Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την εξέγερση του λαού της Αιγύπτου

2011-02-04 17:31

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την εξέγερση του λαού της Αιγύπτου

01/02/11

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο εξεγερμένο λαό της Αιγύπτου, να καταδικάσει το δόλιο ρόλο των κυβερνήσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ. Είναι αυτές που ως χθές στήριζαν και συνεργάζονταν με τον Μουμπάρακ, προβάλλοντάς τον ως υπόδειγμα δημοκρατίας. Τώρα που ο λαός ξεσηκώθηκε αψηφώντας την τρομοκρατία, προσποιούνται τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων του, για να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι για μια ακόμη φορά εκτεθειμένες στα μάτια των λαών. Συνεχίζουν προκλητικά τις επεμβάσεις τους, επειδή φοβούνται μήπως ο αγώνας και οι θυσίες του λαού οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές. Είναι αδίστακτες.

Η εξέγερση του λαού της Αιγύπτου, ανεξάρτητα από την έκβασή της, έρχεται να αποδείξει ότι οι λαοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας και αυτοί καθορίζουν τι είναι νόμιμο και δίκαιο. Οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν ανήκουν στο παρελθόν, όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές του καπιταλισμού. Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των επαναστάσεων δίχως επιστροφή.
[πηγή: ΚΚΕ]