μνημόνιο, το οποίο στην κυριολεξία θα εξαθλιώσει το λαό μας, αν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, αν δε χαράξουν με την πάλη τους μια άλλη πορεία γι' αυτούς και τη χώρα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμερα η σύσκεψη των ναυτεργατών

Στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό η απεργιακή συγκέντρωση

Με πολύμορφες δραστηριότητες, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά, κορυφώνουν τις προετοιμασίες για την αυριανή 24ωρη πανεργατική απεργία, για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε κάθε εργαζόμενο στεριάς και θάλασσας, σε κάθε χώρο δουλειάς. Η απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά θα γίνει στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Ιδιαίτερο είναι το βάρος που δίνεται για την περιφρούρηση της απεργίας στα καράβια, προκειμένου, με τη μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών (έχει κηρυχτεί απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλα τα λιμάνια της χώρας) να δοθεί η κατάλληλη απάντηση και στο έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει σύσκεψη των ναυτεργατών στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΜΕΝ. Τη σύσκεψη διοργανώνουν ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων, Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΕΝ. Η απεργία στα καράβια θα ξεκινήσει απόψε Τρίτη τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Τα ρυμουλκά θα μείνουν δεμένα από τις 6 πμ της Τετάρτης έως τις 6 πμ της Πέμπτης. Η απεργία στα λιμάνια Κορίνθου και Ηγουμενίτσας θα συνεχιστεί σε περίπτωση που τα ανασφάλιστα πλοία «RUZCAR», «SEATRADE», «ROPAXI» και «ROPAXII» δεν ασφαλιστούν στο ΝΑΤ και δεν εφαρμοστεί για το σύνολο των πληρωμάτων τους η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της χώρας μας.

Στα πλαίσια των προετοιμασιών, χτες, με τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΛΑΪΔΑ ολοκληρώθηκε η διαδικασία των γενικών συνελεύσεων που ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη το κλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στην ελαιουργοσαπουνοποιία, σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου. Στις γενικές συνελεύσεις ομόφωνα οι εργαζόμενοι συμφώνησαν με την απόφαση της ταξικής διοίκησης του σωματείου τους να προκηρύξει απεργία, ενώ εκφράστηκε η θέληση της έντασης και της κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική.

Συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις

Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια

Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία ηλεκτρικού σταθμού

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Νάουσα, 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου

Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Εδεσσα, 11 π.μ., μικροί Καταρράκτες

Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό πάρκο

Φλώρινα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Θάσος, 10.30 π.μ., λιμάνι Λιμένα

Καστοριά, 10.30 π.μ., απέναντι από τη Νομαρχία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Σέρρες, 11.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο

Κομοτηνή, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Δράμα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., απέναντι από το Ταχυδρομείο

Αλμυρός, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Σκόπελος, 10 π.μ., παραλία

Σκιάθος, 10 π.μ., παραλία

Γιάννενα, 10 π.μ., Δημαρχείο

Πρέβεζα, 10 π.μ., παλαιό ΚΤΕΛ

Αρτα, 10 π.μ., πλατεία Κιλκίς

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., Πεζόδρομος

Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Μεσολόγγι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ναύπακτος, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αμφιλοχία, 10 π.μ., Κόμβος

Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο

Λευκάδα, 10 π.μ., Αγιος Μηνάς

Λαμία, 11 π.μ., πλατεία Πάρκου

Χαλκίδα, 11 π.μ., πλατεία Αγοράς

Αλιβέρι, 10 π.μ., πλατεία Πολυτεχνείου

Ιστιαία, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Θήβα, 10.00 π.μ. κεντρική πλατεία

Πάτρα, 11 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Αίγιο, 11 π.μ., πλατεία Λαύρας

Καλαμάτα, 11 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Πύργος, 10 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια

Σπάρτη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό ΕΚ Ζακύνθου

Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., ΕΚΚΙ

Ηράκλειο, 10 π.μ., Περιφέρεια Κρήτης (πρώην Νομαρχία)

Χανιά, 10 π.μ., Νέα Καταστήματα

Ρέθυμνο, 10.30 π.μ., Δημαρχείο

Αγιος Νικόλαος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Σητεία, 10.30 π.μ., Πλατανάρι

Ιεράπετρα, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Χίος, 10 π.μ., είσοδος Απλωταριάς

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Ρόδος, 10.30 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ικαρία, 11 π.μ., Αγ. Κήρυκο

Λήμνος, 10 π.μ., Λιμάνι Μύρινας

Νάξος, 11 π.μ., Παραλία Νάξου (Παλιό Δημαρχείο)

Κως, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κάλυμνος, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχουν οριστεί στις 10.30 το πρωί ως εξής:

  • Πλ. Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι Οικοδόμοι, Μισθωτοί τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, Ξύλου, Εμπορίου, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Χρηματοπιστωτικού, Δημοσίου, Δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας, Μεταφορών, Καλλιτεχνών, Εκπαιδευτικών.
  • Πλ. Βάθης: Σωματεία και εργαζόμενοι Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Ενέργειας, Τηλεπικοινωνιών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Α` Αθήνας.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ).
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βόρειων και Βορειοδυτικών Συνοικιών.
  • Πλ. Κλαυθμώνος: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Ανατολικών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, Νότιων, Νοτιοανατολικών Συνοικιών.
  • Πλ. Εθν. Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιούχοι.
Κλιμακώνουν με συμμετοχή στην απεργία

Σε 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) προχώρησαν το περασμένο Σάββατο οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ολύμπικ Ρουαγιάλ», με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι για πάνω από δυο βδομάδες δεκάδες εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών, ενώ στην τελευταία συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη απεργία. Το Σάββατο εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές και μέλη του συνδικάτου έδωσαν, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, τη μάχη της ενημέρωσης για την κατάσταση στο ξενοδοχείο μοιράζοντας ανακοινώσεις και στους πελάτες του ξενοδοχείου, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Από:www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/2/2011&id=13166&pageNo=16&direction=1