Blog

τι τους κοιτάμε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεέ; τι τους ζαχαρώνουμε;!

2011-04-08 12:13

μετά όταν αντί γιαουρτιών θα ξαναρχίσουν να τρώνε ξύλο, ποιός θα τους φταίει; Ο ...Τσίπρας(!) ή το ΠΑΜΕ; Ρητορική η ερώτηση βεβαίως....

ΠΑΣΟΚος βουλευτής πουλάει τσαμπουκά στους "Δεν Πληρώνω" και στέλνει μία γυναίκα στο νοσοκομείο

 

Eπεισόδιο στα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, με πρωταγωνιστή τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΧΡ. Μαγκούφη, εισηγητής του νομοσχεδίου Ρέππα και πολέμιος του "δεν πληρώνω"..Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά πραγματοποιούν κατάληψη στο σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού βρίσκουν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πληρώνουν.

Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι που στα διόδια φτάνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σταματά για να πληρώσει. Οι συγκεντρωμένοι, που δεν γνωρίζουν ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν, του φωνάζουν να περάσει ελεύθερα όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί. Ο οδηγός επιμένει να πληρώσει, οι καταληψίες δεν αφήνουν και αρχίζει μια έντονη λογομαχία.


Ο Μαγκούφης στα διόδια

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει, βουτάει μια γυναίκα από τον γιακά και αρχίζει να την ταρακουνάει. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρπάζουν από τα χέρια του βουλευτή τη γυναίκα και τον απωθούν, ενώ απειλούνται πιο σοβαρά επεισόδια. Η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ο Χρήστος Μαγκούφης μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο στα διόδια φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, του τοπικού τμήματος, ακόμη και ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας.
Τότε τα μέλη του κινήματος πληροφορούνται ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη.

Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας. Ο βουλευτής με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. «Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο», είπε ο βουλευτής.


Η γυναίκα που συμμετείχε στην κινητοποίηση του "Δεν Πληρώνω" φεύγει με το ασθενοφόρο

Αναδημοσίευση από volostv - από το epitropesdiodiastop.blogspot.com μαθαίνουμε ότι η αστυνομία προστάτεψε-φυγάδευσε το βουλευτή, ενώ η γυναίκα διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο ότι έχει κάταγμα πλευρού...

Και για να μην ξεχνιώμαστε....

2011-04-07 14:35

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Μαζικά στα γραφεία του Σωματείου μας
Από 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ μέχρι και 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Για σωματείο μαζικό, αποτελεσματικό στον αγώνα, για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων και την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• 35ωρο – 7ωρο – 5θήμερο, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση ωρομίσθιου-μερικής απασχόλησης. Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους.
• Ενιαίο, συνεχές ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όχι πάνω από 48 ώρες.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ .
• Μισθοί και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης .
• Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.

Με την ψήφο μας καταδικάζουμε τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΟΙΥΕ - ΕΚΑ
(ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ- ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που συμφωνούν με το σημερινό ωράριο το ήδη απελευθερωμένο και που έχει την συναίνεση και την υπογραφή τους.

Το σημερινό ωράριο αποτελεί τη βάση για την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου και την κατάργηση της Κυριακής αργίας.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
 

Επ'ευκαιρείας της απεργίας της ΕΣΗΕΑ

2011-04-07 14:23

Είπα να αναδημοσιεύσω το παρακάτω, μια και προσφέρεται για κουβέντα και προβληματισμό. Αλλωστε η προπαγάνδα πλέον κινείται μεταξύ "βαρειάς βιομηχανίας" και ανοιχτής καταστολής.

 

 
Από τα ταμπλόιντ στο Διαδίκτυο

Αρκετοί ήσαν αυτοί που υποστήριζαν ότι η «δημοσιογραφία των πολιτών», μέσω των μπλογκ και του Διαδικτύου, θα απελευθέρωνε την ενημέρωση από τον ζυγό των μεγάλων «διαπλεκομένων» μεντιακών επιχειρήσεων. Γιατί η ίδρυση εφημερίδων, περιοδικών, σταθμών απαιτεί μεγάλα κεφάλαια, τόσο μεγαλύτερα όσο μεγαλύτερη η εμβέλειά τους. Αντιθέτως το Διαδίκτυο είναι φθηνό, ελεύθερο, παντού: ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει δικτυακό τόπο και να δημοσιεύει τις απόψεις και τις πληροφορίες του, καθιστώντας το δημιούργημά του προσβάσιμο παγκοσμίως. Θα έλαμπε επιτέλους η αλήθεια για τα πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα, που την πνίγει η κατευθυνόμενη ειδησεογραφία των μεγιστάνων του Τύπου- η στιγμή που κάθε έντιμος πολίτης, κάθε ομάδα με περιορισμένα μέσα και αποκλίνουσες απόψεις θα συναντούσε το μεγάλο κοινό, είχε φθάσει.
Η «ελπίδα» αυτή δεν ήταν καινούργια: τον ίδιο ενθουσιασμό είχε δημιουργήσει στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η εμφάνιση των προσωπικών υπολογιστών και του desk top publishing που έδινε στον καθένα τη δυνατότητα να τυπώνει σπίτι του εφημερίδες, περιοδικά, αφίσες. Κάθε grassroots κίνημα αποκτούσε τα μέσα διακίνησης των ιδεών του, θα ξεπήδαγαν παντού μικρά ρυάκια, η συμβολή τους θα γεννούσε το μεγάλο ποτάμι της αλλαγής. Τα ίδια λέγονταν κατά τη δεκαετία του 1950, όταν εμφανίστηκε ο ξεχασμένος πια πολύγραφος, τα ίδια πριν από 90 χρόνια (δεκαετία του 1920, αλλά σε άλλες χώρες) όταν ξεκίνησε η ραδιοφωνία. Κάθε γενιά έχει το δικό της μέσο που «απελευθερώνει» τον λόγο των πολλών από την «κυριαρχία» του κατεστημένου λόγου.
Ολες αυτές οι «ελπίδες» δεν διαψεύστηκαν επειδή τελικά το κατεστημένο κατάφερε να πνίξει τις νέες φωνές αλλά επειδή ήσαν και είναι εντελώς λάθος: στηρίζονται στη θεωρία της συνωμοσίας που απαιτεί τα μεγάλα μέντια να κρύβουν την αλήθεια για λόγους συμφερόντων- και ήρθαν τα τηλεγραφήματα του wikileaks να αποκαλύψουν ότι τα ξέρουμε όλα. Πέρα από ανεκδοτολογικές λεπτομέρειες, οι διπλωμάτες δεν γνωρίζουν περισσότερα από όσα οι ενημερωμένοι πολίτες και δεν γράφουν στις κυβερνήσεις τους διαφορετικά από όσα συζητάμε μεταξύ μας - που τα μαθαίνουμε από τα μεγάλα μέσα, προς τα οποία διπλωμάτες και πολιτικοί είχαν διαρρεύσει τις πληροφορίες, ενίοτε προτού ακόμη τις ανταλλάξουν μεταξύ τους.
Φυσικά, όλα αυτά τα εκάστοτε «νέα μέσα» άλλαζαν τον τρόπο που επικοινωνούμε, έδιναν μεγαλύτερες δυνατότητες έκφρασης, ενίσχυαν τον πολιτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό· αναμφίβολα, υπήρξαν ομάδες που χρησιμοποιώντας τα κέρδισαν υποθέσεις που αλλιώς θα ήσαν χαμένες. Οπωσδήποτε, υπάρχουν σήμερα εξαιρετικές ιστοσελίδες που διακρίνονται για την ποιότητα του περιεχομένου τους, όπως παλαιότερα υπήρχαν τέτοια περιοδικά- όμως η γενική εικόνα είναι η ίδια σε όλες τις χώρες: ανάλογα με το μέγεθός της, πέντε, δέκα, είκοσι, κυρίαρχα μέντια και γύρω τους γαλαξίας από μικρότερα και όλο μικρότερα, ώσπου να φθάσουμε στην αστρική σκόνη των ιστοσελίδων κάθε φανατικού ακροδεξιού, κάθε παραγνωρισμένης μεγαλοφυΐας, κάθε «υποτιμημένου από τα κυκλώματα» ποιητή, μουσικού, συγγραφέα. Που αναδημοσιεύουν ο ένας τα κείμενα του άλλου και παινεύουν ο ένας τον άλλο πόσο σπουδαίοι και πόσο αδικημένοι είναι. Αντίστοιχοι, παλαιότερα, τύπωναν περιθωριακές εφημερίδες και δημοσίευαν τα μεγαλοφυή έργα τους «ιδίοις αναλώμασιν».
Το ότι το troktiko, το jungle ή το tromaktiko βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του ελληνικού web γιατί μας εκπλήσσει; Δεν ήσαν η «Αυριανή» των σκανδάλων, η «Απογευματινή» των εγκλημάτων, ο «Ελεύθερος Τύπος» των γυμνών φωτογραφιών της Δήμητρας Λιάνη, σε αντίστοιχες θέσεις την εποχή της κυριαρχίας των τυπωμένων εφημερίδων; Δεν είναι η «Sun» και η «Βild» πρώτες σε κυκλοφορία σε Βρετανία και Γερμανία και αντίστοιχες σε άλλες χώρες; Η επιτυχημένη συνταγή για μεγάλες κυκλοφορίες είναι τα 3S, λένε οι Αγγλοαμερικανοί: Sex, Scandals, Sports. Στην υπερπολιτικοποιημένη (λόγω της εξάρτησης πλειοψηφίας των κατοίκων της από το κράτος και τους πολιτικούς) χώρα μας, η αποκάλυψη σκανδάλων αποτελεί το βασικό μέλημα κάθε μικρού εκδότη που προσδοκά να γίνει μεγάλος- και αρκετοί, τα κατάφεραν, γιατί να μην ελπίζουν και άλλοι; Δεν έχουν καταδικαστεί εκδότες λούμπεν εντύπων (Μιχαλόπουλος, Ψωμιάδης, κτλ.), έμπιστοι κάποτε ισχυρών πολιτικών, για εκβιασμό; Γιατί να μη γίνονται εκβιασμοί και την εποχή του Ιnternet;
Τα μέντια άλλαξαν υπόστρωμα, αλλά τα βασικά παραμένουν ίδια- για τούτο δεν κατανοώ της ηθικές καταγγελίες περί «ανωνυμογραφίας των μπλόγκερ» όταν χωρίς κατοχύρωση της «ανωνυμίας των πηγών» δεν θα υπήρχε δημοσιογραφία, όταν όλες οι εφημερίδες έχουν ανώνυμες ή ψευδώνυμες στήλες, όταν κρίσιμα ρεπορτάζ δημοσιεύονται ανώνυμα για να προστατευθεί ο συντάκτης- όταν όλος ο «Εconomist» είναι ανώνυμος, ούτε καν το όνομα του διευθυντή του δεν αναφέρεται. Σημασία έχει ο τίτλος, αυτός εξασφαλίζει την εγκυρότητα- και η κουλτούρα των αναγνωστών, πόσο τους ενδιαφέρει η εγκυρότητα ή ο εντυπωσιασμός.
Πολύ περισσότερο δεν κατανοώ τη χρησιμοποίηση του νόμου περί «συκοφαντικής δυσφήμισης» που αποτελεί εργαλείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πολιτικών εναντίον των μέντια και των δημοσιογράφων- δεν κατανοώ τη χρήση του από δημοσιογράφους, έστω και εναντίον εκπροσώπων της λούμπεν δημοσιογραφίας. Οσοι διαθέτουν δημόσιο λόγο, δεν έχουν λόγο να καταφεύγουν στα δικαστήρια, έτσι διδάσκει παραδειγματικά η στάση, δεκαετίες τώρα, διακεκριμένων εκδοτών και διευθυντών, απέναντι σε όσα συκοφαντικά διακινούνται εναντίον τους, με πρόσφατο παράδειγμα τις αθλιότητες για το πραξικόπημα στην Κύπρο.
Η λούμπεν-φασιστοειδής δημοσιογραφία δεν αντιμετωπίζεται δικαστικά ή διοικητικά: η απήχησή της θα περιοριστεί μόνο όταν δεν προσκαλούνται εκπρόσωποί της σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές και δεν φιλοξενούνται σε σελίδες εντύπων που θέλουν να είναι έγκυρα.
Ρsychoyos@tovima.gr

www.tovima.gr/opinions/article/?aid=393535&h1=true

σε άμεση σχέση με το παραπάνω: aleksandrosdelarge.blogspot.com/2011/04/debtocracy.html

Γκάλοπ metron analysis: 28% το ΚΚΕ!

2011-04-01 17:57

Περισσότερα....

Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο

2011-03-29 15:53

Ακρως αποκαλυπτικός για το βάθος της ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη, ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, με όσα είπε στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο, προς τιμή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος το πρωί της ίδιας μέρας με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μετά τη λήξη της Συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο Μπ. Ομπάμα με τη χαρακτηριστική φράση «πολεμάμε μαζί» απένειμε δημόσια εύσημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, μαζί με τις ΗΠΑ, στους πολέμους στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, δείχνοντας πόσο ψεύτικοι είναι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, που τους επαναλαμβάνουν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. ότι δήθεν ο ρόλος της Ελλάδας είναι βοηθητικός και όχι ουσιαστικός.

Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 20 λεπτών, που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ελληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, ο Μπ. Ομπάμα σημείωσε με νόημα την «ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην περιοχή», αναφέρθηκε εκτενώς στις πολεμικές επιχειρήσεις, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση συνδράμει από θάλασσα, αέρα και έδαφος και συνεχάρη τον Γ. Παπανδρέου «για τη θετική πορεία της χώρας».

Στο μεταξύ, όλο και περισσότερο βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο. Χτες, σε ελληνικά αεροδρόμια βρίσκονταν 22 «συμμαχικά» μαχητικά αεροσκάφη και ακόμα άλλα 10 μεταγωγικά και άλλων αποστολών. Ειδικά στη βάση της Σούδας είχαν προσγειωθεί: 6 «Μιράζ-2000» του Κατάρ, 4 «Μιράζ-2000» της Γαλλίας και 6 «F-16» της Νορβηγίας. Επίσης, 2 ιπτάμενα ραντάρ «KC-135», 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου «RC-135», των ΗΠΑ και ένα αμερικανικό μεταγωγικό «C-130», καθώς και ένα γαλλικό μεταγωγικό «C-160». Επίσης, στη Σούδα έχει ελλιμενιστεί ένα αμερικανικό υποβρύχιο. Στη βάση του Αράξου παραμένουν τα 6 βελγικά «F-16», τα οποία παίρνουν μέρος στους βομβαρδισμούς λιβυκών στόχων. Χρησιμοποιούνται ακόμα, εκτός από τη Σούδα και τον Αραξο, τα αεροδρόμια της Ανδραβίδας και του Ακτίου και ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για χρήση των πολεμικών αεροδρομίων στο Καστέλι της Κρήτης και της Καλαμάτας, πράγμα που επιβεβαιώνει και ο Ε. Βενιζέλος.

«Τώρα, είπε ο υπουργός Αμυνας, που αναπτύσσεται η ΝΑΤΟική επιχείρηση, θα εξετάσουμε και άλλα αιτήματα, μέσα στο πέπλο αυτό το ΝΑΤΟικό, τα οποία θα τα αξιολογήσουμε, πάντα με κριτήριο το Ψήφισμα 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας και πάντα στο πλαίσιο του άρθρου 28 του ελληνικού Συντάγματος», είπε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε «ήδη η ελληνική φρεγάτα "Λήμνος" έχει αναλάβει αποστολή». Σχετικά με τα ζητήματα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων νότια της Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ» που είναι τέτοιος που να «διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά μας δικαιώματα», αφού «η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης είναι η περιοχή στην οποία αναπτύσσεται η επιχείρηση του ΝΑΤΟ, το εμπάργκο όπλων, και αναπτύσσεται υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ με Αμερικανό, Καναδό και Ιταλό διοικητές»

Από: www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/3/2011&id=13344&pageNo=11&direction=1

 

Το έγκλημα στη Λιβύη και η «Αριστερά»

2011-03-27 09:10

Αποφάσισα να ποστάρω "πρωτοσέλιδα" το συγκεκριμένο άρθρο του Φωτόπουλου, γιατί πιστεύω πως προσφέρεται για μεγάλο προβληματισμό, σε μία υπόθεση στην οποία η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα κατάφερε μέχρι ενός σημείου (της ανοιχτής επέμβασης) να μπερδέψει όλους μας.

Τάκης Φωτόπουλος

Με το πλήρωμα του χρόνου, παίρνουν πια «με τις πέτρες» τη Κοινοβουλευτική Χούντα, ακόμη και σε φιλήσυχα νησιά όπως η Σύρος. Εντούτοις, ο θρασύτατος εκπρόσωπός της τολμά να χαρακτηρίζει «φασίζουσα» τη λαϊκή αντίδραση στην πιο «φασίζουσα» κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, η οποία έχει καταντήσει ακόμη και την αντιπροσωπευτική «δημοκρατία» κενό γράμμα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει φαλκιδεύσει με κάθε τρόπο οποιεσδήποτε ελευθερίες συνδέονται με συλλογικούς αγώνες: από επιστρατεύσεις απεργών μέχρι την κατά σύστημα κήρυξη (από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη) κάθε ενοχλητικής για τις ελίτ απεργίας ως «καταχρηστικής» και την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων με τη χρήση μαζικής βίας για τη κατάπνιξή τους με οποιαδήποτε αφορμή. Και, το κυριότερο, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν ζήτησε μέσα από δημοψήφισμα (που ―υπό προϋποθέσεις― είναι το μόνο ψήγμα δημοκρατίας στην αντιπροσωπευτική «δημοκρατία») την έγκριση των κτηνωδών μέτρων που καταλύουν σχεδόν όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν κάθε κοινωνικό πλούτο και καταδικάζουν στην ανεργία μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και, ακόμη μεγαλύτερο, στη φτώχεια. Σε αυτό, βέβαια, πήρε μαθήματα από την Ευρωπαϊκή ελίτ που, μετά τη συνεχή σχεδόν απόρριψη των νεοφιλελεύθερων προτάσεών της για την ΕΕ από τους Ευρωπαϊκούς λαούς, τώρα αποφεύγει συστηματικά τα δημοψηφίσματα! Ίσως είναι λοιπόν καιρός η Χούντα, που κατά σύστημα εξαπατά τον Ελληνικό λαό, αντί να τον βρίζει επειδή αντιδρά στην περιφρονητική αγνόηση της βούλησής του από τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες, να υιοθετήσει μια παραλλαγή του παλαιού βασιλικού λογότυπου που θα την εκφράζει απόλυτα: «Ισχύς μου η προστασία των ΜΑΤ»...

 

Όμως δεν έφθανε το έγκλημα της Χούντας κατά του Ελληνικού λαού αλλά τώρα τον εμπλέκει και σε πόλεμο, χωρίς βέβαια να τον ρωτήσει ―όπως άλλωστε κάνουν και όλες οι άλλες δυτικές «δημοκρατίες», όπου για κρίσιμα θέματα δεν σκοτώνουν μεν διαδηλωτές αλλά απλά τους αγνοούν, όσοι και να είναι, και τους πνίγουν στα δακρυγόνα κ.λπ., ώστε να τρομοκρατούν τη μεγάλη πλειοψηφία που δεν έχει σχετική εμπειρία. Ο πόλεμος αυτός αποτελεί άλλο ένα έγκλημα κατά του Αραβικού έθνους αφού οδηγεί βραχυπρόθεσμα στον διαμελισμό της Λιβύης και μακροπρόθεσμα στην «αλλαγή καθεστώτος» που επιδιώκει η υπερεθνική ελίτ, μαζί με το εγκληματικό Σιωνιστικό κράτος των Λίπερμαν, Νετανιάχου κ.ά., με τους οποίους η Χούντα έχει αναπτύξει πρωτόγνωρους για ελληνική κυβέρνηση φιλικούς δεσμούς. Γεγονός που θα έχει βαρύτατες συνέπειες για τον Ελληνικό λαό. Όχι βέβαια από τους σημερινούς συνομιλητές ομολόγους του «Γιωργάκη» και καρπαζοεισπράκτορες της υπερεθνικής ελίτ, αλλά από τα αναδυόμενα Αραβικά λαϊκά κινήματα που τους καταποντίζουν, όπως τους ομοϊδεάτες του «σοσιαλιστές» στη «Σοσιαλιστική» Διεθνή Μπεν Αλί και Μουμπάρακ!

 

Όπως υποστήριξα στο προηγούμενο άρθρο μου, υπάρχουν θεμελιακές διαφορές μεταξύ των παλλαϊκών εξεγέρσεων στην Τυνησία και την Αίγυπτο και της δήθεν «επαναστατικής» εξέγερσης στην Λιβύη, την οποία υποστηρίζει σήμερα όχι μόνο η άθλια «αριστερά» των Κον Μπεντίτ κ.ά ―που υποστήριξε επίσης, άμεσα η έμμεσα, και όλους τους άλλους «πολέμους» της εγκληματικής υπερεθνικής ελίτ― αλλά και σημαντικό τμήμα της κρατικιστικής «αντισυστημικής» Αριστεράς, καθώς και σύμπασα η «ελευθεριακή»! Η «Αριστερά» αυτή «δεν βλέπει» όχι μόνο τις ιστορικές διαφορές που ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο, αλλά και τις τεράστιες ομοιότητες μεταξύ κάποιων καθεστώτων και των συναφών εξεγέρσεων. Έτσι, «δεν βλέπει» ότι:

  • τα καθεστώτα στην Αίγυπτο και Τυνησία είναι πελατειακά καθεστώτα της υπερεθνικής ελίτ, άμεσα εξαρτημένα από αυτή που ελέγχει ακόμη και τον στρατό τους, ο οποίος άλλωστε επέτρεψε την αλλαγή του πολιτικού προσωπικού στις χώρες αυτές (αλλά όχι, βέβαια, και των ίδιων των καθεστώτων!), στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής «εκδημοκρατισμού» στον Αραβικό κόσμο (παρόμοιου με αυτόν στην Λατινική Αμερική). Ανάλογη τύχη μπορεί να έχουν αύριο και τα καθεστώτα στην Υεμένη και το Μπαχρέιν ―όχι, όμως της Σαουδικής Αραβίας (όπου οι διαδηλωτές πυροβολούνται πριν να διαδηλώσουν!), εφόσον η σημερινή εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιό της είναι κρίσιμη.

  • τα καθεστώτα στην Λιβύη, το Ιράν, Συρία (ή χθες το Ιράκ) δεν είναι πελατειακά καθεστώτα και μόνο έμμεσα εξαρτώνται από την Δύση, στο βαθμό που είναι ενσωματωμένα στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς. Γι’ αυτό και η υπερεθνική ελίτ, όταν γίνουν αρκούντως «ενοχλητικά», δεν έχει άλλο τρόπο να τα ανατρέψει παρά μόνο μέσω της «αλλαγής καθεστώτος» που μπορεί να επιτύχει με τη χρησιμοποίηση της κτηνώδους στρατιωτικής μηχανής της που στηρίζεται κυρίως στους μισθοφόρους του Αμερικανικού και του Βρετανικού στρατού.

  • οι εξεγέρσεις κατά των πελατειακών καθεστώτων είναι κατά κανόνα γνήσιες παλλαϊκές εξεγέρσεις, εφόσον τα διεφθαρμένα αυτά καθεστώτα στηρίζονται μόνο στην εύνοια της υπερεθνικής ελίτ, μιας ντόπιας μικρής ελίτ και του κρατικού τρομοκρατικού μηχανισμού.

  • οι εξεγέρσεις ενάντια στα μη πελατειακά καθεστώτα δεν είναι κατά κανόνα παλλαϊκές, εφόσον συνήθως τα καθεστώτα αυτά είτε είναι συνεχιστές λαϊκών επαναστάσεων (Ιράν) είτε εκφράζουν εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, όπως στην Λιβύη και στα Μπααθικά καθεστώτα (Ιράκ, Συρία). Αυτό σημαίνει ότι έχουν σημαντική λαϊκή στήριξη και, επομένως, η ανατροπή τους από την υπερεθνική ελίτ μπορεί να θεμελιωθεί μόνο μέσα από την εκμετάλλευση ενός (ανοικτού ή μη) εμφυλίου πολέμου (Ιράκ, Λιβύη κ.λπ.).

Με βάση τα παραπάνω δεν είναι περίεργο ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ που ενέκρινε τη νέα εγκληματική εκστρατεία της υπερεθνικής ελίτ, δήθεν για την προστασία των σφαγιαζόμενων απο τον Κανταφι Λιβύων, στη πραγματικότητα στοχεύει στην αλλαγή καθεστώτος (οπως άλλωστε ανοικτά δηλώνουν οι εκπρόσωποι της, παρα το γεγονός ότι ακόμη και το ψήφισμα του ΟΗΕ δεν θέτει παρόμοιο στόχο!). Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι το ψήφισμα αυτο θεμελιώθηκε:

 

α) πρώτον, σε αίτημα των «επαναστατών» της Λιβύης. Έτσι είδαμε για πρώτη φορά «επαναστάτες» να ζητούν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για να νικήσουν σε εμφύλιο πόλεμο ―ο οποίος δεν έχει σχέση βέβαια με εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο, όπως κάποιοι «αριστεροί αναλυτές» εσκεμμένα συγχέουν (συγκρίνοντας το ακόμη και με τον απελευθερωτικό αγώνα του... 1821!) εκτός βέβαια αν οι «αριστεροί» αυτοί στον πόλεμο του Βιετνάμ υποστήριζαν αντίστοιχα και το αίτημα των Νοτιοβιετναμέζων προς τους Αμερικανούς για την «απελευθέρωση» της χώρας τους... Και αυτά όλα τη στιγμή που οι «επαναστάτες» της Βεγγάζης έχουν γεμίσει τους τοίχους της πόλης με συνθήματα «όχι στη ξένη επέμβαση», την ήμερα που ανακοινώθηκε η ξένη επέμβαση χόρευαν στους δρόμους όλη νύχτα, και τώρα που τα Νατοϊκά αεροπλάνα κάνουν σκοποβολή (όπως πριν στο Ιράκ) κονιορτοποιώντας τις δυνάμεις που υποστηρίζουν το καθεστώς, αυτοί πανηγυρίζουν για τη νίκη «τους» (τα ειρωνικά εισαγωγικά ανήκουν στον Βρετανό ανταποκριτή[1]) γύρω απο τα απανθρακωμένα οχήματα και πτώματα στρατιωτών.

 

β) δεύτερον, σε αίτημα του Αραβικού Συνδέσμου. Όμως, αυτό είναι άλλη μια απάτη. Όχι μόνο γιατί από τα 22 μέλη του μόνο 10 έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία και από αυτούς τα 2 (Συρία, Αλγερία) το καταψήφισαν. Αλλά και γιατί ανάμεσα στους υπερψηφίσαντες το ψήφισμα είναι όλα τα κράτη που σφάζουν σήμερα τους λαούς τους και μάλιστα κατά πολύ αγριότερο τρόπο από τη Λιβύη, αφού ούτε ο πιο καλοπληρωμένος δυτικός δημοσιογράφος δεν τόλμησε να ισχυριστεί ότι οι δυνάμεις του Καντάφι καταλαμβάνουν νοσοκομεία και κτυπούν το ιατρικό προσωπικό στους δρόμους που περισυλλέγει τους τραυματισμένους από τα πυρά του στρατού της Σαουδικής Αραβίας (που κλήθηκε να επιβάλλει την τάξη), χωρίς βεβαια η υπερεθνική ελίτ να νιώσει την ανάγκη να επέμβει για τη κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου (που ακόμη και ο ΟΗΕ κατήγγειλε![2]) και παρά το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν στο Μπαχρέιν τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στη περιοχή! Ένα άλλο μέλος που υπερψήφισε το αίτημα είναι η Υεμένη η οποία συνεχίζει να σφάζει μαζικά τους πολίτες της.[3]

 

Είναι ακόμη επιβεβαιωτικό των παραπάνω συμπερασμάτων για τους «επαναστάτες» της Λιβύης ότι ούτε η νέα κυβέρνηση στη Τυνησία ούτε αυτή στην Αίγυπτο αντιτάχθηκαν στο ψήφισμα για την στρατιωτική επέμβαση της υπερεθνικής ελίτ, ενώ για την Αίγυπτο έχουν επιβεβαιωθεί πια οι πληροφορίες (ακόμη και από τον απεσταλμένο της ΝΕΤ!) ότι παίζει ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου οπλισμού στους «επαναστάτες», κατά παράβαση του αποκλεισμού όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ. Ακόμη, επιβεβαιωτικό των παραπάνω συμπερασμάτων είναι ότι ενώ οι εξεγέρσεις στην Τυνησία και Αίγυπτο ήταν πραγματικές παλλαϊκές εξεγέρσεις, η κοινωνική βάση των «επαναστατών» στη Λιβύη είναι πολύ μικρή και εντοπισμένη γεωγραφικά σε φυλές που παραδοσιακά ήταν εναντίον του Καντάφι, στη «νεολαία του ίντερνετ» που ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο μου, και κυρίως στους Ισλαμιστές που ξεκινούν κάθε διαδήλωση και μάχη με το «επαναστατικό» σύνθημα «ο Θεός είναι μεγάλος». Και είναι ακριβώς η στήριξη της «επανάστασης» από μια «ανίερη συμμαχία» των Ισλαμιστών κατά του κοσμικού καθεστώτος του Καντάφι αυτή που ένωσε τον αγιατολάχ Χομεϊνί του Ιράν και τους συνεργαζόμενους με το Ιράν Ισλαμιστές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο (οι οποίοι ελέγχουν τη κυβέρνηση του Λιβάνου που πρωτοστάτησε στον ΟΗΕ για να περάσει το ψήφισμα) αλλά και της Χαμάς στην Παλαιστίνη καθώς και το εμιράτο του Κατάρ που ήταν το πρώτο που ενίσχυσε την «επαναστατική» κυβέρνηση, αφού άλλωστε η όλη μιντιακή εκστρατεία για τις «μαζικές σφαγές του Καντάφι» ξεκίνησε από το κανάλι της Αλ Τζαζίρα που ξαφνικά μετατράπηκε σε κανάλι της υπερεθνικής ελίτ!

 

Από την άλλη μεριά οι ενδείξεις για την ισχυρή κοινωνική βάση του καθεστώτος είναι πολλές. Το γεγονός ότι το «δικτατορικό» καθεστώς που δήθεν στηρίζεται μόνο στην οικογένεια Καντάφι και τους μισθοφόρους, όπως υποστηρίζει η αδίστακτη προπαγάνδα των ΜΜΕ, δεν έχει ενδοιασμό να μοιράζει οπλισμό στον λαό (που κανένα δικτατορικό καθεστώς δεν έχει κάνει στην Ιστορία, εφόσον εύκολα θα μπορούσαν τα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα να στρέψουν τα όπλα τους κατά του καθεστώτος) είναι μια ένδειξη. Άλλη ένδειξη είναι ότι παρά τους ανηλεείς βομβαρδισμούς όχι μόνο δεν σημειώθηκε καμιά επανάσταση κατά του καθεστώτος, όπως από την πρώτη μέρα έλεγαν τα φερέφωνα της υπερεθνικής ελίτ, αλλά αντίθετα οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να πολεμούν χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες ανεφοδιασμού που τις καταστρέφουν οι καθημερινοί βομβαρδισμοί και ενώ τους απανθρακώνουν τα Νατοϊκά αεροπλάνα ―τη στιγμή που θα μπορούσαν τώρα εύκολα να λιποτακτήσουν προς τον αντίπαλο. Αντίθετα, όπως ομολόγησε «υπουργός» της «επαναστατικής» κυβέρνησης (που δίδασκε 35 χρόνια στις ΗΠΑ και μόλις επέστρεψε στη Βεγγάζη!)[4] οι χιλιάδες στρατιώτες του Καντάφι που λιποτάκτησαν στην αρχή της εξέγερσης τελικά κατέληξαν να μην είναι (μαζί με τους εκπαιδευμένους στρατιωτικά αντάρτες) πάνω από 1.000, προφανώς γιατί οι λιποτάκτες προτίμησαν να πάνε σπίτια τους (αν δεν γύρισαν στον στρατό!). Και αυτό, όχι βέβαια γιατί όλοι αυτοί που πολεμούν θαυμάζουν αναγκαστικά το καθεστώς Καντάφι (παρόλο που σύμφωνα με συνέντευξη Ισπανίδας που διαμένει από χρόνια στη Λιβύη το 80% του λαού στηρίζει το καθεστώς[5]) αλλά γιατί δεν θέλουν να έχουν τη τύχη της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, την οποία ξέρουν ότι θα έχουν, αν νικήσουν οι «επαναστάτες» οι οποίοι, όπως τώρα αποκαλύπτεται από αναμφισβήτητη πηγή, την τ. διευθύντρια των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών[6], υποστηριζόντουσαν εδώ και 30 χρόνια από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των δυτικών χωρών!

 

Δεν είναι επομένως άθλιοι μόνο αυτοί που αυτο-αποκαλούνται «αριστεροί» ή «ελευθεριακοί» και δεν έχουν δισταγμό ακόμη και να υποστηρίζουν την εγκληματική επίθεση της υπερεθνικής ελίτ. Το ίδιο άθλιοι είναι και οι αντίστοιχοι «αριστεροί» και «ελευθεριακοί» που διαφωνούν μεν με την Νατοϊκή εκστρατεία αλλά συντάσσονται με τους «επαναστάτες», ουσιαστικά παίρνοντας μια θέση «ίσων αποστάσεων» η οποία κυριολεκτικά πάγωσε το διεθνές αντιπολεμικό κίνημα, πολύ περισσότερο και από τους προηγούμενους πολέμους της υπερεθνικής ελίτ, χάρη στην μαζική προπαγάνδα των διεθνών ΜΜΕ στα οποία, όπως είδαμε, προστέθηκαν και τα Ισλαμικά.

 

Η έντιμη στάση κάθε πραγματικού αριστερού και ελευθεριακού είναι ο αγώνας κατά της υπερεθνικής ελίτ και των οργάνων της, ώστε να αναγκαστεί να σταματήσει το έγκλημά της στη Λιβύη που δεν έχει άλλο στόχο παρά να αλλάξει τον χάρτη ώστε από το Μαρόκο και την Αλγερία μέχρι το Αφγανιστάν να δημιουργηθεί μια θάλασσα πελατειακών καθεστώτων πλήρως ενσωματωμένων στην διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς. Απόκειται κατόπιν στους λαούς αυτούς να συνεχίσουν τον αγώνα αφού απελευθερωθούν από την υπερεθνική ελίτ, ώστε να δημιουργήσουν πραγματικά δημοκρατικές δομές που εξασφαλίζουν την ισοκατανομή της πολιτικής και οικονομικής δύναμης μεταξύ όλων των πολιτών.

 

 

Υ.Γ. Το προηγούμενο άρθρο μου για τη Λιβύη που αναδημοσιεύθηκε ευρέως στο διαδίκτυο προκάλεσε και κάποιες ανέντιμες αντιδράσεις, όπως κάποιου θρασύδειλου ανωνύμου στα ιντιμίντια που κατέφυγε στην πρακτορολογία εναντίον μου, με την ανοχή της Συντακτικής Ομάδας που στην αρχή το δημοσίευσε και όταν εξέφρασα δημοσία την αγανάκτηση μου αντί να κρύψει το άθλιο συκοφαντικό σχόλιο που παραβίαζε κατάφωρα την ίδια την πολιτική Δημοσίευσης του μέσου, έκρυψε ολόκληρο τον ενδιαφέροντα διάλογο για τη Λιβύη όπου πολλοί εξέφραζαν παρόμοιες απόψεις με του άρθρου μου!. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι το λασπολογικό σχόλιο έκανε και αναπαραγωγή άρθρου του Δ. Ψαρρά στην εφημερίδα, ο οποίος ανακάλυψε (τη στιγμή μάλιστα που η υπερεθνική ελίτ ετοίμαζε την επίθεση κατά της Λιβύης που αποκάλυπτε το άρθρο μου!) τη σχέση Καντάφι και Κ. Πλεύρη (λες και ο Καντάφι μόνο σχέσεις τον Κ. Πλεύρη είχε!) για να κάνει την περισπούδαστη ερώτηση: «Και τώρα τι θα κάνει ο ελληνικός εθνικοσοσιαλισμός χωρίς Καντάφι;» για να δώσει ο ίδιος την απάντηση ότι θα πάει με τον Αχμαντινετζάντ! Η αιχμή προφανής: όποιος υποστηρίζει την αντι-ιμπεριαλιστική πολιτική κάποιων καθεστώτων όπως η Λιβύη ή το Ιράν είναι εθνικοσοσιαλιστής γιατί (προφανώς!) τα καθεστώτα είναι εθνικοσοσιαλιστικά! Όμως, έκτος από το γεγονός ότι δεν ξέρω κανένα διεθνή σοβαρό αναλυτή ή ιστορικό (πέρα ίσως από το φιλοΣιωνιστικό λόμπι!) να χαρακτηρίζει τα καθεστώτα αυτά ως εθνικοσοσιαλιστικά, και ότι ούτε εγώ βέβαια υποστήριξα ποτέ αυτά τα καθεστώτα παρά μόνο όταν αμυνόντουσαν κατά της υπερεθνικής ελίτ, είναι φανερό ότι παρόμοιες «αναλύσεις» εμπνέουν στη συνέχεια ανωνύμους συκοφάντες να λασπολογούν ταυτίζοντας κάθε αντιιμπεριαλιστική ανάλυση με την ακροδεξιά, όπως και κάθε αντισιωνιστική με τον αντισημιτισμό (αυτά πάνε μαζί...)

 


 


* Μια σημαντικά μικρότερη εκδοχή του άρθρου αυτού δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία της 26/3/2011. https://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=262433

 


[1] Chris McGreal, “A few steps forward, many back on the long road west to Tripoli,” The Guardian (22/3/2011).

[2] BBC News, “UN rights chief criticises crackdown,” (17/3/2011). https://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12769168#story_continues_1

[3] Jeb Boone in Sana'a, “Bloodbath in Yemen as snipers target protesters,” The Independent (19/3/2011).

[4] Kareem Fahim, “Rebel Insider Concedes Weaknesses in Libya,” The New York Times (23/3/2011).

[5] Leonor Massanet, “Una española en Libia, testimonio directo de la realidad de Libya,” (17/3/2011). https://www.youtube.com/watch?v=-0YYIMz4j6k

[6] Russia Today News (23/3/2011). https://rt.com/

Владимир Чамов

2011-03-26 09:40

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καθαιρεθέντα Ρώσου πρέσβη στην Λυβίη. Αναδημοσιεύεται από το "Κολινδρός".

Από την Κωνσταντινούπολη η άφιξη του Ρώσου διπλωμάτη στο αεροδρόμιο "Sheremetyevo-2", συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό πλήθος. Εκτός από τους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο ήρθαν οι συνήθεις bloggers, να πληροφορήσουν για το τι συμβαίνει, στο διαδίκτυο. Μερικοί ακόμη και με λουλούδια.
Πρέσβης απροσδόκητα έχει αποκτήσει δημοτικότητα μετά την παραίτησή του παραμονή της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το ψήφισμα 1973, που  έδωσε το πράσινο φως για τους βομβαρδισμούς της Λιβύης. Με φόντο μιας άνευ προηγουμένου ταχεία εκτίμηση του Πρέσβη, ανώνυμη πηγή του Κρεμλίνου ("δεν εκπροσωπεί επαρκώς τα συμφέροντα της Ρωσίας στη Λιβυκή σύγκρουση"), έχουν άλλες πηγές κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο για κάποιο ανατρεπτικό τηλεγράφημα, που φέρεται ότι προέρχεται από τον πρεσβευτή.

Владимир Чамов

Ένας blogger ο Detnix, έγραψε: Ο Chamov πληροφορεί ότι "δίνουμε τη Λιβύη, στο έλεος της διεθνούς κοινότητας", έστειλε ένα τηλεγράφημα προς τον Πρόεδρο, ο οποίος τον αποκάλεσε προδότη.

Εκεί έχουμε ακόμη έναν πραγματικό άνθρωπο! Και ενώ αυτά είναι ακόμη ζωντανά - αυτός δεν χάνεται δεν σιωπά! Ο άνθρωπος ξέρει πραγματικά πολύ καλά  και φαίνεται ότι είναι έτοιμος να πει την αλήθεια. "

Η επίσημη ερμηνεία της παραίτησης του Chamov: «για ανικανότητα» για "ανεπαρκή εκπροσώπηση των συμφερόντων της Ρωσίας στη Λιβυκή σύγκρουση."
Υπενθυμίζουμε ότι ο Βλαντιμίρ Chamov υπηρέτησε στο Ιράκ τα τέσσερα θερμότερα χρόνια (2004-2008). Για το έργο του στο Ιράκ του απονεμήθηκε το βραβείο του «Τάγματος του θάρρους». Όταν δύο έτη και έξι μήνες πριν, ο Cham πήγε στη Λιβύη, οι φίλοι αστειεύτηκαν: "Ξέρετε πώς επιλέγετε μια χώρα! Λοιπόν, τίποτα, απλά λίγη ξεκούραση, στη θάλασσα ". Και έπειτα υπάρχουν πληροφορίες ότι 0Πρέσβυς Cham δεν είναι μόνο ότι καθαιρείται, υποβαθμίζεται σε όλους τους τίτλους, τάξεις, και τα βραβεία.
Ανταποκριτές κατάφεραν να πάρουν συνέντευξη από τον Vladimir Chamov αμέσως μετά την έλευσή του:
- Πώς αξιολογείτε τη συνταξιοδότησή σας;
- Είναι θέμα του προέδρου.
- Μπορείτε να πείτε για το τηλεγράφημα του Πρόεδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος σας αποκάλεσε προδότη;
- Όχι, δεν ήταν αυτό το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος.
- Ποιο ήταν το περιεχόμενο;
- Έγραψα το τηλεγράφημα, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ρωσίας στη Λιβύη. Η χώρα μας πρόσφατα επικεντρώθηκε στη στενή συνεργασία. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να χάσει έναν συνεργάτη. Οι Ρωσικές εταιρείες έχουν υπογράψει μερικά χρόνια πριν, πολύ επικερδή συμβόλαια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να χάσει και έχουν ήδη χαθεί. Ότι σε ορισμένα σημεία μπορεί να θεωρηθεί ως προδοσία των ρωσικών συμφερώντων.
- Ο επικεφαλής της Τζαμαχιρίας Καντάφι καταπίεζε τους ανθρώπους του, πιθανώς οικονομικά αυτό δεν μετράει;
- Για τι είδους καταπίεση μιλάτε, όταν στους πολίτες της Λιβύης να παρέχονται ελεύθερα άτοκα δάνεια για την κατασκευή κατοικιών για είκοσι χρόνια, ένα λίτρο σεντ είναι το κόστος της βενζίνης, για το φαγητό σχεδόν τίποτα και το νέο Κορεατικό τζιπ KIA ήταν διαθέσιμο σε μόλις 7500 δολάρια (5200 ευρώ). Τώρα η χώρα αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο.
- Όμως, υπήρξαν αναφορές ότι ο Καντάφι είχε επιτεθεί σε ειρηνικούς διαδηλωτές.
- Η Διεθνής Επιτροπή επρόκειτο να διεξαγάγει ανεξάρτητη έρευνα. Ο Καντάφι, απευθύνθηκε στην Επιτροπή. Αλλά εκείνη την ημέρα, όταν ήταν να έρθει, άρχισε ο βομβαρδισμός. Ακριβώς για να μην την αφήσουν να λειτουργήσει. Αν ο Gadhafi έχει καταστρέψει χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές, να δώσει η Επιτροπή την επιβεβαίωση για αυτό αυτό!
- Συναντηθήκατε με τον Καντάφι;
- Ναι. Μιλήσαμε αρκετά συχνά. Αυτός με κάλεσε, κάλεσε τους ινδούς και κινέζους πρέσβεις την περασμένη εβδομάδα και ζήτησε να διευκρινίσουμε τις θέσεις των χωρών μας.
- Τι σας εντυπωσίασε με τον Καντάφι; Συγγνώμη για το ερώτημα: είναι ένας έξυπνος άνθρωπος;
- Ναι. Απολύτως.
- Υπερβάλλετε;
- Όχι! Μην ξεχνάτε ότι αυτός ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Λιβυκής επανάστασης πέταξε τον αμερικανικό στρατό από τη Λιβυκή ακτή, τη στρατιωτική βάση. Ακόμη δεν μπορούν να του το συγχωρήσουν. Είναι απολύτως επαρκής. Όταν συναντηθήκαμε ήταν ήρεμος. Ήξερε τι να κάνει.
- Πόσο μπορεί να κρατήσει ο Καντάφι;
- Τρεις ή τέσσερις μήνες. Ακριβώς έτσι, όσο είναι αρκετό το απόθεμα των τροφίμων. Τώρα όλες οι παραδόσεις από αέρα και θάλασσα έχουν μπλοκάρει.
- Πιστεύετε ότι για ένα παρατεταμένο πόλεμο, όπως στο Ιράκ, η Λιβύη είναι αδύνατη;
- Νομίζω ότι δεν είναι.
- Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στη συνέχεια;
- Φοβάμαι ότι μετά την Λιβύη, πολύ σύντομα, θα στραφούν στη Συρία και στη συνέχεια στα άλλα ασιατικά κράτη.
- Ποιος ο λόγος της παραίτησή σας;
- Είναι στο διάταγμα. Λεπτομέρειες, δεν ξέρω. Τώρα θα διευκρινιστεί. Από πολλές απόψεις, νομίζω ότι η απόφαση του προέδρου είναι σωστή, και είναι εδώ γιατί. Αν ο πόλεμος ξέσπασε όταν οι άνθρωποι σκοτώνονται, στη συνέχεια έχασε από τους διπλωμάτες. Διπλωμάτες πρέπει να αγωνιστούμε για την ειρήνη. Εδώ είναι οι λόγοι.
- Η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει τον πόλεμο;
- Δύσκολα. Χρειάστηκε ένα μπλοκ - με την Κίνα, την Ινδία ...
- Πιστεύετε ότι η Ρωσία θα ασκήσει βέτο;
- Δεν είναι δουλειά μου. Αυτό είναι μια κουζίνα του ΟΗΕ.
- Τι άλλο σας έγραψαν στη Μόσχα;
- Δεν ήθελαν να αναφερθώ  σ αυτό που μου είπε η ηγεσία της Λιβύης, ήμουν συνεχώς προκλητικός. Δυστυχώς, η κατάσταση εξελίσσεται στη χειρότερη περίπτωση. Οι επιδρομές θα ενταθούν. Την πρώτη μέρα σκοτώθηκαν 48 άτομα. Όλα θα πάνε αυξανόμενα. Οι άνθρωποι πεθαίνουν. Η κατοικία του Καντάφι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και περιβάλλεται από κατοικημένα σπίτια. Έτσι τα θύματα είναι αναπόφευκτα.
- Ο Πούτιν έχει αποκαλέσει τις ενέργειες του συνασπισμού «σταυροφορία». Συμφωνείτε με τον ορισμό αυτό;
- Ο Vladimir Vladimirovich, μου αρέσει ιδιαίτερα, με μεγάλη σαφήνεια, συντομία και με σαφήνεια δίνει τον ορισμό. Εδώ, νομίζω ότι δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Ο πρώην Ρώσος πρεσβευτής στη Λιβύη, Βλαντιμίρ Chamov, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από τη διπλωματική, θα συνεχίσει να εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

2011-03-26 09:03
Αρχικα να πουμε οτι  εχει ξεκινησει η εκπομπη ενημερωσης και αλληλεγγυης στον Αρη Σειρηνιδη απο τον 98 φμ.Θα υπαρχει συνεχης ενημερωση απο την δικη.
 
τελευταια ενημερωση 11:03

Η δικη ξεκινησε γυρω στις 9-30.Αλληλεγγυοι εχουνε μπει μεσα στην αιθουσα του πρωτοδικειου Αθηνων.(οδος δεγλερη 4) καθως υπαρχουνε 30 ατομα και εξω απο την αιθουσα.Οι συνολικοι μαρτυρες κατηγοριας ειναι 47 ατομα.Στην προηγουμενη δικη ειχανε περασει 17 ατομα.Σημερα μεχρι στιγμης εχουνε περασει 2 ατομα ακομη.Ο δευτερος μαρτυρας περιγραφει τον δραστη πολυ πιο ψηλο και αδυνατο μ εμακρυ μαλλι και κοτσιδα κ λεει χαρακτηριστικα πως δεν ειναι ο Αρης Σειρηνιδης. Ενας αλλος μαρτυρας αλλοδαπος αγνωστου διευθηνσης  δεν εμφανιζεται
στο δικαστηριο και η υπερασπιση του Αρη εκανε ενσταση στο να διαβαστει η καταθεση του αλλοδαπου.Στην καταθεση του αλλοδαπου περιγραφεται ενας τυπος πολυ ψηλος, σαν μπασκεμπολιστας μ ε μαλλια .
Επισης αξιοσημειοτο ειναι οτι το δικαστηριο πηγε να εξετασει μπατσο μαρτυρα που εχει διεξαγει προανακριττικα καθηκοντα.Η υπερασπιση αμεσως κατεθεσε αποφαση αρειου παγου οτι αυτο ειναι παρανομο.Τελικα με συμφωνη γνωμη εισαγγελεα -διακστη ο μπατος θα καταθεσει ως ατομο με ειιδκες γνωσεις,(πανω στην μασκα του dna). και οχι ως ατομο με προανακριτικα καθηκοντα.


www.radio98fm.org/index/


 
Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
1276446
ενημερωση
από παρευρισκομενος 4:07μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
η δικη θα συνεχιστει στις 11/4
 
1276483
επιπλεον ενημερωση απο δικη
από 98fm 6:20μμ, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Σημερα κατεθεσε επισης στην δικη του Αρη Σειρηνιδη ενας ακομη μπατσος, ο οποιος ειναι ενας απο τους τρεις που πραγματοποιησανε την εργαστηριακή ερευνα στα εγκληματολογικα εργαστηρια της ασφαλειας οσον ανφαορα την ταυτιση γενετικου υλικου(dna). Να πουμε οτι στην συγκεκριμενη μασκα ,με βαση την οποια δικαζεται ο Αρης βρεθηκε γενετικο υλικο απο 3 διαφορετικα ατομα.Επισης βρεθηκε και ενας αναπτηρας απο οπου πηρανε γενετικο υλικο. Επισης σημαντικο ειναι οτι απο την στιγμη που οι μπατσοι περισηλεξανε την συγκεκριμενη μασκα απο την περιοχη και την πηγανε στα εκληματολογικα εργαστηρια δεν υπηρχε καποιος ανθρωπος που να περιγραφει κατα την διαρκεια των ερευνων της μασκας τι αποτελεσματα βγαινανε, κοινως η ταυτιση γενετικου υλικου πανω στην μασκα πραγματοποιηθηκε κομμενη και ραμενη απο τους βιολογους-μπατσους της ασφαλειας και υπο την αιγιδα παντα της αντιτρομοκρατικης. Ακομη σε ερωτηση των δικηγορων υπεράσπισης του Αρη ,οταν ο μπατος-βιολογος ελεγε οτι η ταυτιση γενετικου υλικου εγινε με βαση ενα δειγμα πλυθησμου της ταξεως των 200-300 ατομων , για το ποιο ειναι αυτο το δειγμα πλυθησμου ,ειναι μπατσοι?, ειναι πολιτες που οικιοθελως δινουνε το γενετικο τους υλικο ? ο μπατσος δεν απαντησε καθολου.(κοινως αποδεχτηκε μεσα σε εισαγωγικα οτι μπορει να ειναι και μπατσοι). Ακομη ο μπατσος κατεθεσε οτι το δειγμα γενετικου υλικου παρθηκε απο μια τραπεζα dna .Πολυ σημαντικο να ειπωθει ειναι οτι παρολο που εχει περασει νομος απο την βουλη για τραπεζα dna στην ελλαδα δεν εχει φτιαχτει ακομη.Οποτε παρθηκε απο μια ευρωπαικη τραπεζα dna , οπως παραδεχθηκε μετα απο ερωτηση των δικηγορων του Αρη. Ακομη τα εγκληματολογικα εργαστηρια της ασφαλειας ειναι ειδικευμενα πανω στην ταυτιση γενετικου υλικου (dna) απο σπερμα η αιμα.Πουθενα στην δικογραφια δεν αναφερεται ποιο ειναι το υλικο που βρεθηκε πανω στην μασκα με την οποια κατηγορουνε τον Αρη,σιγουρα δεν ειναι αιμα η σπερμα.Οταν ερωτηθηκε απο του συνηγορους υπερασπισης οτι εφοσον δεν ειναι αιμα η σπερμα με ποιο κριτηριο ειστε τοσο σιγουρος???δεν δοθηκε απαντηση. Tέλος πολυ σημαντικο ειναι οτι ενας αλλοδαπος, ο οποιος παρεδωσε την μασκα στους μπατσους και πανω σε αυτον βασιζεται ολη σκευωρια των μπατσων δεν κατεθεσε στο δικαστηριο, ειναι εξαφανισμενος. Ζητηθηκε απο τους δικηγορους του Αρη να διαβαστει η καταθεση του σημερα.Κοινως οι μπατσοι εχουνε πει σε αυτον τον ανθρωπο τι να πει ακριβως στην καταθεση του με αποτελεσμα να φοβαται να εμφανισθει. Το ζητημα της υποθεσης του  Αρη Σειρηνιδη ειναι πολυ σοβαρο, καθότι  για πρωτη φορα τίθεται ως μόνο τεκμηριο ενοχης σε μια πολιτικη δικη ηταυτιση γενετικου υλικου. Η δικη ξεκινησε στις 9¨-30 το πρωι και τελιωσε γυρω στις 3, με μεγαλη παρουσια αλληλεγγυων(70-80 ατομα) Η δικη θα συνεχιστει στις 11 Απριλη ξανα στο πρωτοδικειο αθηνων(δεγλερη 4). 

For oil... the people!

2011-03-24 08:38

Τα άρθρο αναδημοσιεύται αυτούσιο από το aksioprepeiakantoxh.com, και λόγω των πολλών παραπομπών που έχει, και γιατί μιλάει και πιο συγεκρκριμένα και για τα ελληνικά συμφέροντα στην Λυβίη. Από μένα μόνο η παρατήρηση για τον αμοραλισμό, τον κυνισμό και την ευκολία, με την οποία οι κυβερνώντες μας, κύρηξαν τον πόλεμο, σε έναν από τους διαχρονικά καλύτερους φίλους τους στην περιοχή, στην Λυβίη και το συνταγματάρχη Καντάφι.


Σε προηγούμενη ανάρτηση [ Κτηνώδης "ανθρωπισμός" ] είδαμε το γενικό πλαίσιο των αιτιών που επέφερε την στρατιωτική εισβολή των «Δυτικών Συμμάχων» στις ενδολυβικές συγκρούσεις. Σε άρθρο του  Ρούσσου Βρανά  διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά δεδομένα: «Ήταν την περασμένη Τρίτη, υποστηρίζουν οι «Τάιµς της Ασίας», όταν σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση, ο Καντάφι ξεκαθάρισε πως οι δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες θα πρέπει να ξεχάσουν τα λιβυκά πετρέλαια.

Είπε: "∆εν εµπιστευόµαστε τις εταιρείες τους που συνωµότησαν εναντίον µας. Τα πετρελαϊκά µας συµβόλαια θα πάνε σε ρωσικές, κινεζικές και ινδικές εταιρείες", δηλαδή σε χώρες - µέλη της BRIC. ∆εν είναι λοιπόν τυχαίο που οι τέσσερις από τις πέντε αποχές στο ψήφισµα 1973 του ΟΗΕ προήλθαν από αυτές τις χώρες (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα)».

Λίγο πιο κάτω προσθέτει: «Η Λιβύη είναι η µεγαλύτερη πετρελαϊκή οικονοµία της Αφρικής, πιο µεγάλη ακόµη και από τη Νιγηρία και την Αλγερία. (…) Όταν ο Καντάφι απείλησε τις µεγάλες δυτικές εταιρείες, κατέστησε σαφές πως το παιχνίδι σύντοµα θα τελείωνε για τη γαλλική Total, την ιταλική ENI, τη βρετανική BP, την ισπανική Repsol, την ExxonMobil, τη Chevron, την Occidental Petroleum, την Hess και την Conoco Phillips, όχι όµως και για την κινεζική CNPC, η οποία απορροφά το 11% των λιβυκών εξαγωγών πετρελαίου.

Το 85% του λιβυκού πετρελαίου καταλήγει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ύστερα από αυτό το «Who is who» γίνεται κατανοητό γιατί τα µεγάλα ευρωπαϊκά και αγγλοαµερικανικά πετρελαϊκά συµφέροντα έπρεπε να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην «ανθρωπιστική επέµβαση. (…) Καθεµιά από τις χώρες που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συµφέροντα έσπευσε να εξασφαλίσει µια θέση στη µετά Καντάφι εποχή».

   Όσον αφορά στην αστραπιαία εμπλοκή της Ελλάδας (και) σε αυτό το πολεμικό μέτωπο, το κείμενο που βρίσκουμε στο redflyplanet.blogspot.com είναι ιδαιτέρως διαφωτιστικό, καταγράφοντας τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα του λυβικού εδάφους.

Πρόσθετα, και πάλι στο redflyplanet.blogspot.com, διαβάζουμε: «Ο Καντάφι πάντα ήταν αυτός που είναι. Τώρα το ανακάλυψαν; Επίσης, από την πρώτη στιγμή γράψαμε ότι οι ιμπεριαλιστές υποδαυλίζουν εσωτερικές αντιθέσεις στις χώρες που θέλουν να επέμβουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γαλλία αναγνώρισε τους αντικαθεστωτικούς, η Γαλλία άρχισε τον πόλεμο. Τα ίδια έκαναν και στα Βαλκάνια. Έστειλαν Γερμανούς μισθοφόρους στην Κροατία ενάντια στην ενιαία Γιουγκοσλαβία, η Γερμανία αναγνώρισε την απόσχιση της Κροατίας και της Σλοβενίας και στη συνέχεια άρχισε ο πόλεμος και ο διαμελισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντικαθεστωτικοί είναι στην ανατολική Λιβύη περιοχή δράσης βρετανικών και γαλλικών μονοπωλίων πετρελαίου».

Επιπλέον, ο Τάκης Φωτόπουλος στο "Λιβύη: έγκλημα και εξαπάτηση", περιγράφει το κανταφικό καθεστώς από την εγκαθίδρυσή του ως σήμερα και τη διαφορά της λιβυκής εξέγερσης από αυτές της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Τέλος, ο Άρης Χατζηστεφάνου [ Λιβύη - ο ανθρωπισμός του κανονιοφόρου ] και ο Γιώργος Δελαστίκ     [ Το παιχνίδι του Σαρκοζί στη Λιβύη & Σφάζονται στο ΝΑΤΟ για τη λεία ], δηλώνουν για ακόμη μία φορά το «φανατικό» τους παρών στην υπεράσπιση αυτού που ονομάζεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...

"Δε σου φτάνει ρε η εξουσία που έχεις, ούτε το χώμα αυτό που πατάς;
Δε σου φτάνει ρε κι αν αγοράσεις το χρόνο και σταματήσεις να γερνάς;
Δε σου φτάνει ρε όλος ο πλούτος της γης κι ούτε το σύμπαν για πλάκα;
Δε σου φτάνει ρε; Όμως εγώ έχω κάτι που δεν πουλιέται μαλάκα"...

Active Member - Δε σου φτάνει ρε;

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΣ ΜΩΡΟ ΜΟΥ...

2011-03-22 12:49

...και μην αφήνεις το παράθυρο ανοιχτό...

Και ξάφνικά βλέπω χθες στις ειδήσεις, αυτήν την σκασμένη από τον ιδρώτα του λαού φασιστόφατσα, με την χιτλερική χωρίστρα, τον κ.κ. Πεταλωτή να απαντάει στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν τυχόν κυνδινεύει η Σούδα από τυχόν αντίποινα του «καθεστώτος Καντάφι», πως η Ελλάδα δεν κυνδινεύει «λόγω απόστασης και επαρκούς αντιαεροπορικής κάλυψης»!

Κοινώς εδώ και δύο ημέρες βρισκόμαστε, με κάθε επισημότητα, σε εμπολεμη κατάσταση με το Λυβικό κράτος!

Και αυτό περνάει στα ψιλά!

Τουλάχιστον η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη είχε το σθένος μην εμπλέξει την χώρα επίσημα στο πλευρό του άξονα!

Εχω χάσει τα λόγια μου. Δεν μπορώ να αναλύσω τίποτε πλέον.

Απλά ελπίζω.

Σε μερικά φέρετρα μισθοφόρων, με την Ελληνική σημαία, μήπως ξυπνήσουν κάποιοι.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Topic: Blog

buy cialis online cialiswithdapoxetine.com

Ημερομηνία: 2021-11-04 | Από: cialis generic

&lt;a href=&quot;https://cialiswithdapoxetine.com/#&quot;&gt;best prices for cialis 20mg&lt;/a&gt; cialis coupon

cewPreenD mtxzk

Ημερομηνία: 2020-09-28 | Από: poiffnara

free slots games &lt;a href=&quot; https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;online slot games &lt;/a&gt; play casino https://onlinecasinouse.com/#

cewPreenD phemh

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: poiffnara

free casino slot games free slots games &lt;a href=&quot; https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;free slots &lt;/a&gt; big fish casino [url=https://onlinecasinouse.com/# ]play slots [/url]

cewPreenD nbzat

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: poiffnara

online casino real money &lt;a href=&quot; https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;world class casino slots &lt;/a&gt; online gambling https://onlinecasinouse.com/#

Sleklypleglique qhmsj

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: DomoQuamplula

online casino https://onlinecasinouse.com/# play slots online &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;free casino games online &lt;/a&gt; casino slots

Sleklypleglique upbgp

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: DomoQuamplula

https://onlinecasinouse.com/# online casino free casino &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;gold fish casino slots &lt;/a&gt; casino online

cewPreenD iqhyc

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: poiffnara

https://onlinecasinouse.com/# free slots games world class casino slots &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;big fish casino &lt;/a&gt; world class casino slots

Sleklypleglique zsctl

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: DomoQuamplula

casino online slots [url=https://onlinecasinouse.com/# ]play online casino [/url] free casino games &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;online casino bonus &lt;/a&gt; best online casinos

Sleklypleglique jbcdy

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: DomoQuamplula

cashman casino slots [url=https://onlinecasinouse.com/# ]casino bonus codes [/url] slots for real money &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;play casino &lt;/a&gt; casino bonus codes

cewPreenD judvv

Ημερομηνία: 2020-09-16 | Από: poiffnara

https://onlinecasinouse.com/# online casino real money slots games &lt;a href=&quot;https://onlinecasinouse.com/# &quot;&gt;slots online &lt;/a&gt; free casino games

1 | 2 >>

Νέο σχόλιο