Καταγγελία σωματείου εργαζομένων για παρέμβαση αστυνομικών σε εκδήλωση

2011-03-01 12:40
Από TVXS

Πρωτοφανή παρέμβαση της αστυνομίας σε εκδήλωση του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Ν. Ιωνίας, καταγγέλλουν τα μέλη του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση-καταγγελία του σωματείου στις 25 Φεβρουαρίου, το περιστατικό έγινε την Τσικνοπέμπτη (24/2) στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Δυο ένστολοι αστυνομικοί έφτασαν στο χώρο και ζήτησαν εξηγήσεις για το είδος της εκδήλωσης και το περιεχόμενο σατυρικών πλακάτ, επικαλούμενοι καταγγελία πολίτη.

Τα μέλη της διοίκησης του σωματείου αρνήθηκαν την παρέμβαση της Αστυνομίας και ζήτησαν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν από την εκδήλωση. Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του διοικητή του Ά Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας έγινε εξακρίβωση στοιχείων των υπευθύνων της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, την επόμενη μέρα ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου στο κινητό του τηλέφωνο ζητώντας του να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, μετά από την άρνηση του προέδρου του σωματείου, στάλθηκαν δύο αστυνομικοί που ζήτησαν από υπάλληλο της υπηρεσίας πρωτοκόλλου τα στοιχεία του προέδρου για να υποβληθεί μήνυση. Όταν ο υπάλληλος ζήτησε έγγραφη αίτηση τον απείλησαν με προσαγωγή,η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και η αίτηση έγινε τελικά εγγράφως.

Το σωματείο χαρακτηρίζει το περαστικό ως απόπειρα τρομοκράτησης των μελών του και καλεί στην ανακοίνωσή του «όλους τους εργαζόμενους και πολίτες της Νέας Ιωνίας, την δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, φορείς, πολιτικά κόμματα και κινήσεις να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τις απαράδεκτες παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις του αστυνομικού τμήματος..».