For oil... the people!

2011-03-24 08:38

Τα άρθρο αναδημοσιεύται αυτούσιο από το aksioprepeiakantoxh.com, και λόγω των πολλών παραπομπών που έχει, και γιατί μιλάει και πιο συγεκρκριμένα και για τα ελληνικά συμφέροντα στην Λυβίη. Από μένα μόνο η παρατήρηση για τον αμοραλισμό, τον κυνισμό και την ευκολία, με την οποία οι κυβερνώντες μας, κύρηξαν τον πόλεμο, σε έναν από τους διαχρονικά καλύτερους φίλους τους στην περιοχή, στην Λυβίη και το συνταγματάρχη Καντάφι.


Σε προηγούμενη ανάρτηση [ Κτηνώδης "ανθρωπισμός" ] είδαμε το γενικό πλαίσιο των αιτιών που επέφερε την στρατιωτική εισβολή των «Δυτικών Συμμάχων» στις ενδολυβικές συγκρούσεις. Σε άρθρο του  Ρούσσου Βρανά  διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά δεδομένα: «Ήταν την περασμένη Τρίτη, υποστηρίζουν οι «Τάιµς της Ασίας», όταν σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση, ο Καντάφι ξεκαθάρισε πως οι δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες θα πρέπει να ξεχάσουν τα λιβυκά πετρέλαια.

Είπε: "∆εν εµπιστευόµαστε τις εταιρείες τους που συνωµότησαν εναντίον µας. Τα πετρελαϊκά µας συµβόλαια θα πάνε σε ρωσικές, κινεζικές και ινδικές εταιρείες", δηλαδή σε χώρες - µέλη της BRIC. ∆εν είναι λοιπόν τυχαίο που οι τέσσερις από τις πέντε αποχές στο ψήφισµα 1973 του ΟΗΕ προήλθαν από αυτές τις χώρες (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα)».

Λίγο πιο κάτω προσθέτει: «Η Λιβύη είναι η µεγαλύτερη πετρελαϊκή οικονοµία της Αφρικής, πιο µεγάλη ακόµη και από τη Νιγηρία και την Αλγερία. (…) Όταν ο Καντάφι απείλησε τις µεγάλες δυτικές εταιρείες, κατέστησε σαφές πως το παιχνίδι σύντοµα θα τελείωνε για τη γαλλική Total, την ιταλική ENI, τη βρετανική BP, την ισπανική Repsol, την ExxonMobil, τη Chevron, την Occidental Petroleum, την Hess και την Conoco Phillips, όχι όµως και για την κινεζική CNPC, η οποία απορροφά το 11% των λιβυκών εξαγωγών πετρελαίου.

Το 85% του λιβυκού πετρελαίου καταλήγει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ύστερα από αυτό το «Who is who» γίνεται κατανοητό γιατί τα µεγάλα ευρωπαϊκά και αγγλοαµερικανικά πετρελαϊκά συµφέροντα έπρεπε να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην «ανθρωπιστική επέµβαση. (…) Καθεµιά από τις χώρες που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συµφέροντα έσπευσε να εξασφαλίσει µια θέση στη µετά Καντάφι εποχή».

   Όσον αφορά στην αστραπιαία εμπλοκή της Ελλάδας (και) σε αυτό το πολεμικό μέτωπο, το κείμενο που βρίσκουμε στο redflyplanet.blogspot.com είναι ιδαιτέρως διαφωτιστικό, καταγράφοντας τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα του λυβικού εδάφους.

Πρόσθετα, και πάλι στο redflyplanet.blogspot.com, διαβάζουμε: «Ο Καντάφι πάντα ήταν αυτός που είναι. Τώρα το ανακάλυψαν; Επίσης, από την πρώτη στιγμή γράψαμε ότι οι ιμπεριαλιστές υποδαυλίζουν εσωτερικές αντιθέσεις στις χώρες που θέλουν να επέμβουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γαλλία αναγνώρισε τους αντικαθεστωτικούς, η Γαλλία άρχισε τον πόλεμο. Τα ίδια έκαναν και στα Βαλκάνια. Έστειλαν Γερμανούς μισθοφόρους στην Κροατία ενάντια στην ενιαία Γιουγκοσλαβία, η Γερμανία αναγνώρισε την απόσχιση της Κροατίας και της Σλοβενίας και στη συνέχεια άρχισε ο πόλεμος και ο διαμελισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντικαθεστωτικοί είναι στην ανατολική Λιβύη περιοχή δράσης βρετανικών και γαλλικών μονοπωλίων πετρελαίου».

Επιπλέον, ο Τάκης Φωτόπουλος στο "Λιβύη: έγκλημα και εξαπάτηση", περιγράφει το κανταφικό καθεστώς από την εγκαθίδρυσή του ως σήμερα και τη διαφορά της λιβυκής εξέγερσης από αυτές της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Τέλος, ο Άρης Χατζηστεφάνου [ Λιβύη - ο ανθρωπισμός του κανονιοφόρου ] και ο Γιώργος Δελαστίκ     [ Το παιχνίδι του Σαρκοζί στη Λιβύη & Σφάζονται στο ΝΑΤΟ για τη λεία ], δηλώνουν για ακόμη μία φορά το «φανατικό» τους παρών στην υπεράσπιση αυτού που ονομάζεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...

"Δε σου φτάνει ρε η εξουσία που έχεις, ούτε το χώμα αυτό που πατάς;
Δε σου φτάνει ρε κι αν αγοράσεις το χρόνο και σταματήσεις να γερνάς;
Δε σου φτάνει ρε όλος ο πλούτος της γης κι ούτε το σύμπαν για πλάκα;
Δε σου φτάνει ρε; Όμως εγώ έχω κάτι που δεν πουλιέται μαλάκα"...

Active Member - Δε σου φτάνει ρε;

Θέμα: For oil... the people!

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο