Οι θάνατοι Αμερικανών στο Ιράκ ξεπέρασαν αυτούς στο Βιετνάμ

2011-05-26 01:40

E-mail

   Τα πραγματικά στοιχεία έχουν αποκρυφτεί έντεχνα από το αμερικανικό κράτος, έτσι ώστε να μη φαίνεται ο μεγάλος αριθμός νεκρών αμερικανών μισθοφόρων στο Ιράκ. Στο Βιετνάμ είχαν αναφερθεί 58,195 ονόματα αμερικανών που έχουν καταγραφεί στο Αρχείο Πολέμου του Βιετνάμ στην Ουάσιγκτον. Κάποιοι είχαν πεθάνει στις ζούγκλες στου Βιετνάμ ή στα νοσοκομεία της Ιαπωνίας ή της Αμερικής.

Αλλά με τον πόλεμο στο Ιράκ συνέβη κάτι διαφορετικό. Το κράτος κατέγραψε ξεχωριστά όσους πέθανα στο πεδίο μάχης. Οι μάχες στο Βιετνάμ ήταν κυρίως σε αγροτικές περιοχές και οι τραυματίες πέθαιναν συχνά πριν μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Αλλά στο Ιράκ η κατάσταση είναι διαφορετική. Οι στρατιώτες που τραυματίζονται μεταφέρονται γρήγορα με θωρακισμένα ή ελικόπτερα και πολλές φορές πεθαίνουν κατά τη μεταφορά ή μέσα στα νοσοκομεία. Έτσι οι θάνατοι αυτοί δεν καταγράφονται σα θάνατοι στη μάχη. Γι’ αυτό και ο αριθμός των νεκρών είναι περιέργως χαμηλός, λίγο πάνω από 4000 ήταν το 2009.

Τα πραγματικά νούμερα αποκρύβονται από το αμερικανικό κοινό. Τα νούμερα αυτά όμως είναι διαθέσιμα. Σύμφωνα με το Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων, το Μάιο του 2007 το Σύστημα Πληροφόρησης Βετεράνων του Πολέμου του Κόλπου έδινε τα ακόλουθα νούμερα:

 

Συνολικοί θάνατοι αμερικανών στρατιωτών στον Πόλεμο του Κόλπου:  73.846

 

* Θάνατοι στη Μάχη: 17.847
* Θάνατοι εκτός μάχης: 55.999

Τα στατιστικά για τους μη θανάσιμους τραυματισμούς είναι επίσης συγκλονιστικά:

 

Συνολικές καταχωρήσεις “Μη διαγνωσμένης Ασθένειας”: 14.874
Καταχωρήσεις ανικανότητας: 1.620.906
* Καταχωρήσεις ανικανότητας στη Μάχη: 407.911
* Καταχωρήσεις ανικανότητας εκτός Μάχης: 1.212.995

Ποσοστό στρατιωτών που καταχωρήθηκαν ως ανίκανοι 36%.

Πάνω από 1820 τόνοι ραδιενεργών πυρηνικών απόβλητων (απεμπλουτισμένο ουράνιο) εξερράγησαν στο Ιράκ μέσα σε διάφορες βόμβες. Αυτή είναι η χειρότερη οικολογική καταστροφή που έγινε ποτέ. Στη βόμβα της Χιροσίμα είχαν χρησιμοποιηθεί 6,4 κιλά ουρανίου. Και αυτά τα πυρηνικά απόβλητα θα συνεχίσουν να σκοτώνουν για εκατοντάδες χρόνια! Ειδικοί υπολογίζουν ότι στο Ιράκ υπάρχει τώρα αρκετό ραδιενεργό υλικό για να εξολοθρεύσει το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. [ anarchypress.wordpress.com ]

www.aksioprepeiakantoxh.com/eidiseis/kosmos/419-amerikanoi.html