Γιατί είναι απωθητικό το ΚΚΕ

2011-05-27 14:50

-Το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται το τι θέλει ο "κόσμος".
-Το ΚΚΕ δεν ξέρει να μιλήσει στον "κόσμο".
-...και άλλα τέτοια ηχηρά.
Μετά τόσες φορές που τα έχω ακούσει αυτά τις τελευταίες μέρες, είπα να επισκεφτώ τον ψυχαναλυτή μου και να τον φέρω στην ΚΟΒ, όπου έχουμε πέσει σε βαθυά κατάθλιψη από τον λαό που μας γύρισε την πλάτη, γιατί δεν έχουμε facebook (εγώ έχω, στην ζούλα).
Aλλά μετά κάθησα και σκέφτηκα:
-Γιατί το απολιτικ (δεν το λέω εγώ, οι ίδιοι το υπερασπίζονται) συνοθύλευμα της πλατείας Συντάγματος είναι ο "κόσμος", και οι διπλάσιες τριπλάσιες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δεν είναι;
-"Α, μα το λέει ο ...Προτοσάλτε!", ψέματα θα πει;
Να προσθέσω (και για τους πιο ψαγμένους), για τον ίδιο λόγο που κάποιοι πάνε στην πορεία της ΓΣΕΕ "για να είναι με τον κόσμο", ενώ το ΠΑΜΕ με περισσότερο κόσμο στις συγκεντρώσεις του είναι ...σεχταριστικό!
-Το πρόβλημα δεν είναι πως το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται το τι θέλει (και αυτός) ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι ακριβώς, πως το ΚΚΕ επισημαίνει πως αυτό που θέλει αυτός ο κόσμος (επιστροφή στον "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" της δεκαετίας του '80) είναι πρακτικά ανέφικτο! (μια πολύ καλή ανάλυση εδώ: [ celinathens.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html ])
Κανείς δεν αγάπησε ποτέ τους άγγελους κακών ειδήσεων, και αυτό κάνει το ΚΚΕ απεχθές ("όλα μαύρα τα βλέπετε", "εσείς όλο την καταστροφή φέρνετε" κλπ), σε όσους δεν έχουν το κουράγιο να αποδεσμευτούν από τις ψευδαισθήσεις τους , δηλαδή -κακκά τα ψέματα- από μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Και υπάρχει και κάτι που το κάνει ακόμη απεχθέστερο:
-Τι ακούγεται πιο ελκυστικό; Το ότι (δήδεν -τάχαμου) μπορεί να σταματήσει ο καπιταλιστικός οδοστρωτήρας με ανώδυνα beach party διανθισμένα με μουσική και καμάκι στις πλατείες, ή πως έχουμε πόλεμο και χρειάζονται θυσίες, και μάλιστα με αβέβαιο για αυτούς που θα τις υποστούν αποτέλεσμα, μια κανείς δεν εγγυάται πως την νίκη ή τα αγαθά της θα τα απολαύσουν οι δικές μας γενιές; Εσείς τι από τα δύο θα θέλατε να πιστέψετε;
Πρόβλημα νο2:
Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε πως είναι μαλάκας!
-Μα δεν το λέμε ρε σύντροφε! θα μου αντιτείνει κάποιος και με το δίκιο του. Λοιπόν έχω δυσάρεστα νέα. Μπορεί να μην το λέμε, αλλά διαρκώς το υπενθυμίζουμε. Γιατί ο μέσος άνθρωπος δεν σκέφτεται ορθολογικά, αλλά με βάση το θυμικό. Οταν λοιπόν του λες (και πολύ σωστά) πως όλες σου οι θέσεις από το '90 και δώθε έχουν επαληθευτεί πλήρως,
και εσύ τα λες 20 χρόνια τώρα και κανείς δεν σε ακούει, τι νομίζετε πως καταλαβαίνει ο άλλος; Πως είχες δίκιο; -Αμ δε! Πως του λες πως εσύ είσαι ο έξυπνος που τα έλεγες, και αυτός ο μαλάκας που δεν σε άκουγε, καταλαβαίνει! Και σε αντιπαθεί!
- Και τι να κάνουμε; Να μην λέμε πως είμαστε δικαιωμένοι για να μην αισθανθούν μειωμένοι οι ψηφοφροι του ΠΑΣΟΚ; Οχι βέβαια. Θα συνεχίσουμε, και όσοι πιστοί προσέλθετε. Αλωστε το ΚΚΕ δεν είναι αστικό κόμμα να μετράει τα κουκιά του. Αν ο μέσος εργάτης δεν καταλάβει πως πρέπει να αγωνιστεί ο ίδιος για τα συμφέροντα του, δουλειά δεν γίνεται. Και με το να τον καλοπιάνεις με αυτά που θέλει να ακούσει δεν θα το καταλάβει ποτέ! Τελικά ναι, το ΚΚΕ είναι απεχθές και αναχρονιστικό σε όσους έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα πως μπορεί κάποιος άλλος "από τα πάνω" να τους σώσει, -και αυτοί είναι πλειοψηφεία! Οι αλήθειες του ΚΚΕ είναι δυσάρεστες.
-Γιατί το ΚΚΕ έχει "ξύλινη γλώσσα", πράγμα για το οποίο βέβαια κανείς δεν έχει κατηγορήσει τον πρωθυπουργό μας που μιλάει 2 ώρες χωρίς να λέει τίποτα, ούτε βέβαια και τον πατέρα του ο οποίος έμεινε στην ιστορία εκτός των άλλων και για την "ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα" για να μην μιλήσουμε για τις αναλύσεις των αστών οικονομολόγων -δημοσιογράφων. Ελεος πια!
Δηλαδή είναι ξύλινη γλώσσα να λες τον ιμπεριαλισμό- ιμπεριαλισμό,τον καπιταλισμό -καπιταλισμό και τις κοινωνικές τάξεις -κοινωνικές τάξεις, και δεν είναι άμα λες τον ιμπεριαλισμό -"διεθνή παράγοντα", τον καπιταλισμό -"οικονομία της αγοράς", και τις κοινωνικές τάξεις -"κοινωνικούς εταίρους";
- Γιατί η Παππαρήγα  είναι κοντή και ...άσχημη! Να πληροφορήσω τους πάντες πως η πρόταση μου προς την Βίκη Καγιά να αναλάβει Γ.Γ. σκάλωσε κάπου στην επιτροπή πόλης. Οσοι έχουν αυτό το πρόβλημα, δεν έχουν παρά να εγγραφούν μαζικά στο Κόμμα για να με υποστηρίξουν!
-Γιατί έγραψα όλα τα παραπάνω;
Γιατί εχω βαρεθεί να βάζω ζητήματα πολιτικής και να μου απαντάνε με ζητήματα image και lifestyle!
Συμπέρασμα:
Το ΚΚΕ είναι αυτό, και σε όποιον αρέσει (το image του!)
Συμπέρασμα νο2: Αν δεν αρέσει σε πολλούς, ας ετοιμάζονται για τα χειρότερα (για αυτούς και όχι για το ΚΚΕ, αυτό έχει περάσει και μεγαλύτερες φουρτούνες και άντεξε).
Συμπέρασμα νο3: Ας μιλήσουμε επιτέλους για πολιτική, το  τερέν του lifestyle, το αναγνωρίζουμε πως δεν είναι δικό μας. Αλλά σάμπως είναι του μέσου λαϊκού ανθρώπου; Εκεί τον ρίχνουν για να τον παίζουν στην έδρα τους.

Το ΚΚΕ το έχει καταλάβει. Οι υπόλοιποι;

 

Θέμα: Γιατί είναι απωθητικό το ΚΚΕ

Θέμα: ελεύθερο !!!

Ημερομηνία: 2011-06-01 | Από: black bedlam

Καλησπέρα, να σου ζητήσω συγνώμη που δεν μπορώ να απαντήσω σε σχόλια από την δική μου σελίδα.
Αλήθεια με την ευκαιρία ξέρεις από βέσπα; εννοώ από το μηχάνημα αν ναι πες μου να σου πώ τι μου συμβαίνει εννοώ στο ΜΠΛΟΚ μου.
Στο ζήτημα που μας απασχολεί τώρα.
Κανονικά θα έπρεπε να αναφέρω ξανά και ξανά τον λόγο ύπαρξης ενός ΚΚ και τον ιστορικό ρόλο που καλείται να παίξει.
Υποθέτοντας ότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι ένα ΚΚ υπάρχει μόνον για να μετουσιώσει το ταξικό ένστικτο των εργαζομένων σε ταξική συνείδηση ότι ο ρόλος του δεν είναι άλλος από το να αναπτυχθεί με την δική του συμβολή ένα δυναμικό αποφασιστικό ΜΛΚ κατά την διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης του καπιταλιστικού συστήματος,ώστε στην φάση της επαναστατικής κατάστασης,που μια τέτοια βιώνουμε τώρα γιατί σύντροφέ μου έχουμε επαναστατική κατάσταση διάβασε τι έλεγε ό Λένιν γι΄αύτήν και τις προϋποθέσεις που την καθορίζουν.

«Για έναν μαρξιστή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επανάσταση είναι αδύνατο να γίνει χωρίς επαναστατική κατάσταση. Ποια είναι μιλώντας γενικά, τα γνωρίσματα μιας επαναστατικής κατάστασης; Ασφαλώς, δε θα πέσουμε έξω, αν υποδείξουμε τρία βασικά γνωρίσματα, τα παρακάτω: 1) Η αδυναμία των κυρίαρχων τάξεων να διατηρήσουν σε αναλλοίωτη μορφή την κυριαρχία τους: η μια είτε η άλλη κρίση των «κορυφών», η κρίση της πολιτικής της κυρίαρχης τάξης που δημιουργεί ρωγμή, απ' όπου εισχωρεί η δυσαρέσκεια και ο αναβρασμός των καταπιεζόμενων τάξεων. Συνήθως, για να ξεσπάσει η επανάσταση δεν είναι αρκετό «τα κάτω στρώματα να μη θέλουν», μα χρειάζεται ακόμη και «οι κορυφές να μη μπορούν» να ζήσουν όπως παλιά. 2) Επιδείνωση μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη της ανέχειας και της αθλιότητας των καταπιεζόμενων τάξεων. 3) Σημαντικό ανέβασμα για τους παραπάνω λόγους της δραστηριότητας των μαζών, που σε «ειρηνική» εποχή αφήνουν να τις ληστεύουν ήσυχα, ενώ σε καιρούς θύελλας τραβιούνται τόσο από όλες τις συνθήκες της κρίσης, όσο και από τις ίδιες τις «κορυφές» σε αυτοτελή ιστορική δράση.
Χωρίς αυτές τις αντικειμενικές αλλαγές, που δεν εξαρτώνται ούτε από τη θέληση ορισμένων χωριστών ομάδων και κομμάτων, αλλά ούτε και από τη θέληση ορισμένων χωριστών τάξεων, η επανάσταση, κατά κανόνα δεν μπορεί να γίνει»
Παναγία μου (που λέει ο λόγος) βιβλίο θα γράψω πάλι γι΄αυτό ρίξε μια ματιά εδώ
https://blackbedlam.blogspot.com/2011/05/blog-post_23.html#comments
Δεν θα σε βάλω στον κόπο να επιστρατεύσεις την φαντασία σου για το τί θα γινόταν αν ήμασταν στην ίδια ΚΟΒ !!!! :)
Και να θυμάσαι

Το Κόμμα κρίνεται στην ικανότητα του να υπηρετεί τη στρατηγική του μέσα από την καθημερινή του δράση, μέσα από την προσπάθεια επίτευξης επιμέρους στόχων. Να κατακτά την ικανότητα σύνδεσης με τις μάζες, να δρα πρωτοπόρα στους αγώνες της εργατικής τάξης, να δημιουργεί γερούς αγωνιστικούς δεσμούς με αυτή χωρίς όμως να υποτάσσεται στη συνείδηση των μαζών.
Τα ξαναλέμε, με την ελπίδα ότι το προβλημά μου με τα σχόλια, θα μπορέσω να το λύσω.

Νάτα δεν μπορω΄να σου στείλω και σχόλιο από το δικό σου μπλοκ, αλλά ελπίζω να μην φταίω εγω γιατί διαβάζω ότι και ο Poe αντιμετωπίζει το ίδιο όπως διάβασα

Απάντηση:Θέμα: ελεύθερο !!!

Ημερομηνία: 2011-06-01 | Από: TRASH

Το σχόλιο σου το ανάρτησα εγώ με copy-paste από το mail. Αν ξαναπαρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα, ας το ντριπλάρουμε έτσι.
Με τα τεχνικά δεν σκαμπάζω ιδιαίτερα (βλέποντας και πειραματιζόμενος το έφτιαξα και αυτό το ρημάδι), αλλά όταν είχα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή το ίδιο πρόβλημα, έμπαινα και σχολίαζα στο μπλογκ μου "από έξω", δηλαδή έμπαινα στην δημοσιευμένη σελίδα και όχι στου διαχειριστή. Ηταν πρόβλημα του σέρβερ και τελικά έφτιαξε μόνο του.
-Το ποστάρισμα σου στο οποίο με παραπέμπεις ύπηρξε μία από τις πηγές προβληματισμού για το παραπάνω άρθρο, και σαφώς και το έχω υπ'όψην μου.
-Σίγουρα από κοντά θα είχαμε αρκετά "ζωντανές" κουβέντες :)
-Λοιπόν, δεν πιστεύω πως ζούμε σε επαναστατική κατάσταση, τουλάχιστον όχι ακόμη. Από την άλλη όταν ο Λένιν μίλαγε για το "αυθόρμητο κίνημα" φαντάζομαι πως εν πολλοίς είχε στο μυαλό του το συνδικαλιστικό, που κατά τον Μαρξ τουλάχιστον είναι η αυθόρμητη οργάνωση της εργατικής τάξης. Καμμία δηλαδή σχέση με το "αυθόρμητο" των αγανακτισμένων μικροαστών της πλατείας συντάγματος που ζητάει την δυάλυση των ...σωματείων, τα οποία θεωρεί και ανεπιθύμητα ως τέτοια (ρίξε μια ματιά στο γλόμπινγκ).
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνούμε θεωρητικά, το θέμα είναι πως αυτό μεταφέρεται στην πράξη, και εγώ εδώ λύσεις για τα προβλήματα που αναφέρω δεν έχω. Σκοπεύω να γράψω αναλυτικότερα, ένα ξέχωρο άρθρο για αυτά τα ζητήματα.
Ο βασικός μου προβληματισμός πάντως είναι το που σταματάει ο σεχταρισμός και το που αρχίζει η υπόκλιση στο αυθόρμητο, σε μια τόσο ρευστή σαν την σημερινή κατάσταση.
Από ό,τι πάντως θα έχεις καταλάβει, η δική μου "αυθόρμητη" τάση είναι η ροπή προς το πρώτο προκειμένου να αποφύγω το δεύτερο, χωρίς πάντως να την ντύνω και θεωρητικά. Είναι μάλλον θέμα ιδιοσυγκρασίας...

προσυπογράφω

Ημερομηνία: 2011-05-31 | Από: Αλέξανδρος Δελάρζ

φίλε μου, καιρό είχα να διαβάσω κάτι τόσο αφοπλιστικά ειλικρινές και γραμμένο σε χοντρά ελληνικά του δρόμου. Το πιασες το νόημα της "εκλαΐκευσης". Ε, γράφε πιο συχνά τέτοια άρθρα! Τι περιμένεις; :)))

Απάντηση:προσυπογράφω

Ημερομηνία: 2011-06-01 | Από: TRASH

Ευχαριστώ για την ενθάρρηνση.
Δεν είχα σκοπό σκοπό να γράψω κάτι προπαγανδιστικό, τον πόνο μιου έβγαλα....

βγάλε τον πόνο σου

Ημερομηνία: 2011-06-01 | Από: Αλέξανδρος Δελάρζ

βλέπεις ότι ο κόσμος θέλει τέτοια χοντροκομμένα, ειλικρινή, ενίοτε και αυτοσαρκαστικά άρθρα. Γράφε, γράφε έτσι. Και για μένα το λέω γιατί τελευταία πολύ σοβάρεψα...

σχόλιοερώτηση! !

Ημερομηνία: 2011-05-31 | Από: black bedlam

Παρακαλώ έχω στείλει ένα σχόλιο το έλαβες;

Απάντηση:σχόλιοερώτηση! !

Ημερομηνία: 2011-06-01 | Από: trash

nai, den sou apanthsa akomh giati exw kapoio provlhma me thn syndesh spiti, kai auto to pc pou grafw twra den yposthrizei ellhnikh grammatoseira.

πνευμα συμφωνίας

Ημερομηνία: 2011-05-29 | Από: Poexania

Πολυ ωραίο άρθρο, ευγε, προσυπογράφω τα πάντα.
Ετσι είναι τα πράγματα, με αυτές τις συνθήκες και με αυτόν τον λαο καλούμαστε να πολεμαμε για τον σοσιαλισμο/κομμουνισμό.

Viva la revolution


(ελπίζω να μπεί το σχόλιο γιατί εχω τεχνικά προβλήματα με τον σχολιασμό στο blog σου φίλτατε)

www.poexania.wordpress.com

Απάντηση:πνευμα συμφωνίας

Ημερομηνία: 2011-06-01 | Από: TRASH

Ρε παιδιά, εγώ όποτε σχολίασα σαν "εξωτερικός επισκέπτης" ποτέ δεν μου έβγαλε πρόβλημα. Κατατοπίστε με λίγο μήπως και βρω τι φταίει.....

Και….

Ημερομηνία: 2011-05-28 | Από: Φιλήμων

…τον λαό –«κοινωνία».
…τη συνέπεια –«μονολιθικότητα».
…την παντελή έλλειψη αρχών –«ευελιξία».
Αύριο (σήμερα) στην Ομόνοια!

Νέο σχόλιο