Η καθαριότητα ως απόδειξη ενοχής

2011-02-07 15:05

Γελοιωδέστερο των νεοελλήνων πρέπει να θεωρούμε εκείνον τον πρέσβη που δεν του αρκούσαν ως επαγγελματική ενασχόληση οι υψηλές ευθύνες που του ανέθεσε η πατρίδα, αλλά έγραφε και ποιήματα, τα οποία εν συνεχεία δημοσίευε με την υπογραφή Γιώργος Σεφέρης.

Σε αυτό το συμπέρασμα μας οδηγούν ορισμένοι εκπρόσωποι του κράτους μετά τις λοιδορίες που εκτόξευαν εναντίον του κ. Θεοδόση Πελεγρίνη επειδή, αν και πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, γράφει θεατρικά έργα. Πρόκειται για νέα αισθητική σχολή, με πατέρες τους κ.κ. Ψινάκη, Βορίδη και Πρετεντέρη, των οποίων οι απόψεις για το πανεπιστημιακό άσυλο και τους μετανάστες αποτελούν το θεωρητικό υπόβαθρο των νέων κριτικών της Τέχνης.

Αλλά και ο αρμόδιος εισαγγελέας εγκαλεί τον κ. Πελεγρίνη για την είσοδο των μεταναστών στον χώρο της Νομικής. Καλεί και επτά ύποπτα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης να απολογηθούν για το κακούργημα της διακίνησης και προώθησης μεταναστών. Και τούτο επειδή, όπως κατέθεσαν αξιόπιστοι μάρτυρες, τα μέλη του δικτύου αλληλεγγύης, αφού βομβάρδισαν θερμοκήπια και ελιές στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, συγκέντρωσαν τους έντρομους λαθρομετανάστες, τους επιβίβασαν στα ιδιόκτητα δουλεμπορικά -με υψηλότατο αντίτιμο εννοείται- και ταξιδεύοντας νύχτες ασέληνες στο μανιασμένο Αιγαίο, κάτω από τη μύτη φρεγατών, υποβρυχίων και τορπιλακάτων της Frontex, αποβιβάζονται στον Πειραιά, διασχίζουν με ταχύπλοα τη Συγγρού και ρίχνουν τα θύματά τους στα βράχια της Νομικής.

Αλλά κάνουν ένα θανάσιμο σφάλμα. Οπως παρατήρησε και κατήγγειλε κατόπιν ο μητροπολίτης Ανθιμος, «αυτοί που κατέλαβαν την πανεπιστημιακή σχολή δεν ήσαν οι γνωστοί βρομεροί και τρισάθλιοι λαθρομετανάστες, τουναντίον εμφανίστηκαν ενώπιον του φακού πεντακάθαροι, χορτάτοι, ευγενικοί, και γνώριζαν να σχηματίζουν το σήμα της νίκης αποδεδειγμένα καθοδηγούμενοι». Και έχει δίκιο ο αγαθός λευίτης και γνωστός υποστηρικτής των ορυχείων χρυσού.

Αγαπητοί αναγνώστες, όπως μας διδάσκει η παγκόσμια Ιστορία, οι δραπέτες, οι διωκόμενοι αλλά και οι αιρετικοί, οι αντικομφορμιστές, οι επαναστάτες ως επί το πλείστον ήσαν ρακένδυτοι και ρυπαροί. Οι κυνικοί, τα μέλη αυτού του ιδιόμορφου φιλοσοφικού ρεύματος -χρήσιμο σήμερα για να δικαιολογούνται οι πολιτικές χοντράδες- αδιαφορώντας για την περιποίηση του σώματος, μισούσαν το λουτρό. Οι Απτάληδες ή οι Καλιντέρηδες, μοναστικά τάγματα των Οθωμανών, φρόντιζαν την αποκρουστική τους εμφάνιση και την αφόρητη οσμή τους με οδυνηρές συνέπειες για το σώμα και ευφρόσυνες αποδείξεις της αγιότητάς τους. Οι Μποέμ των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων λανσάρισαν την γκαρνταρόμπα του κονισαλέου και κουρελή. Οι κομμουνιστές του Ζαχαριάδη κυκλοφορούσαν κακοντυμένοι, απεριποίητοι, μουντζούρηδες. Παροιμιώδης ήταν η απλυσιά, η ψείρα και η κόνιδα του Τσε Γκεβάρα. Ο ωραιοπαθής Γιάννης Ρίτσος που λαμποκοπούσε, τελευταία συγκέντρωνε τα ειρωνικά σχόλια της αγοράς. Οταν η ασφάλεια εκτέλεσε τον Τσουτσουβή, για να τον διασύρει διέδωσε πως τον βρήκαν σωματικά πεντακάθαρο, με καινούρια ρούχα και παπούτσια. Εάν έβαζαν και το «χορτάτος» θα χτύπαγαν το τζακ-ποτ του Ανθιμου.

Εν τούτοις, όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας κ. Νταλάρα: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον εκβιασμό για τη μαζική νομιμοποίηση αλλοδαπών, ούτε όμως θα ρίξουμε και στη θάλασσα όλους ανεξαιρέτως τους αλλοδαπούς». Συμπεραίνουμε ότι θα τους ρίξουμε σταδιακά ή μόνο τους μισούς, πρώτα οι γυναίκες και τα παιδιά. Αυτή είναι η μεταναστευτική πολιτική που γνώρισε η κ. υφυπουργός συμμετέχοντας σε φόρουμ για την ισότητα και σε αντιρατσιστικές συναυλίες, προφανώς του συζύγου της, του έλληνα Στινγκ όπως τον χαρακτήρισε με αυτοσυγκράτηση η ίδια (γιατί μόνο «Στινγκ» ο σύζυγός σας κυρία Νταλάρα; Και Λέοναρντ Κοέν λέμε εμείς, και Τζόνι Κας, και Φρανκ Σινάτρα).

Και επειδή το κριτήριο της καθαριότητας είναι διαβλητό, προκειμένου να παραχωρήσουμε άσυλο, άδεια παραμονής ή την ελληνική ιθαγένεια, εμείς, η τρισχιλιετής λευκή φυλή, επιστρέφουμε στο απαράγραπτο δίκαιο του αίματος. Στο εξής, πλην των άλλων παραστατικών, απαιτείται εξέταση αίματος (από πιστοποιημένα εργαστήρια) και αίτηση του ακόλουθου τύπου: «Αρσενικό γνήσιο, ετών 21, μεγαλόσωμο, χρώμα λευκό, κομμένα αφτιά, εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο, στειρωμένο (με βιβλιάριο υγείας), πολύ καλός χαρακτήρας, άριστος με τα παιδιά, κατάλληλος για φύλαξη, πετιγκρί, βλέπετε γονείς, ζητώ ελληνική ιθαγένεια». Ο αιτών, οι μάρτυρες, ημερομηνία, υπογραφή.

Από:www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=248673