Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις χθες σε όλη την χώρα

2011-02-24 09:41

 

Φωτογραφία από την πορεία του ΠΑΜΕ

 

  • Τα συνδικάτα ζητούν νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές και επιστροφή των δώρων, καθώς και να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.
  • Με συμμετοχή που εκτιμάται ανάλογη αυτής της 5ης Μάη του ’10, αυτή την φορά οι μπάτσοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους δίνοντας αντί του συνηθισμένου 1/3 του όγκου της διαδήλωσης, κάτω και από το 1/5 (30.000 κόσμο συνολικά, ενώ με επί τόπου εκτιμήσεις, μόνο τα μπλοκ του ΠΑΜΕ ήταν γύρω στις 70.000!).
  • Η συμμετοχή ήταν μαζική και καθολική σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας, όπως τα διυλιστήρια, τα ναυπηγία, οι μεταφορές, τα πλοία, οι τράπεζες, τα χαλυβουργία, η οικοδομή και οι τράπεζες.
  • Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση της Ομόνοιας (ΠΑΜΕ), απηύθυνε και ο εκπρόσωπος των μεταναστών απεργών πείνας του Μεγάρου Υπατίας, Χασάν Καψουάν.
  • Στα επεισόδια που ακολόυθησαν μετά το πέρασμα των μπλοκ του ΠΑΜΕ, δεν θέλω να αναφερθώ ιδιέταιρα, μια και τα θεωρώ μία δευτερεύουσα πτυχή της απεργιακής συγκέντρωσης.
  • Οστόσο θέλω να σημειώσω δύο πράγματα:
  • Το ένα είναι πως για πρώτη φορά δεν ύπηρξαν υλικές καταστροφές με εμπρησμούς κτιρίων, παρά μόνο επιθέσεις εναντίων των ΜΑΤ, που σημαίνει πως από τα γεγονότα της marfin, κάποια μαθήματα πάρθηκαν.

Το δεύτερο είναι οι για μία ακόμη φορά δολοφονικές επιθέσεις της ομάδας ΔΙΑΣ εναντίον διαδηλωτών. Κάποια στιγμή, κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους αληταράδες!
Στην φωτογραφία, δολοφονική επίθεση σε απεργό, ο οποίος βέβαια ούτε καμία κουκούλα φοράει, ούτε καμμία τσάντα με μολότωφ έχει, ούτε καν κάποια μάσκα προστασίας από τα χημικά δηλητήρια με το οποία ψεκάζουν τον κόσμο αυτοί που θέλουν να απαγορέψουν το ...κάπνισμα!

 

Ακόμη:

 περισσότερα ρεπορτάζ (ριζοσπάστης, Αυγή κλπ) αύριο που θα έχει εφημερίδες.