"Πράσινη ανάπτυξη" και "πράσειν άλλογα"

2011-02-19 12:01

Το θέμα το είχα από χθες στις "ειδήσεις" αλλά αποφάσισα να το χτυπήσω και πρωτοσέλιδα.

Το πρωτοείδα από καταγγελλία του Φάρου που είναι και μία μαρτυρία από πρώτο χέρι για τα χθεσινά γεγονότα στην Κομοτηνή.

Μέχρι και χθες τα αστικά ΜΜΕ το είχαν κάνει γαργάρα (ενώ αν καιγόταν και καμμία τράπεζα, ε;)

Σήμερα ο "Ριζοσπάστης" έχει ένα εκτενές ρεπορτάζ, στο οποίο και παραπέμπω.

Και στην ουσία τώρα.

Είναι φανερό πως ούτε οι ίδιοι οι κυβερνώντες μας δεν πιστεύουν, αυτό που με περίσσιο θράσσος διαλαλούν δεξιά και αριστερά, ότι έχουν δηλαδή την οποιαδήποτε λαϊκή συναίνεση στην πολιτική που ασκούν.

Η χθεσινή σπασμωδική κίνηση, να βάλουν δηλαδή τα μαντρόσκυλα τους να ψεκάσουν και να ξυλοκοπήσουν ανθρώπους που βρίσκοταν 1,5χλμ(!) μακρυά από τον συντονιστή του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης (σιγά μην τον πω και πρωθυπουργό) είναι ενδεικτική δύο πραγμάτων από την μεριά τους.

Το πρώτο είναι αναμφισβήτητα ο πανικός μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνουν κάποια στιγμή παρεΐτσα στους συντρόφους τους Μπεν-Αλί και Μουμπάρακ. Μια και γνωρίζουν πως μια σπίθα αρκεί για να ανάψει η πυρκαγιά, προσπαθούν να σβήσουν τις εστίες αντίστασης, εν τη γεννέση τους.

Το δεύτερο είναι η αποφασιστικότητα τους, να εφαρμόσουν με κάθε δυνατό μέσο το πρόγραμμα πλήρους εξανδραποδισμού των λαϊκών στρωμάτων.

Οσο η προπαγάνδα τους δείχνει να υποχωρεί άτακτα μπροστά στην αμίλοικτη πραγματικότητα, τόσο θα επιστρατεύεται η ωμή βία των ΜΑΤ και γιατί όχι και του στρατού, που ήδη εκπαιδεύεται πάνω σε αυτό, σε κάποια μεταγενέστερη φάση.

Ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Ας φροντίσουμε, όπως η προπαγάνδα τους σκόνταψε πάνω στην πραγματικότητα, έτσι και η καταστολή τους να βρει πάνω στην πραγματικότητα της λαϊκής δύναμης και αποφασιστικότητας.

Υ.Γ.

οποιαδήποτε άλλη πηγή αναφέρεται στο γεγονός, θα προστεθεί στο τέλος του άρθρου, κατά την διάρκεια της ημέρας.

24 ώρες μετά τα γεγονότα δεν υπήρχε ούτε απλή αναφορά σε αυτά, από(για να ξέρουμε και με τι έχουμε να κάνουμε):