Ακου κάτι πράγματα....

2011-04-11 12:49

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ:οι δυτικοί τον τιμούν,οι Ρώσοι καταριούνται.

Πολλοί Ρώσοι πιστεύουν ότι ήταν ο Γκορμπατσόφ αυτός που μόνος του , προκάλεσε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η υπερδύναμη διαλύθηκε, αν και εκατομμύρια άνθρωποι δεν το επιθυμούσαν.
Το κανάλι TVC έκανε το 2005 μια δημοσκόπηση για να διαπιστώσει πώς οι Ρώσοι εκτίμησαν τα αποτελέσματα της περεστρόικα του Γκορμπατσόφ. Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

  1. Η δημοκρατία και glasnost :1,5%
  2. Η φτώχεια και ανομία : 70%
  3. Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ :28,5%.

Δηλαδή οι Σοβιετικοί πολίτες όχι μόνον δεν επιθυμούσαν την δυάλυση της ΕΣΣΔ, αλλά ταυτίζουν τον καπιταλισμό με την φτώχεια και την ανομία!

-Μα τι διάολο δημοκρατία ήταν αυτή που ήρθε, κόντρα στην επιθυμία της πλειοψηφείας των πολιτών, και παρέμεινε ενάντια σε αυτήν;

Ακoλουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της (κάθε άλλο παρά κομμουνιστικής πλέον) Правда, μικρά δικά μου σχολιάκια δίπλα με κόκκινο:

Διάσημοι σταρ της μουσικής και του σινεμά, πολιτικές προσωπικότητες και δημόσια πρόσωπα συνεχάρησαν τον πρώην -και τελευταίο- πρόεδρο της ΕΣΣΔ, κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για τα 80α γενέθλιά του. Περιέργως(!) , η γιορτή δεν έγινε στην πατρίδα του κ. Γκορμπατσόφ. Η πομπώδης γιορτή έγινε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβε το γερμανικό ροκ συγκρότημα Scorpions. Το τραγούδι, με τίτλο "Wind Of Change", είχε συνδεθεί με την πτώση του κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη (προφανώς εξακολουθεί να είναι υπερήφανος για το "έργο" του, για να διασκεδάσει με το κομμάτι),για την οποία ο Γκορμπατσόφ έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο.

Οι οικοδεσπότες - Sharon Stone και ο Kevin Spacey - παρουσίασαν ελάχιστα γνωστά στοιχεία για τη ζωή του Γκορμπατσόφ.

Στην ομιλία του προς τους προσκεκλημένους του,ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ομολόγησε ότι έχει την ελπίδα να ζήσει έως και τα 90 (κακό σκυλί ψόφο δεν έχει). Είπε επίσης ότι παρ 'όλες τις αντιθέσεις της εποχής του, ήλπιζε ότι θα μπορούσε να δώσει στους ανθρώπους την κατανόηση της ελευθερίας (να εχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ πείνας, πορνείας και μαφίας δηλαδή).

"Τελικά συνειδητοποίησα ότι η μοίρα ενός μεταρρυθμιστή δεν πρέπει να είναι απαραιτήτως δυστυχισμένη.

Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος" ε αντίθεση με καμμιά 300σαριά εκατομύρια σοβιετικούς ανθρώπους), είπε ο πρώην πρόεδρος Γκορμπατσόφ.

"Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο"(προς το πολύ χειρότερο)

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν και βραβεία τα ονόματα των οποίων ήταν "περεστρόικα", "Glasnost," και "Uskorenie."

Το βραβείο "Περεστρόικα" απονεμήθηκε στον εφευρέτη του World Wide Web, Sir Timothy Berners-Lee.


Το "Glasnost" απονεμήθηκε στον ιδρυτή του CNN και της Goodwill Games Τεντ Τέρνερ για τη μοναδική συμβολή του στην ανάπτυξη της ανοικτής παγκόσμιας κουλτούρας.

Το "Uskoreniie" βραβείο (για την ανάπτυξη της σύγχρονης επιστήμης και της τεχνολογίας) υποβλήθηκε στο 25χρονο μηχανικός από την Κένυα, Evans Wadongo. Το 2004, όταν ήταν 18 ,ο Evans, εφηύρε ένα ηλιακό φωτιστικό για φτωχές περιφέρειες της χώρας του.

"Σήμερα, τιμούμε τους ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο. Το βραβείο αυτό έχει περισσότερη ηθική(!), και λιγότερη υλική σημασία" ,δήλωσε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ βρέθηκε για όλα αυτά στο Λονδίνο. Δεν θα ΄πρεπε (στην Ουάσινγκτον ίσως να ήταν καλύτερα...). Στη Ρωσία, είναι πολύ δύσκολο (άαααντεεεεε...) να βρούμε σήμερα ανθρώπους που εγκρίνουν και επαινούν το ρόλο του στην παγκόσμια ιστορία.

Πολλοί Ρώσοι πιστεύουν ότι ήταν ο Γκορμπατσόφ αυτός που μόνος του , προκάλεσε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η υπερδύναμη διαλύθηκε, αν και εκατομμύρια άνθρωποι δεν το επιθυμούσαν (παλιοκομμούνια!).
Το κανάλι TVC έκανε το 2005 μια δημοσκόπηση για να διαπιστώσει πώς οι Ρώσοι εκτίμησαν τα αποτελέσματα της περεστρόικα του Γκορμπατσόφ. Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:
(προσέξτε την σειρά που δώθηκαν οι ερωτήσεις)
Η δημοκρατία και glasnost :1,5%
Η φτώχεια και ανομία : 70%
Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ :28,5%.

Πολλοί Ρώσοι ειδικοί κατηγορούν Γκορμπατσόφ για το γεγονός ότι το εξωτερικό χρέος της ΕΣΣΔ αυξήθηκε 5,5 φορές κατά τα χρόνια της εξουσίας του, ενώ το χρυσό του έθνους και τα συναλλαγματικά αποθέματα μειώθηκαν 11 φορές. Ως αποτέλεσμα, πολλοί σοβιετικοί πολίτες βρέθηκαν να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (Α, ωστε πριν δεν υπήρχε κάποιος να ζει κάτω από αυτό, άκου κάτι πράγματα...).

Όταν ο Γκορμπατσόφ ήρθε στην εξουσία στην ΕΣΣΔ, πολλοί άνθρωποι είχαν την ελπίδα ότι ο νέος αρχηγός θα έφερνε δημοκρατικές ελευθερίες για ολόκληρο το έθνος. Πολλοί ήλπιζαν ότι θα επιτύχουν σύντομα το βιοτικό επίπεδο (της μεσαίας και αστικής τάξης) της (Δυτικής, και η ανατολική Ευρώπη είναι!) Ευρώπης και της Αμερικής . Αυτή η περίοδος των ονείρων και των ελπίδων τελείωσε πολύ γρήγορα. Γκορμπατσόφ άρχισε να εξελίσσεται σε εθνικό αντι-ήρωα από το 1990.

Σήμερα, η πλειοψηφία των Ρώσων συνδέουν Γκορμπατσόφ με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης . Οι άνθρωποι δεν συνδέουν το όνομά του με την πτώση του κομμουνισμού (μα με αυτό ακριβώς τον συνδέουν! Τι γράφετε τόση ώρα;), την εκστρατεία κατά του αλκοόλ, το τέλος (δηλαδή την ήττα τους) του Ψυχρού Πολέμου. Η διάλυση της ΕΣΣΔ είναι που έρχεται πρώτη στο μυαλό της πλειοψηφίας των Ρώσων, όταν σκέφτονται του Γκορμπατσόφ. Γι 'αυτούς, ήταν "το μεγαλύτερο επίτευγμα" του Γκορμπατσόφ και παραμένει έτσι 20 χρόνια αργότερα.

Αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας χωρίζει τους Ρώσους και τους πολίτες των άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών σε δύο στρατόπεδα - το μεγάλο και το μικρό. Εκείνοι που είναι παλαιότεροι, εκείνοι που έζησαν το σοβιετικό τρόπο ζωής (αυτοί δηλαδή που έχουν μέτρο σύγκρισης), στο μεγαλύτερο βαθμό, αντιμετωπίζουν τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πολύ αρνητικά.

Οι θαυμαστές του, ή τουλάχιστον εκείνοι, που του δίνουν πίστωση, είναι η απόλυτη μειοψηφία (δηλαδή οι νέες εκμεταλευτικές τάξεις που αναδύθηκαν από τα ερείπια της ΕΣΣΣΔ). Αυτή η στάση δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Σοβιετική Ένωση θα συνέχιζε την ύπαρξή της, αν ο Γκορμπατσόφ δεν είχε έρθει στην εξουσία στη χώρα. Για να το πω με λίγα λόγια, οι Ρώσοι δεν πιστεύουν στην ιστορικά προκαθορισμένη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Pravda.ru

Θέμα: Ακου κάτι πράγματα....

Ποτέ πια πίτσα χατ

Ημερομηνία: 2011-04-12 | Από: Αλέξανδρος Δελάρζ

Φαντάσου τώρα ρεζιλίκι, συνειρμικά να συνδέουμε την πίτσα χατ με την αντεπανάσταση!

Απάντηση:Ποτέ πια πίτσα χατ

Ημερομηνία: 2011-04-12 | Από: TRASH

Διπλοπιττόγυρο με τζατζίκι για αυτόνομη εθνική ανάπτυξη!

Πίτσες μπλε και άλλαι διαφημίσεις

Ημερομηνία: 2011-04-11 | Από: Philemon

Έξοχη η παρουσίαση και ο σχολιασμός Φαντομντακ!

Απάντηση:Πίτσες μπλε και άλλαι διαφημίσεις

Ημερομηνία: 2011-04-12 | Από: TRASH

Με εντυπωσίασε ο τρόπος που το αρχικό άρθρο παροσιάζει ως "εξωφρενικό", το αυτονόητο...

Νέο σχόλιο