Η "άμεση δημοκρατία" και το αυγό του φιδιού (παράρτημα 1)

2011-06-04 15:03

Παραθέτω εδώ ασχολίαστα μία κουβέντα από το athens.indymedia.org, από την οποία μπορεί κάποιος να βγάλει αρκετά συμπεράσματα για την πολιτική αντίληψη των "αμεσοδημοκρατών" της πλατείας συντάγματος:

Παράρτημα

Athens IMC FORUM

 

 
 

Εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος

από αντι-σύνταγμα 2:02πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
(Τροποποιήθηκε 2:34μμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011)

θεματικές: Ανένταχτο

Εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος

Σύμφωνα με το επίσημο site της συνέλευσης του Συντάγματος (https://real-democracy.gr), τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η εξής εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος:

Στα πλαίσια υλοποίησης απόφασης της λαϊκής συνέλευσης της Τρίτης 31 Μαϊου, για τη διοργάνωση ημέρας λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης σχετικά με τη δανειακή σύμβαση και την αντιμετώπιση του χρέους, η σχετική Ομάδα Εργασίας ανακοινώνει ότι:

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

  Συμμετέχουν:

-   Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναλύοντας τη δανειακή σύμβαση

-  Οι οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος με ερωτήσεις


 

Εδώ μιλάμε για καραμπινάτη περίπτωση μιας άλλης διαχείρισης του καπιταλισμού. Ας δώσουμε μερικά στοιχεία για τους ομιλητές:

Γιώργος Κατρούγκαλος: Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματολόγος στο πανεπιστήμιο της Θράκης. Μεσολαβητής του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, δηλαδή μεσολαβητής μεταξύ συνδικάτων και καπιταλιστών.

Γιάννης Βαρουφάκης: Οικονομολόγος. Σχολιαστής του γνωστού αντιδραστικού site protagon του πασόκου Θεοδωράκη. Μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς του Κουβέλη.

Δημήτρης Καζάκης: Πρώην μέλος της ΣΠΙΘΑΣ, εθνικιστής, υποστηρικτής της πατριωτικής αριστεράς του κεφαλαίου.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος του Τσίπρα.

Πέρα από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι ακαδημαϊκοί δεν εκφράζουν τίποτα περισσότερο από εναλλακτικές πολιτικές διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, σύμφωνα με τους οργανωτές οι παρευρισκόμενοι (δηλ. το σώμα της συνέλευσης) θα συμμετάσχουν με ερωτήσεις!! Πλήρης αναπαραγωγή του ρόλου του ειδικού. Αυτό δείχνει πώς η αριστερά του κεφαλαίου έχει μέχρι στιγμής επιβάλει τη δική της πολιτική ατζέντα στο Σύνταγμα.
 

Προσθέστε τα σχόλιά σας

1299806

Α μαλιστα η ελε

από @ 2:11πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
(Τροποποιήθηκε 2:14πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011)

Ε εντάξει, χρηματοδοτήται και από την ΕΕ.

 

1299809

Γιατί είναι στο forum αυτό?

από @ 2:14πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Δεν ξέρω αν είναι η κούραση ή κάποια βιαστική εκτίμηση για τη μεταφορά αυτού του άρθρου στο φόρουμ, αλλά έτσι όπως το διαβάζω εγώ είναι για τα Τοπικά Νέα, και μάλιστα αποτελεί μια σοβαρή καταγγελία για τη συνέλευση που αποφάσισε τέτοιου είδους εκδήλωση.

Δεν είναι τυχαίο που επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι ομιλητές, αντανακλά τις υποτιθέμενες διεργασίες της πλατείας. Παρόλο που δεν βρίσκομαι Αθήνα για να γνωρίζω λεπτομέρειες, γίνονται ακριβώς τα ίδια πράγματα και ακολουθούνται οι ίδιες διαδικασίες και παρεμβάσεις και σε άλλες κατειλημμένες πλατείες της χώρας.

Δεν νομίζω πως πρέπει να αποσιωπηθεί και να πεταχτεί στο φόρουμ ένα άρθρο που καταδεικνύει τις τακτικές πολιτικής υπεραξίας κάποιων.

 

1299810

Δεν είναι έτσι

από @ 2:18πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η συνέλευση το αποφάσισε... αμεσοδημοκρατικά. Δεν σέβεσαι τη λαϊκή θέληση και την άμεση δημοκρατία.


 

1299811

γιατί ποιος δεν τη δέχτηκε?

από @ 2:23πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αλλά η αμεσοδημοκρατική διαδικασία δηλαδή δεν επιδέχεται κριτικής ή καταγγελίας? Όταν μάλιστα επισημαίνεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ένα άλλο επίσης σοβαρό είναι κατά πόσο είναι αμεσοδημοκρατία αυτή η αμεσοδημοκρατία των πλατειών, αλλά έχουν γραφτεί χιλιάδες σχόλια γι΄ αυτό οπότε δεν το πιάνω.

 

1299813

Μπορεί κάποιος να μας

από .. 2:23πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ενημερώσει υπεύθυνα για το πότε, πώς και από ποιους πάρθηκε η απόφαση να γίνει η εκδήλωση αυτή με τους συγκεκριμένους ομιλητές και τους συγκεκριμένους όρους; Έχει μεγάλη σημασία γιατί ήμουν κι εγώ σήμερα στη συνέλευση όσο μπορούσα για 1 ώρα περίπου και πετάχτηκε η απόφαση αυτή για την εκδήλωση χωρίς να δώσει κανείς εξήγηση πώς πάρθηκε η απόφαση αυτή και με ποιες διεργασίες, κάτι που έχει μεγάλη σημασία βέβαια. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη το τρελό καπέλωμα από την ΕΛΕ, τους ρεφόρμες και τους παρατρεχάμενους τους...

 

1299814

Περίφημα...

από Ηayy@m 2:25πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον αναρχικό χώρο να αναζητήσει καινούργια θεωρητικά εργαλεία και νέες μορφές οργάνωσης. Γιατί όταν τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, όποιον τολμάει να μιλήσει για άμεση δημοκρατία θα τον πλακώνει στο ξύλο ο κόσμος.


 

1299815

τοπικά νέα

από αρχικός 2:26πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Εγώ στα τοπικά νέα το έβαλα διότι το θεωρώ πολύ σημαντικό, αλλά η ΣΟ επέλεξε να μπει εδώ.

 

1299820

Και εγώ απορώ

από μ@ύρος όφις 2:39πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αυτό κανονικά είναι για την κεντρική σελίδα μαζί με μια καταγγελία

 

1299823

Βρηκατε ευκαιρια μερικοι

από Τηλεγραφος 2:45πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

να βγαλετε τη χολη σας.. Η αμεση δημοκρατια φταιει για τους επιτηδειους που αφησατε να αλωνιζουν?
 

1299824

Άλλος τούτος πάλι

από @ 2:52πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

τι από ποιούς πάρθηκε η απόφαση; Από τον Σύριζα, την Ανταρσύα και το αριστερό Πασοκ

 

1299826

Κι εγώ μπορεί να διαφωνώ...

από έν@ς 3:20πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κι εγώ διαφωνώ με τις θέσεις τις οποίες εκφράζουν οι συγκεκριμένοι ομιλητές αλλά και τι με αυτό; Απαγορεύεται να τις εκφράσουν; Όποιος διαφωνεί, μπορεί κάλλιστα να εκφράσει τις διαφωνίες του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επίσης μπορούν να διοργανωθούν και άλλες εκδηλώσεις, απο όποιους ενδιαφερόμενους, στις οποίες θα εκφραστούν διαφορετικές απόψεις. Δηλαδή επειδή κάποιοι είναι ρεφορμιστές, δε δικαιούνται διά να ομιλούν; Ελάτε στη εκδήλωση και με τα επιχειρήματά σας ξεμπροστιάστε τους. Αλλά απο 'κεί και πέρα, στη δημοκρατία, είναι δυνατό να έχει το δικαίωμα να εκφραστεί μια μόνο άποψη και οι όποιες άλλες να πρέπει να απαγορεύονται; Δεν καταλαβαίνω την αντίληψη περί δημοκρατίας κάποιων εδώ μέσα...

Προβλήματα και ζητήματα στο όλο εγχείρημα σαφώς και προκύπτουν και συνεχώς θα εμφανίζονται και νέα. Απο 'κεί και πέρα, έχει να κάνει με το αν τα αντιμετωπίζει κανείς καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα...


 

1299829

περί ανωτάτης εμπορικής

από Χάρης 3:34πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

 Όπως και να έχει, και να έρθουν να μιλήσουν οι παραπάνω κύριοι, το ερώτημα, ή καλύτερα η απαίτηση μας προς αυτούς πρέπει να είναι η εξής: έρχεστε εδώ σαν αυθεντίες για να μας διηγηθείτε έξυπνες λύσεις επίλυσης του 'χρέους' σαν να είσαστε σε συνέδριο; Εσείς έχετε κάτι να διδαχθείτε από μας;
Τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια σας, πέρα από το να δίνετε πτυχία μορφώσατε και κανέναν άνθρωπο να μπορεί να σκέφτεται μόνος του και να μη σας έχει ανάγκη;
Μπορεί να είναι και καλές οι προθέσεις τους, αλλά από το ρόλο τους δεν μπορούν να βγουν. Και το μόνο που θα προσφέρουν θα είναι ύπνος.
Τέτοιες συζητήσεις για  το πρόβλημα του δημόσιου χρέους είναι το κατ'εξοχήν πεδίο για απονεύρωση ενός κινήματος. Η επικέντρωση στο χρέος και στο χρήμα το μόνο που εξυπηρετήσει τελικά είναι ένα  οικονομικό σύστημα που έχει κομπλάρει και ψάχνει ετοιματζήδικες έξυπνες 'λύσεις' για να περάσει τη κρίση του.
Ο καπιταλισμός, μέσα από την ιστορική του εμπειρία, έχει μάθει να σου πετάει τα δικά του ερωτήματα, καυτά και άμεσα πολλές φορές, αλλά κάθε φορά που προκύπτουν, έτσι  άμεσα και εκβιαστικά όπως τώρα,  να εμφανίζονται σαν να αφορούν και σένα 'εκ φύσεως'. Να σε έχει πάντα αγκαζέ στην δική του ιστορική περιπέτεια. Μπορεί και να σε πετάξει στην ανεργία βέβαια καμιά φορά, αλλά και γιαυτό η ιστορική εμπερία έχει δείξει: το πολύ-πολύ να γίνεις οικονομο-λόγος και να ζητάς θέσεις εργασίας για τους αδικημένους. Θέσεις εργασίας, κάτι όπως θέσεις λεωφορείου στο αιώνιο δρομολόγιο πήγαινε-έλά από κρίση σε κρίση, και ώ του θαύματος, να μια θεωρία να ξελασπώσουμε από την κρίση!
Το μεγάλο πρόταγμα είναι η αλλαγή του συστήματος και η στροφή της συνείδησης.
Χρειαζόμαστε ένα στοχασμό της οικονομίας που δεν θα μιλάει τους 'χρήσιμους μύθους' της παραγωγής και της κατανάλωσης και δεν θα βγάζει λαγούς απο το καπέλο.



 

1299830

Επιτέλους...

από Hayy@mavra!!! 3:35πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Επιτέλους Hayyam, εκτός απο, την ακατάπαυστη ειρωνία σου, τη διαρκή χολή την οποία εκτοξεύεις, τη μηδενιστική λογική σου, τη χουλιγκανίστικη τακτική της απαξίωσης και του συνεχή τραμπουκισμού των συνομιλητών, οι οποίοι τυγχάνει να εκφράζουν αντίθετη απο τη δική σου άποψη, επιτέλους εξέφρασες και μια εποικοδομητική σκέψη προς συζήτηση...

Πρέπει τελικά ο αναρχισμός να απορρίψει την άμεση δημοκρατία σα μοντέλο λήψης αποφάσεων, σαν τρόπο οργάνωσης αλλά και σαν πολίτευμα; Κι αν ναι, τί έχει να αντιπροτείνει;

Γιατί η απαξίωση και ο μηδενισμός είναι οι εύκολες λύσεις, η δημιουργικότητα είναι το δύσκολο...


 

1299837

Κάποιοι τσιμπάνε εύκολα!

από disaster 8:00πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Δημήτρης Καζάκης: Πρώην μέλος της ΣΠΙΘΑΣ, εθνικιστής, υποστηρικτής της πατριωτικής αριστεράς του κεφαλαίου.


Ρε αρχικέ από που το σημπαίρανες αυτό; Εχω ψάξει γι αυτον τον τυπο και το μονο που ξερω είναι οτι περσυ τέτοια εποχή μιλούσε σε συγκεντρωσεις του Συριζα κυρίως, είχε μιλήσει και σαν προσκεκλημενος της συνελευσης των κατοικων στην πλατεια, αργότερα μια φορά στους σπίθες.Γενικά εγώ τον μετράω σαν αριστερίζων επιστήμονα.

Οι θεσεις του για το τι μπορούμε να κάνουμε ας πούμε: https://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE&feature=player_detailpage#t=6354s

 

1299839

Μια απλή λύση θα ήταν...

από Ηayy@m 8:12πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Δεν χρειάζεται να στην απορρίψει στα αλήθεια. Αλλά τουλάχιστον να την ονομάσει ανά-δημοκρατία πχ ή δια-δημοκρατία κλπ. Τόσοι σύνδεσμοι υπάρχουν. Αλλά όχι άμεση. Για να αποφύγει τα λεμόνια και τα γιαούρτια δηλαδή.

 

1299840

για τον έν@ς

από έν@ς @λλος 8:25πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Θα μου πεις οι υπόλοιποι ακομάτιστοι τι είναι. Κι όσοι δεν είναι το παζαρεύουν.


 

1299841

Ο αναρχισμός έχει σίγουρα απορρίψει τον καπιταλισμό

από .. 8:40πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

η άμεση δημοκρατία δεν μπορει να υπάρξει μεταξύ άνισων μερών, δηλαδή στις πλατείες μιας καπιταλιστικής πόλης. τότε πρόκειται για αμεσοδημοκρατική γυμναστική.


 

1299844

Και κάτι ακόμα για όσους θέλουν "σοβαρότητα"

από Ηayy@m 9:28πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κατεβήκατε για να μανιπουλάρετε τον "λαουτζίκο", να τσιμπήσετε όσους είναι να τσιμπήσετε και να κρατήσετε την εξέγερση σε προκαθορισμένα όρια, όπως είναι ο ρόλος σας μιας και αποτελείτε την αριστερά  του συστήματος και τις διαπλοκής.
Θέλατε να κάνετε δώσετε μαθήματα αμεσοδημοκρατίας στο πόπολο όταν ο Τσίπρας δεν εκλέγεται άμεσα από τα μέλη σας όπως για παράδειγμα ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου εκλέγονται από τα δικά τους. Για να μην μιλήσω για τα διάφορα μικρο-ΚΚΕ με τους ισόβιους αρχηγούς.
Νομίζετε ότι θα φτιάξετε "κίνημα" ικανό να ρίξει την κυβέρνηση. όχι γιατί είστε αντικυβερνητικοί αλλά γιατί νιώθετε αυτό που νιώθει ο μικρό-μπακάλης για το απέναντι σούπερ μάρκετ.

Για το εγχείρημα αυτό έχετε "παίξει" τα ρέστα σας.

Και επειδή είστε και αριστεροί, μισείτε τους αναρχικούς περισσότερο και από όσο τους μισούν οι ΜΑΤατζήδες και οι φασίστες. Με μίσος ιδεολογικό και ιστορικό περασμένο από γενιά σε γενιά. Όχι επειδή οι αναρχικοί κάνουν κάτι που σας τη χαλάει (που κάνουν) αλλά γιατί και μόνο που τους βλέπετε σας θυμίζουν πόσο πουλημένοι, πολιτικάντηδες, ξεφτίλες και τελικά άχρηστοι είστε. Βεβαίως φροντίσατε να τους λεηλατήσετε ιδεολογικά ακριβώς όπως και οι φασίστες τώρα λέγονται αυτόνομοι εθνικιστές.

Όταν λοιπόν ετοιμάζατε την "αμεσο-δημοκρατική επανάσταση" των ΜΚΟ και των σουβλακιών, μας τρομοκρατούσατε και ιδεολογικά ότι το "παλιό τέλειωσε", αυτά είναι "πεθαμένα πράματα", "ελάτε κάτω να σωθήτε", "τελειώσανε οι ταμπέλες" και άλλα πολλά, πάρα πολλά όλα το ίδιο ανήθικα και μακιαβελικά.

Κατεβήκατε λοιπόν στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να περάσετε ένα μύνημα στον κόσμο και του το στέλνετε κάθε μέρα που περνάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το μύνημα ότι οι δυνάμεις της αριστεράς, της Επανάστασης της Εξέγερσης, της προόδου, όπως θες πεστο είναι στην πραγματικότητα μια φουχτα απατεώνες και οι μόνοι τίμιοι είναι οι της πάνω πλατείας.

Τέτοιου μεγέθους αυτοπροβοκάτσια που δεν έχει καν την επίφαση της απειρίας, της βλακείας ή του ερασιτεχνισμού που θα μπορούσε να ειπωθεί για τους αναρχικούς.

Καθείστε λοιπόν στο Σύνταγμα και μακάρι να κερδίσει αυτός που έχει τα λιγώτερα χάλια

 

1299860

Παιδιά, δεν ηρεμούμε λίγο...

από brokenpath 11:32πμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Συμφωνώ απόλυτα με τις επιφυλάξεις όλων σας. Όχι όμως και με το "τι μας νοιάζει εμάς". Δεν έχω ιδέα από οικονομικά, αλλά προβληματίστηκα με κάποια πράγματα που έχω διαβάσει. Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, λέει ότι οι ηγέτες που συμφωνούν στο ξεπούλημα το κάνουν λόγω προμήθειας 10%, που κατατίθεται σε λογαριασμούς στην Ελβετία (όχι σε δικό μου, φυσικά!). Ιδέα δεν έχω για τις γενικότερες θέσεις του, αλλά... κάποιος από τους εδώ οικονομολόγους θα ξέρει, φαντάζομαι (εγώ το διάβασα στην Ελεθεροτυπία). Επίσης, η ιστορία "ευρώ ή δραχμή" δεν είναι καθόλου αστεία. Και παραπέμπω στη θέση του ΚΚΕ -μες στην αναμπουμπούλα, "όχι έξοδος από ευρώ". Ούτως ή άλλως, χρεοκοπημένοι είμαστε, ούτως ή άλλως η χώρα έχει πτωχεύσει. Τα δάνεια απλώς μεγαλώνουν το χρέος (συν τους τρελούς τόκους). Η ύφεση για 10 χρόνια θα είναι εδώ, και με συνεχείς περικοπές, ανεργία κλπ. Με το ευρώ ξεπουλάμε τα πάντα και δε μένει τίποτε. Κανέναν δεν ενδιαφέρει αυτό; Με τη δραχμή, η κατάσταση παραμένει ίδια ακριβώς, απλώς κρατάμε την... Ακρόπολη! Από την Ελευθεροτυπία και όλα αυτά είναι, εγώ όπως είπα ιδέα δεν έχω από οικονομικά. Και μην αρχίσετε να με κράζετε για τις "πηγές" μου, δεν είναι εκεί το θέμα. Αλλά μήπως κάποιος από τους εδώ οικονομολόγους θα πρέπει να κάνει μια παρέμβαση στη συζήτηση; Ο κόσμος αυτά δεν τα ξέρει, όπως δεν τα ήξερα κι εγώ, και τα θέματα είναι "πιασάρικα". Για παρέμβαση, εννοώ, παιδιά...
 

1299865

από όσο ξέρω η διαδικασία της δευτέρας

από freespirit 12:05μμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

θα είναι ανοικτή για ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για όσους θέλουν να καταγγέλουν ή ακόμα καλύτερα να αρθρώνουν ένα ανταγωνιστικό λόγο να πάνε στη συνέλευση και να πάρουν το λόγο!
 

1299878

καμία σχέση με σπίθες ο καζάκης

από @ντι-σπίθας 12:34μμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

έχει καταγγείλει τον εθνικισμό της σπίθας και έχει αποχωρήσει... αναζητήστε την επιστολή του. Είναι πολύ σωστός γενικά όποτε τον έχω διαβάσει


 

1299885

Κάποιοι μας περνούν

από .. 12:58μμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

και ψάχνουν για βλήματα εδώ μέσα, η βασική ερώτηση ήταν με ποιες "αμεσοδημοκρατικές" διεργασίες αποφασίστηκε η σύνθεση του πάνελ αυτού και απάντηση δεν πήραμε αλλά μόνο ατεκμηρίωτες μπούρδες περί του πόσο αξιόλογοι ίσως είναι αυτοί οι οικονομολόγοι (που βέβαια γλύφουν το σύστημα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και δεν θέτουν καν θέμα εξόδου από την ΕΕ που δημιούργησε την κρίση) και ότι οι "άλλοι" μπορούν να κάνουν ερωτήσεις από τα κάτω, οπότε γι' αυτούς τους απατεώνες που διοργανώνουν το "αμεσοδημοκρατικό" πανηγυράκι υπάρχει έτσι,...ισηγορία! Το ίδιο είναι να είσαι από καθ' έδρας πολυδιαφημισμένος "οικονομολόγος" των καναλιών και να κάνεις πολύωρη ανάλυση και το ίδιο είναι κάποιοι από κάτω να μπορούν να κάνουν ερωτήσεις! Για βλήματα πραγματικά μας περνούν κάποιοι και δεν έχουν καμία σχέση βέβαια αυτοί που διοργανώνουν το πανηγυράκι αυτό με δημοκρατία, ούτε καν ως πρόσχημα για να περάσουν τις άθλιες απόψεις τους που θα βοηθήσουν να παγιώσουν την εξαθλίωση του κοσμάκη για πολλά χρόνια.

 

1299890

Μάλιστα...

από LOGG 1:14μμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Εκτός αν αργότερα αποφασίσουν να φέρουν και ανθρώπους που κινούνται σε καθαρά αντισυστατικό πλαίσιο να κάνουν...ενημερώσεις. Νομίζω ότι πλέον αρχίζουν να πέφτουν και τα τελευταία κάστρα και δικαιώνονται όσα λέγαμε τόσες μέρες, περί ύπαρξης ιδεολογικού χώρου, καπελώματος και φυσικά...ορίων του event.


 

1299896

προσέξτε τα καπέλα

από Χάρης 1:25μμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: keme_forologisimarch2011.pdf (application/pdf)

 Το καπέλο δεν θα το φάμε από τον Καζάκη και τον Τσακαλώτο, αλλά από τον Βαρουφάκη. Αναρωτιέμαι αν ο κύριος καθηγητής θα επαναλάβει τις θέσεις που διατύπωσε σε εντεταλμένη μελέτη του για το ΕΒΕΑ για μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 15% για τους επιχειρηματίες. Αναρωτιέμαι αν θα σας πει με συνοφρυωμένο ύφος όπως συνηθίζει, αν 'σε μια περίοδο που επιχειρήσεις μεταναστεύουν στην Βουλγαρία και στην Κύπρο, ο βασικός συντελεστής εταιρικού φόρου δεν νοείται να είναι πάνω από 5% μεγαλύτερος απ' ότι σε αυτές τις ανταγωνιστικές προς την Ελλάδα χώρες.' ( επισυναπτόμενο αρχείο: Η φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης, ΚΕΜΕ ΕΒΕΑ, Μάρτιος 2011)
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Μια απλή ερώτηση: γιατί ανταγωνιστικές χώρες; Επειδή και καλά κρίση; 
Δεύτερον: γιατί να μη καλέσουμε και έναν άλλο κύριο, άγνωστο στους περισσότερους, που δεν έχει βέβαια τα φόντα αριστερο-οικονομίστικης, από καθ'έδρας παρλαπίπας, σαν του κυρίου Βαρουφάκη;  Διαβάστε τη γνώμη του  για τον φορολογικό ανταγωνισμό εδώ:   https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=108459157

 

1299909

Χαρούλη, άσε δεν πείθεις

από ... 2:22μμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

το ότι βάζουμε και έναν καθαρά συστημικό όπως ο Βαρουφάκης μέσα σε ένα μίγμα καθαρά διαχειριστών του "κακού Χρέους", για να φανούν αυτοί πιο "προοδευτικοί οι καραρεφόρμες που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατία όπως Καζάκης κτλ. και να πλασάρουν τη λύση σας της ΕΛΕ με τα κόλλυβα της ΕΕ βεβαίως, είναι μια ύπουλη τακτική και τα έχετε μάθει καλά τα κολπάκια αυτά από τους πάτρωνες σας φαίνεται..

 

1299911

μερικοί-μερικοι

από κΑποιος 2:24μμ, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

κοιτάξτε την ένδοια του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ χώρου που δεν έχει να προτίνει κάτι σχετικά με την οικονομια (εκτός μερικών προσπαθειών,φωτεινών εξαιρέσεων) και καθόμαστε μονο και λέμε ευχολόγια που πατάνε στο φαντασιακό   σαν χριστιανοι αναρχικοί που περιμένουμε την δευτέρα παρουσία της αναρχίας και της αυτοοργάνωσης των εργατών.
Μεχρι να κουνήσουμε τον κώλο μας να προτείνουμε κατι με πρακτική ισχύ...
στις χολές και ειρωνείες τύπου ένας άλλος καπιταλισμός είναι εφικτός..
..απαντώ οτι μερικοί είτε προτιμάτε να πάτε πίσω στις σπηλιές είτε να κάτσετε  να γίνουμε όλοι μαζί κινεζοποιημένοι εργάτες στο  μεσσαιωνικό καπιταλιστικό σύστημα που στήνουν το καρτέλ τραπεζιτών-πολυεθνικών

οι ισπανοι αναρχικοί το 36 είχν να προτείνουν κάτι πρακτικό για την κοινωνία του τότε,πάλεψαν και  έχασαν...

Εμείς τι κάνουμε μου λέτε παλεύουμε με ψυξίδα μόνο το φαντασιακό και το αυθόρμητο?
Πρέπει να σταματήσει αυτή η λαίλαπα πάση θυσία ,μετά είναι θέμα του κινήματος αν θα επαναπαυθεί και τη μορφή θ α δώσει.και εκεί θα είναι ο ρόλος μας..
Μέχρι τότε πρέπει να σταματήσει η πορέια που έχουμε πάρει αλλιώς σε 5 χρόνια θα είμαστε χειρότερα από την Αλβανία.
εκτος και αν μερικοί το προτιμάτε...

 

Θέμα: Η "άμεση δημοκρατία" και το αυγό του φιδιού (παράρτημα 1)

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο