ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΣ ΜΩΡΟ ΜΟΥ...

2011-03-22 12:49

...και μην αφήνεις το παράθυρο ανοιχτό...

Και ξάφνικά βλέπω χθες στις ειδήσεις, αυτήν την σκασμένη από τον ιδρώτα του λαού φασιστόφατσα, με την χιτλερική χωρίστρα, τον κ.κ. Πεταλωτή να απαντάει στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν τυχόν κυνδινεύει η Σούδα από τυχόν αντίποινα του «καθεστώτος Καντάφι», πως η Ελλάδα δεν κυνδινεύει «λόγω απόστασης και επαρκούς αντιαεροπορικής κάλυψης»!

Κοινώς εδώ και δύο ημέρες βρισκόμαστε, με κάθε επισημότητα, σε εμπολεμη κατάσταση με το Λυβικό κράτος!

Και αυτό περνάει στα ψιλά!

Τουλάχιστον η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη είχε το σθένος μην εμπλέξει την χώρα επίσημα στο πλευρό του άξονα!

Εχω χάσει τα λόγια μου. Δεν μπορώ να αναλύσω τίποτε πλέον.

Απλά ελπίζω.

Σε μερικά φέρετρα μισθοφόρων, με την Ελληνική σημαία, μήπως ξυπνήσουν κάποιοι.

Θέμα: ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΣ ΜΩΡΟ ΜΟΥ...

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Ημερομηνία: 2011-03-22 | Από: aliatas

Η αστική τάξη της Ελλάδας συμμετείχε στη μικρασιατική εκστρατεία προκειμένου να συνδράμει στην εφαρμογή της Συνθήκης του Παρισιού, στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που προέβλεπε το διαμελισμό της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας και το μοίρασμα των πετρελαίων της περιοχής. Καπιταλιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας (τραπεζικό κι εμπορικό κεφάλαιο) δρούσαν σ' αυτά τα εδάφη.

Συμμετείχε στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και στο διαμελισμό των Βαλκανίων. Καπιταλιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας έκαναν εξαγωγή κεφαλαίων στα Βαλκάνια μετά το διαμελισμό (τράπεζες, ΟΤΕ, μονοπώλια πετρελαίου κλπ.), ύστερα από το τέλος του πολέμου. Οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν στον πόλεμο σε Ιράκ, Αφγανιστάν, απ' όπου εφοπλιστικό κεφάλαιο και μονοπώλια πετρελαίου κέρδισαν τεράστια ποσά.

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στον πόλεμο στη Λιβύη, για να προασπίσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική.

Μονόδρομος η ενιαία πολιτική πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και τις συνέπειες της κρίσης, σε ρότα ρήξης, ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.

Σου χρωστάω μια απάντηση, θα την βρείς εδώ
https://aliatas.blogspot.com/2011/03/blog-post_786.html

Απάντηση:ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Ημερομηνία: 2011-03-22 | Από: Trash

"Ξέχασες" την "αντιμπολσεβίκικη επέμβαση" στην Κριμαία.
Ούτως ή άλλως στα βασικά συμφωνούμε.
Πάντως μια και η Ελληνική αστική τάξη είχε συμφέροντα στην Σερβία (βλέπε επενδύσεις intracom και όχι μόνο) και πριν την επέμμαση του ΝΑΤΟ που κατέστρεψε ΚΑΙ ελληνικές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνεται ο Στάλιν που έλεγε πως ούτε καν τα αστικά καθήκοντα της εθνικής ανεξαρτησίας δεν μπορεί να φέρει πλέον σε πέρας η αστική τάξη, και αυτά επαφίωνται στο προλεταριάτο...

Νέο σχόλιο