Ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Κομμουνιστικού Κόμματος

2011-02-04 17:30

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Κομμουνιστικού Κόμματος

 

Η Επανάσταση προχωρά μέχρι την πραγματοποίηση των λαϊκών διεκδικήσεων*

Η ώρα της αλήθεις πλησιάζει. Η ώρα που ο αιγυπτιακός λάος θα επιβάλλει την πτώρη του Μουμπάρακ και την αλλαγή του καθεστώτος του.

Το καθεστώς καταστολής βλέπει τις τελευταίες στιγμές του, κυρίως αφότου οι χρηματοδότες του απο τις ΗΠΑ το εγκατέλειψαν εξαιτίας της λαϊκής Επανάστασης που θα μεγαλώσει σε όλες τις πόλεις και τις περιοχές της Αιγύπτου.

Οι σημερινές διαδηλώσεις, που συγκέντρωσαν εκκατομμύρια πολίτες να διαδηλώνουν με σύνθημα την αναχώρηση του Μουμπάρακ, εγγυόνται την αποτυχία όλων των συνομωσιών που εξυφαίνονται από τον δικτάτορα και τη συμμορία του, που βλέπουν την ανατροπή της Επανάστασης.

Η συμφωνία μεταξύ των διαφορων κομμάτων της αντιπολίτευσης πάνω στην δημιουργία μιας Επιτροπής "κοινής σωτηρίας" που έχει την εμπιστοσύνη των λαϊκών μαζών, των διαδηλωτών συγκεκριμένα, είναι ένα αποφασιστικό σημείο για να πραγματοποιηθούν οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διεκδικήσεις που μπαίνουν από την Επανάσταση.

Γιαυτό επιμένουμε στις βασικές διεκδικήσεις που αποδέχονται όλες οι πατριωτικές δυνάμεις που αντιπροσωπέυονται στο λαϊκό Κοινοβούλιο:

1 - Επιβολή της πτώσης του Μουμπάρακ και σχηματισμός ενός προεδρκού Συμβουλίου για ένα αυστηρά καθορισμένο διάστημα.
2 - Δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας που αναλαμβάνει τη διευέθυνση της χώρας κατά τη μετβατική περίοδο.
3 - Εκκληση για σύγκληση συντακτικής Συνέλευσης, η οποία θα έχει καθήκον να φτιάξει ένα νέο Σύνταγμα βασισμένο στην αρχή της εθνικής κυριαρχίας και που θα εγγυάται την εναλλαγή μέσα σε ένα πλαίσιο ενός δίκαιου δημοκρατικού κοσμικού Κράτους.
4 - Δίωξη των υπέυθυνων για τις σφαγές των εκατοντάδων [νεκρών] μαρτύρων και χιλλιάδων τραυματιών, αλλά επίσης και των υπέυθυνων για τη διαφθορά που κλέβουν τον πλούτο που παράγει ο αιγυπτιακός λαός.

Ζήτω η Επανάσταση του αιγυπτικού λαού.
Κάϊρο, 1 φλεβάρη 2011

 

[πηγή: solidnet.org]