Καθήκον η ταξική οργάνωση και αντεπίθεση

2011-03-01 18:48

Για τη συμφωνία κυβέρνησης - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για την αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας που προωθεί την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση με τη συνεργία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ προχωρά στην ολοκλήρωση του αντεργατικού εγκλήματος, της κατάργησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Μετά το νόμο, όπου οι επιχειρηματικές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών, τώρα επιχειρεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, υλοποιώντας την απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών και της τρόικας να είναι προαιρετική η εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης και να εξαρτάται από τον εργοδότη. Αυτό το ρόλο έρχεται να υπηρετήσει η δημιουργία του λεγόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας που συμφώνησαν κυβέρνηση - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ. Η πλήρης κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εκτός από τη δραστική μείωση των μισθών θα επιφέρει και αφαίρεση βασικών εργασιακών κατακτήσεων στο ωράριο, στις άδειες, στα επιδόματα κ.α.

Σε κάθε εργασιακό χώρο πρέπει να σημάνει συναγερμός, οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν φόβους και αυταπάτες, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, τις δυνάμεις που υπηρετούν τη συναίνεση και την υποταγή. Η ταξική οργάνωση και η αντεπίθεση είναι καθήκον για κάθε εργαζόμενο».

Topic: Καθήκον η ταξική οργάνωση και αντεπίθεση

Το μεγάλο ταξικό μας καθήκον...

Ημερομηνία: 2011-03-03 | Από: Πέτρος

Πρέπει να γίνουμε πρακτικοί. Ο κόσμος βαρέθηκε από λόγια, από σωτήρες, από ανθρώπους που τα ξέρουν όλα. Αυτό βγαίνει από κάθε συνέλευση εργαζομένων, παντού.

Οι εργαζόμενοι θέλουν αέρα. Θέλουν πρακτική συννενόηση, να είναι αυτός μπροστά και να του λέμε "κι εμείς μαζί σου". Έτσι θα έρθει κι αυτός μαζί μας.

Όταν λοιπόν σκεφτόμαστε πως έχουμε άμεσα καθήκοντα, ας ρωτήσουμε τις σόλες των παπουτσιών μας πόσο ανταποκριθήκαμε σε αυτά. Ας δούμε την ατζέντα μας, από πόσους νέους ανθρώπους που θέλουν να αγωνιστούν έχουμε πλέον έναν τρόπο επικοινωνίας.

Η ταξική αντεπίθεση είναι καθήκον. Αυτό το καθήκον υλοποιείται με πολλές, σχεδόν ατελείωτες, εξορμήσεις. Δεν υπάρχει χώρος για άλλη αναβολή.

Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυρρανίας...

Ας διαλέξουμε λοιπόν, αλλά θα διαλέξούμε τώρα.

Νέο σχόλιο